-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/25 - 08:45
  • 487
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نخستین نشست مجازی آسیب شناسی زبان فارسی در فرانسه برگزار شد

به منظور آسیب شناسی و طرح مسائل و مشکلات موجود در زمینه آموزش زبان فارسی در رایزنی فرهنگی فرانسه، نخستین نشست مجازی با حضور نیلوفر شادمهری، رایزن فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از بنیاد سعدی، این نشست با حضور شهروز فلاحت پیشه، معاون امور بین الملل بنیاد سعدی؛ سیدعلی موسوی زاده، مدیر ارزیابی عملکرد و انتشارات؛ شهناز احمدی قادر، مدیر امور استادان زبان فارسی؛ ثریا خرمی، بخش مدیریت ارزیابی؛ سمیرا یافتیان، مدیر روابط عمومی و زهرا سالمی، رییس گروه نمایندگی ها به صورت مجازی برگزار شد.

 

در این نشست ابتدا شادمهری، به طرح مسائل و کاستی های موجود در خصوص آموزش زبان فارسی در فرانسه پرداخت. نبود آزمون های تعیین سطح، کتاب های آموزشی به روز و استاندارد، مدرسان آموزش دیده و مجرب و مکان نامطلوب برگزاری کلاس ها و فشارها و مسائل سیاسی که باعث ریزش تعداد زبان آموزان در سال های اخیر شده است، از اهم مشکلات مطرح شده در این نشست بود.

شادمهری، رایزن فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در فرانسه به مقایسه وضعیت آموزش زبان فارسی در فرانسه با آموزش دیگر زبان ها در مؤسساتی همچون بریتش کانسل پرداخت و اشاره کرد: مؤسسات آموزش زبان در دیگر کشورها مطابق با آخرین روش های استاندارد روز دنیا در امر آموزش زبان بسیار موفق عمل می کنند و این خود باعث موفقیت چشم گیرایشان در زمینۀ جذب بیشتر زبان آموزان است. نمونۀ موفق دیگر، آموزش زبان کره ای در فرانسه است که با اجرای سیاست هایی در سطح کلان توانسته در مدت زمان اندکی، بیشترین متقاضی را جذب نماید.

وی همچنین به تلاش های صورت گرفته برای جذب فارسی آموزان، همچون برگزاری کلاس در پارک نزدیک رایزنی و دیگر ایده ها اشار نمود.

در این نشست مجازی فلاحت پیشه پیشنهاد کرد، جزوۀ پنج گام که دستورالعملی برای نحوۀ برگزاری دوره های آموزشی است توسط رایزن مطالعه و مورد بررسی قرار گیرد. وی افزود منابع و نرم افزارهای آموزشی تهیه شده در سایت بنیاد که بر اساس آخرین دستاوردهای علم زبان آموزی است، می تواند برای رایزنی قابل استفاده باشد. همچنین نسخۀ معلم کتاب ها برای مدرسان و زبان آموزان در صورت عدم دسترسی به نسخۀ فیزیکی موجود است. وی با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی کنونی، برگزاری کلاس برای تعداد اندک، را به صرفه ندانست و برضرورت سوق دادن افراد به آموزش مجازی و تربیت مدرس بومی و بهره گیری از ایشان تأکید نمود.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به هزینۀ سنگین ارسال کتاب، لازم است بسترهای عرضه کتاب الکترونیکی در محل مورد بررسی و مذاکره قرار گیرد و بر ضروت شناسایی انجمن های زبان فارسی در فرانسه تأکید نمود.

در ادامه این نشست مجازی، شهناز احمدی قادر، مدیر امور استادان بنیاد سعدی نیز ضمن اشاره به اهمیت گذراندن دوره تربیت مدرس برای مدرسان اظهار کرد: در خصوص آزمون تعیین سطح، بنیاد نمی تواند فایل آزمون ها را در اختیار رایزنی قرار دهد اما امکان قرار دادن فایل سؤالات سوخته برای طراحی آزمون موازی وجود دارد.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved