-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/20 - 14:31
  • 774
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نخستین نشست خط و زبان فارسی در روسیه + عکس

نخستین نشست خط و زبان فارسی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و مجتمع آموزشی پیام امام خمینی(ره) در روسیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت هفته بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی و به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و مجتمع آموزشی پیام امام خمینی(ره) در روسیه، نخستین نشست خط و زبان فارسی با حضور کاظم جلالی، سفیر، مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان در مسکو، اولیا و دانش‌آموزان برگزار شد.

در ابتدای این نشست، بهرام صفری، مدیر مجتمع امام خمینی(ره) در رابطه با سیر تشکیل خط و زبان فارسی و جایگاه آن در ادبیات امروز سخنرانی کرد.

کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه توضیحاتی پیرامون منشاء توحیدی زبان و جنبه قراردادی و وضعی بودن آن در یک محدوده و گستره جغرافیایی، ارائه داد و افزود: می‌بایست زبان را به عنوان نعمتی که از جانب خدا به ما ارزانی شده به حساب آورد و شکرگذار این نعمت بود.

وی ادامه داد: زبان فارسی را به عنوان زبانی فاخر که روزگاری زبان دیوانی بسیاری کشورها بوده و گویشوران فراوانی داشته، از هند تا مصر کتیبه‌ها و خط‌نگاری‌های آثار تاریخی به این زبان گاشته شده، باید حفظ و حراست کنیم.

جلالی گفت: زبان فارسی هیچگاه از میان نخواهد رفت چراکه آثاری که همواره باعث فخر و مباهات بشریت هستند به این زبان نگاشته شده‌اند.

دیگر سخنران این همایش، خانم فرجودی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان بود. وی مطالبی پیرامون اهمیت خط و زبان فارسی، تاریخچه این زبان و خط فارسی در گستره تمدنی ایران بزرگ و چگونگی حفظ آن را ارائه داد.

خانم فرجودی درباره برگردان واژه‌های بیگانه به فارسی توسط فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: برخی واژه‌ها از زبان فارسی برای مثال به زبان عربی رفته و بازگشته و در این رفت و برگشت‌ها دچار تغییراتی شده که باید دانش‌آموزان و دانشجویان برای تشخیص آنها به دنبال ریشه کلمات باشند.

مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان در مسکو نیز درباره خلق آثار ماندگار با استفاده از ابزار کلمه و زبان سخن گفت و نکات کاربردی برای نگارش متون ادبی را برای دانش آموزان شرح داد.

شاهنامه‌خوانی، شعرخوانی، مقاله‌خوانی، کارگاه آموزش خوشنویسی توسط منیر پیکان هنرمند افغانستانی، اجرای موسیقی توسط گروه تاجیکستانی، برپایی نمایشگاه معرفی مشاهیر ادبی ایران و تجلیل از دانش‌آموزان از دیگر برنامه‌های این نشست بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved