logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/05/06 - 11:33
  • 230
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

میزگرد چالش‌ها و فرصت‌های فرهنگی جهان اسلام بعد از عملیات طوفان اقصی برگزار شد

در چارچوب برنامه‌های مربوط به رویدادهای مختلف مهم منطقه، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان میزگرد فکری با عنوان :«التحدیات والفرص الثقافیة للعالم الإسلامی بعد طوفان الأقصى - چالش‌ها و فرصت‌های فرهنگی جهان اسلام در پرتوی طوفان اقصی» درسالن کنفرانس هتل سنتی «قریه الساحه» برگزار نمود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این میزگرد که تعداد زیادی از شخصیت‌های فرهنگی، سیاسی، فکری، دینی و . . . حضور داشتند، آقایان: شیخ ماهر حمود رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت، اسامه حمدان سخنگوی رسانه ای جنبش حماس مقیم لبنان و  محمد علی میرزائی رئیس مرکز اندیشه اسلامی جامعه المصطفى(ص) به ایراد سخنرانی پرداختند.

این برنامه با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز، سپس مجری برنامه دکتر خضر نبها طی سخنان کوتاهی برگزاری چنین میزگردی را مورد ستایش قرار داده و گفت رایزنی فرهنگی همواره موضوعات مهم منطقه را پیگیری نموده و در راستای بحث و بررسی آن به چنین فعالیت‌های ثمر بخشی دست زده و هم‌اکنون در پرتوی طوفان اقصی این میزگرد را برگزار نموده است. دکتر نبها در سخنان خود به خاطرات آقای امین الحسینی مفتی شهر قدس اشاره و اظهار داشت که خواندن این خاطرات و محتوای آن در بحران کنونی جهت بکارگیری، بسیار مؤثر خواهد بود.

شیخ ماهر حمود رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت در سخنان خود گفت: قضیه‌ی فلسطین از طرف خداوند متعال حمایت و پیروزی آن حتمی خواهد بود زیرا همه‌ی کشورهای محور مقاومت قرآن مجید را مد نظر قرار داده و با پیروی از عمق مبانی و مفاهیم آن کتاب مقدس به اهداف والای خود خواهند رسید.

شیخ ماهر حمود در سخنان خود به وحدت میدان‌ها اشاره و اظهار داشت که در سایه‌ی این وحدت دست‌آوردهای عظیمی تحقق و جنبش‌های مختلف مقاومت مسیر درست خود را پیدا و با شایستگی و لیاقت‌های درونی که از آن برخوردارند، مجدداً به میدان جنگ آمده و در راستای وحدت میدان‌ها به پیروزی قطعی خواهد رسید. وی همچنین بیان نمود که در پرتوی عملیات طوفان اقصی و همچنین پس از خاموشی آتش فتنه‌ی خانمان‌سوز سوریه، جنبش حماس اشتباه تاریخی خود را تصحیح و مجدداً به آغوش مقاومت بازگشت.

نامبرده افزود که فرهنگ اسلامی که به نحوی در اندیشه اخوان المسلمین تجلی یافته و همچنین سطح آگاهی سیاسی بسیار بالایی که جمهوری اسلامی ایران از آن برخوردار است یک ترکیب بسیار ارزشمندی است که قرن‌هاست در تاریخ امت اسلامی دیده نشده است.

سپس  اسامه حمدان یکی از اعضای برجسته جنبش حماس به ایراد سخنرانی پرداخت. نامبرده در سخنان خود بیان نمود که قبل از مرحله‌ی طوفان الاقصى فرهنگ تسلیم شدن در قبال سیاست‌های ظالمانه ابرقدرت‌های جهانی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی رواج شدیدی پیدا و دست‌آوردهای ملت فلسطین را نابود و روند آزاد سازی سرزمین را با محدودیت زیادی مواجه کرد.

نامبرده افزود که عملیات طوفان اقصی دشمن را غافلگیر و مجدداً فرهنگ جهاد و مقاومت را در درون امت مسلمان‌ به‌عنوان بنیان اساسی در فرهنگ‌سازی پررنگ نمود، فرهنگی که راه پیروزی را باز کرده و با همت مجاهدین در جبهه‌های جنگ به پیروزی حتمی خواهد رسید.

 اسامه حمدان در پایان سخنرانی خود اظهار داشت که عملیات طوفان اقصی یک فرصت تاریخی‌ است که در راستای وحدت جبهه‌های مقاومت و با پیروی از معنای والای صبر و فداکاری؛ ظلمت را بر دشمن و صبح جدیدی برای امت‌ اسلامی خواهد گشود.

آخرین سخنران این مراسم نجفعلی میرزائی عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) بود. ایشان در سخنرانی خود اظهار داشت که انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) یک انقلابی بود که کلیه‌ی مفاهیم قبلی را دگرگون و یک تحول ریشه‌ای در عرصه‌های مختلف فکری، اندیشه‌ای و . . . ایجاد و به زیربنای تاریخ نفوذ نمود. انقلاب اسلامی یک اندیشه‌ی فلسفی بود که امام خمینی در بازه‌ی زمانی طولانی از اندیشه، تفکر، فلسفه و . . . به دست آورده و به ارمغان آورد. این تحول هیچ عرصه‌ای را مستثنی نگردیده و کلیه مفاهیم را در بر گرفته است که فرهنگ مقاومت و سخن از عملیات عظیمی مانند طوفان اقصی برجسته‌ترین مصداق این تحول به‌شمار می‌‌رود. در نتیجه می‌توان گفت که با تغیر بینش زندگی تغییر و فرهنگ‌ که حاصل این بینش است نیز تغیر خواهد یافت.

میرزایی افزود در پرتوی طوفان اقصی و مسئولیت‌های گوناگون ناشی از آن، تاکید می‌نمائیم که رسوخ مفهوم مقاومت در اذهان عمومی به یک اندیشه‌ سیکولوجی و روانی تبدیل که راه و منطق مقاومت و ایستادگی را پرجاذبه‌تر نموده و هر روز بیش از پیش ملت‌ها را به خود جلب و خط‌مشی منطقه را تعیین می‌نماید. این نبرد دراز مدت یکی از سرنوشت‌سازترین جنگ‌هائیست که آینده منطقه را تعیین و فرجام این درگیری، پیروزی حق بر باطل خواهد بود.

میرزائی تاکید داشت که عملیات طوفان اقصی نقطه‌ ضعف‌های‌مان را برطرف و روح کرامت و عزت را در درون انسان‌ها و ملت‌های منطقه برانگیخت. نامبرده همگان را به تأمل هرچه بیشتر به ابعاد گوناگون این حادثه بزرگ دعوت نمود تا درس عبرتی در راستای آزادی سرزمین‌های اشغالی و از همه مهمتر آزادی انسان از چنگ خشونت و درندگی مستکبران، باشد.

 میرزایی در سخنان خود بر ضرورت بسیج همه نیروها و توانائی‌های ملت‌های منطقه در این نبرد عظیم که فروغ بیداری روز افزون ملت‌ها را روشن و مفهوم عقب‌ماندگی کشورهای این سرزمین از همتایان غربی خود را خنثی و او را در خط متقدم در همه‌ی عرصه‌ها قرار می دهد، تاکید کرد.

 محمد علی میرزائی در پایان سخنرانی خود بر وحدت تاکید نمود زیرا در سایه‌ی وحدت می‌توان در فرایند مقاومت یک هم‌افزایی ایجاد و در نتیجه به تحقق اهداف والا دست یافت.

در پایان این میزگرد برخی از حضار در مورد طوفان اقصی و نتایج آن که همه‌ی جهان را فراگیر خواهد نمود صحبت و مقاومت قهرمانانه‌ی ملت فلسطین و شجاعت حیرت برانگیز مردمان غزه را مورد تحسین و تقدیر قرار دادند.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved