logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/09/19 - 10:57
  • 370
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو مجلس خبرگان رهبری:

ما قدردان سرمایه‌های عظیم فرهنگی خود نیستیم

آیت‌الله محمود محمدی‌عراقی گفت: ما سرمایه‌های عظیمی در عرصه فرهنگی داریم و آن‌گونه که باید و شاید قدرشان را نمی‌دانیم.

آیت‌الله محمود محمدی‌عراقی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره تاثیر داشته‌های فرهنگی کشورمان در گسترش گفتمان انقلاب اسلامی اظهار کرد: همین سرمایه عشق به اهل بیت(ع) سرمایه بسیار بزرگی است و به عنوان بخشی مهم از داشته‌های فرهنگی ما، کمک بزرگی به گسترش و ترویج انقلاب اسلامی و گفتمان آن می‌کند.

وی از حوزه‌های علمیه، قرآن و نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه به عنوان سرمایه‌های ارزشمند فرهنگی نام برد و گفت: هیچ ملتی و هیج مکتب و فرهنگی این سرمایه‌های گرانقدر را ندارد.

آیت‌الله محمدی‌عراقی افزود: به نظر من، بر عهده و وظیفه نخبگان جامعه و علما است که از این سرمایه‌های فرهنگی به خوبی استفاده کنند. بنابراین نخبگان، علما و پژوهشگران جامعه باید از این سرمایه‌ها به خوبی استفاده کنند و بتوانند به نسل جوان به خصوص با زبان هنر، فکر، اندیشه و مطالعه منتقل کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری درباره تاثیر فعالیت‌های فرهنگی در عرصه بین‌الملل، بر ارتباطات بینا دینی و بینا مذهبی که یکی از محورهای نخستین جایزه ملی پژوهش‌های برتر فرهنگی بین‌المللی است، گفت: یقین فعالیت‌های فرهنگی در موفقیت ارتباطات بینا دینی و بینا مذهبی موثر است. همین ظرفیت مسأله فلسطین، واقعا در دنیا تاثیر بسیار زیادی گذاشته است اما به نظرم از ۱۰ درصد این ظرفیت هم، هنوز استفاده نشده است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت عملکرد رسانه‌ها در گسترش داشته‌های فرهنگی و دینی کشورمان، ابراز کرد: ما با این‌ها، می‌توانیم دنیا را متحول کنیم، بنابراین هر کوتاهی و کاستی که هست از ما است. اسلام به ذات خود ندارد عیبی، هر عیب که هست از مسلمانی من است.

وی افزود: اهل فرهنگ، دانش، پژوهش و هنر بیایند با این سرمایه‌ها و پیشینه پرافتخار بیشتر آشنا شوند. به قول حضرت امام خمینی(ره) که در نامه به گورباچف گفتند اندیشمندان شما باید بیایند در حوزه‌های علمیه و ابن عربی‌ها و شخصیت‌های برجسته اسلامی را بشناسند و آثارشان را مطالعه و ترجمه کنند، نخبگان ما نیز می‌بایست با داشته‌های خودمان، بیش از پیش آشنا شوند و از آنها بهره بگیرند.

بنابر اعلام این خبر، نخستین جایزه ملی پژوهش‌های برتر روابط فرهنگی بین‌المللی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیری رضا ملکی، اسفندماه 1402 در تهران برگزار می‌شود.

پژوهشگران علاقه‌مند به حضور در این جایزه تا 30 آذرماه سال جاری فرصت دارند آثار خود را از طریق سامانه جایزه به نشانی nas.icro.ir  ارسال کنند.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved