logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/09/15 - 15:21
  • 259
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نیجریه ، خشونت مبتنی بر جنسیت و راهکارها

مشارکت دادن بخش های مختلف جامعه در بحثGBV می تواند منجر به تغییر فرهنگ در نگرش ها و رفتارها شود. رهبران جامعه، مؤسسات مذهبی و سازمان های محلی می توانند این گفتگوها را تسهیل کنند.

   به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مجید کامرانی رایزن فرهنگی ج ا ا در نیجریه در نوشتاری با عنوان (نیجریه ، خشونت مبتنی بر جنسیت و راهکارها   ) اینگونه آورده است : بر اساس یافته‌ها، خشونت مبتنی بر جنسیت(GBV) نوعی تبعیض جنسیتی است که ناشی از روابط نابرابر قدرت بین زن و مرد است که مانع از برخورداری زنان از حقوق و آزادی‌های برابر با مردان می‌شود. این بررسی  نشان می دهد که زنان نیجریه مدت‌هاست که در حوزه‌های مختلف اقتصادی، به‌ویژه در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی، با تبعیض مواجه بوده‌اند. آنها با خشونت جنسیتی به شکل خشونت خانوادگی، تجاوز جنسی، تجاوز فیزیکی، زبان توهین آمیز، محرومیت از غذا، برده داری جنسی و ازدواج زودهنگام کودکان ، مواجه هستند .

علاوه بر این، طبق نظرسنجی جمعیتی و سلامت نیجریه (NDHS)  ، بیش از 31 درصد از زنان 15 تا 49 ساله قبل از سن پانزده سالگی خشونت فیزیکی را تجربه کرده اند. سن، شغل، میزان تحصیلات، ضرب و شتم مادر در کودکی، نوع خانواده، مدت زمان وصلت و مشارکت در تصمیم‌گیری‌های خانواده، همه عواملی هستند که در ایجاد خشونت مبتنی بر جنسیت نقش دارند.

 آسیب های جسمی، واکنش های روانی فوری مانند شوک، شرم، احساس گناه و عصبانیت و پیامدهای روانی بلندمدت مانند افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه، افکار خودکشی، عدم لذت جنسی و ترس از جمله اثرات پزشکی یا سلامتی خشونت مبتنی بر جنسیت در نیجریه هستند. خشونت مبتنی بر جنسیت نه تنها بر زنان و سلامت باروری آنها بلکه بر اقتصاد و پیشرفت نیجریه نیز تأثیر منفی داشته است.

خشونت مبتنی بر جنسیت همچنان خطر بزرگی برای زنان و دختران در جهان و نیجریه است ، ولی با این حال راه‌هایی نیز برای پیشگیری از آن وجود دارد. پیشگیری نقش اساسی در تلاش برای ریشه کنی و حذف علل ریشه ای خشونت مبتنی بر جنسیت دارد. خشونت مبتنی بر جنسیت و خشونت خانگی قابل پیشگیری است و باید در داخل سیستم آموزشی، در میان متخصصانی که با قربانیان کار می کنند و با همکاری سازمان های غیر دولتی، رسانه ها و بخش خصوصی، مراکز مذهبی،به منظور دسترسی به مردم انجام شود. در ذیل به برخی از این اقدامات پیشگیرانه بویژه در نیجریه اشاره می شود:


آموزش و آگاهی

 افزایش آگاهی در مورد خشونت مبتنی بر جنسیت(GBV) از طریق کمپین های آموزشی می تواند به تغییر نگرش ها و رفتارهای اجتماعی کمک کند. مدارس، سازمان‌های اجتماعی و رسانه‌ها همگی نقشی در آموزش عمومی در مورد GBV و پیامدهای آن دارند.

شناسائی و اقدامات اولیه خشونت

 شناسایی علائم بالقوه GBV و مداخله زودهنگام آن می تواند از تشدید خشونت جلوگیری کند. مدارس و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و رهبران جامعه باید برای شناخت و پاسخ به شاخص های GBV در جامعه آموزش ببینند. برخی از این موارد را می توان با حمایت مالی  از زنان، مشارکت دادن زنان در تصمیم‌گیری در سطح رهبری و حمایت از سازمان‌های محلی تحت رهبری زنان و حقوق زنان و غیره پیشگیری کرد .این  برنامه ها باید برای متخصصان به منظور شناسایی، رسیدگی و پاسخگویی به خشونت مبتنی بر جنسیت از جمله شامل ارائه آموزش برای معلمان، کارگران جوانان، مددکاران اجتماعی، مربیان، پلیس، سیستم قضایی، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و غیره نیز باشد.

توانمندسازی اقتصادی

 برنامه های توانمندسازی اقتصادی که عزت نفس و استقلال بخش هایی از جمعیت را که بیشتر در معرض خطر خشونت قرار دارند،تقویت می کند. وابستگی اقتصادی اغلب به آسیب پذیری قربانیان GBV کمک می کند. توانمندسازی زنان از طریق آموزش های حرفه ای، ایجاد فرصت های شغلی و دسترسی به منابع مالی می تواند به آنها کمک کند تا بیشتر به خود متکی شوند.

 خدمات حمایتی

 ایجاد خدمات حمایتی مانند خطوط فوری بحران، مراکز مشاوره و مراکز نگهداری برای بازماندگانGBV می تواند شبکه ایمن برای قربانیان باشد و به آنها کمک کند تا زندگی خود را بازسازی کنند.

اصلاحات قانونی

 بهبود و تقویت مستمر قوانین مرتبط با خشونت علیه خشونت ضروری است. این شامل رسیدگی به شکاف‌های موجود درچارچوب قانونی، حصول اطمینان از موثر بودن مکانیسم‌های اجرایی، و ارتقای فرآیندهای قانونی است.

 مشارکت جامعه

مشارکت دادن بخش های مختلف جامعه در بحثGBV می تواند منجر به تغییر فرهنگ در نگرش ها و رفتارها شود. رهبران جامعه، مؤسسات مذهبی و سازمان های محلی می توانند این گفتگوها را تسهیل کنند.

 برنامه های توانبخشی برای مجرمین

کمپین ها و سیاست های افزایش آگاهی برای رسیدگی به نابرابری جنسیتی و خشونت مبتنی بر جنسیت نیز می تواند به افزایش اهمیت این مشکل در دید عموم کمک کند. چنین کمپین هایی ممکن است از ابزارهای سنتی مانند پوسترها، تراکت ها و وب سایت ها استفاده کنند، اما ممکن است برای مثال از رسانه های اجتماعی و فلش موب نیز استفاده کنند.

 ارتقاء توانمندی زنان با آموزش در مورد عدم خشونت و برابری بین زنان و مردان و همچنین به چالش کشیدن کلیشه های جنسیتی.

خدمات جامع GBV باید به سرعت در مواقع بحران ایجاد شود تا از زنان و دختران محافظت شود و در معرض خشونت قرار نگیرند و در عین حال شانس بهبودی و تاب آوری آنها افزایش یابد. سازمان‌های بشردوستانه و نهاد ها و تشکل های غیر دولتی باید طوری برنامه ریزی کنند  توازن قدرت نابرابر بین جنسیت‌ها را هنگام طراحی حمایت و مداخلات برای جمعیت‌های آسیب‌دیده از بحران در نظر بگیرد.

 

منابع :

  1. https://tribuneonlineng.com/adustice-and-preventive-intervention-for-victims-of-gender-based-violence-3/
  2. https://www.bbc.com/persian/world-49965738
  3. https://movarekhpod.com/nigeria/

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved