logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/03/01 - 21:31
  • 449
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

میراث ماندگار رئیسی

همدردی و حتی اعلام عزای عمومی از سوی دولت های سوریه، هند، لبنان، پاکستان و عراق از یک سو و تاثر عمیق ملت های منطقه و جهان از شهادت رئیس جمهور خدوم و صادق کشورمان و همراهان ایشان، نقطه آشکارساز قدرت منطقه ای، فرامنطقه ای و مردمی جمهوری اسلامی ایران و رئیس خدوم دولت سیزدهم است.

عروج ناباورانه و شهادت گونه رئیس جمهور خدوم و مردمی کشورمان جناب آیت الله رئیسی، موجی از اندوه را بر چهره ملت غیور و خداجوی ایران نشانده است. در رثای شهید خدمت این مرز و بوم، سخنان زیادی طی ساعات اخیر گفته شده که جملگی بیانگر ارادت قلبی مخاطبان عام و خاص نسبت به شخصیت ایشان است.

در اینجا قصد داریم به چند نکته اساسی درخصوص این حادثه غیرمترقبه و شخصیت و رویکرد رئیس جمهور شهید و فقید کشورمان اشاره کنیم:نخست این که پیام این ضایعه هر چند تلخ و دردناک، ثبات سیاسی جمهوری اسلامی ایران حول محور و جایگاه مترقی ولایت فقیه است. اتحاد و انسجام مثال زدنی ملت ایران و آرامش حاکم بر فضای سیاسی کشور، بیانگر همین حقیقت و ظرفیت قانون اساسی ایران در تضمین برون رفت از بحران های سیاسی و اجتماعی است. نکته دوم مربوط به مقبولیت رئیس دولت سیزدهم در میان ملت های منطقه و درایت وی در تنظیم روابط با سایر کشورها در طول دوره سه ساله خدمت ایشان است. حجم انبوه پیام های تسلیت و همدردی و حتی اعلام عزای عمومی از سوی دولت های سوریه، هند، لبنان، پاکستان و عراق از یک سو و تاثر عمیق ملت های منطقه و جهان از شهادت رئیس جمهور خدوم و صادق کشورمان و همراهان ایشان، نقطه آشکارساز قدرت منطقه ای، فرامنطقه ای و مردمی جمهوری اسلامی ایران و رئیس خدوم دولت سیزدهم است. نوع مواجهه جهانی با حادثه شهادت رئیس جمهور کشورمان و همراهان فقید ایشان، خود نیاز به تحلیل و واکاوی عمیقی از سوی دوستداران گفتمان انقلاب اسلامی برای کشف چرایی حاکمیت این نگاه در منطقه و جهان دارد. نکته سوم این که رئیس جمهور پرتلاش و خدوم کشورمان نگاه خاصی نسبت به مقوله خدمتگزاری به مردم داشت. در برخی کشورها، حضور در میان مردم معطوف به نتیجه گرایی سیاسی یا همان نگاه ابزارگرایانه به مردم و احساسات آنهاست اما مردم و جریانات گوناگون سیاسی و اجتماعی کشورمان نسبت به اخلاص و تلاش بی وقفه رئیس دولت سیزدهم در خدمت به مردم اتفاق نظر دارند و این مهم را در طول ساعات کوتاهی که از شهادت رئیس دولت می گذرد به نمایش گذاشته اند.کار به جایی رسیده که حتی دشمنان خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز نتوانسته اند در طول حیات بابرکت سه ساله دولت آیت الله رئیسی، برچسب پوپولیسم بودن یا عوام گرایی را به ایشان بزنند. آیت الله رئیسی خدمتگزاری را نه به مثابه یک روش اجرایی، بلکه به مثابه یک فرهنگ به جامعه جهانی معرفی کرد. این فرهنگ به اندازه ای ارزشمند است که می تواند به یکی از نمادهای معرفی ایران در عرصه دیپلماسی فرهنگی و عمومی تبدیل شود. این سیره که منبعث از گفتمان امام راحل (ره)،رهبر حکیم انقلاب اسلامی و پیروان صدیق ایشان است در دولت سیزدهم به نقطه اوج خود رسیده و جا دارد که این فرهنگ را به یک خصلت ثابت و متمایز در ساختار اجرایی همه دولت ها در نظام اسلامی مبدل کنیم. به عبارت دیگر، معرفی الگوی رابطه دولت - ملت در ایران به نظام بین الملل بسیار حائز اهمیت است. حادثه تلخ اخیر، بسیاری از پیش فرض های باطل و دروغین درخصوص عدم ارتباط ملت و کارگزاران خدوم در نظام جمهوری اسلامی (که از سوی رسانه های ضدانقلاب و بیگانه تبلیغ می شد) را باطل و بار دیگر اتصال مردم و ارکان نظام را در برابر دیدگان مخاطبان جهانی آشکار ساخت. سکوت توام با ناامیدی دشمنان از مشاهده رابطه عمیق مردم و شهدای بزرگوار حادثه اخیر، غیر قابل انکار است. اکنون زمان آن رسیده که ابعاد و زوایای این الگوی ارتباطی، برای افکارعمومی دنیا بیش از گذشته تبیین شود. این مهم در سایه جهاد تبیین و حضور هوشمندانه و خلاقانه در عرصه جهانی میسر خواهد بود. ان شاءا... .

محمد مهدی ایمانی پور 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 

منبع :روزنامه ی جام جم 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved