logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/01/15 - 12:51
  • 241
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

فضای بوسنی در رمضان با جشنواره‌های قرآنی همراه است

رایزن فرهنگی در بوسنی می‌گوید هنرمندان بوسنیایی روحیۀ مذهبی دارند. آنها با برپایی نمایشگاه‌های هنرهای قرآنی و کنسرت‌های موسیقی با موضوع مذهبی و قرآنی، حال و هوای خاصی را به فضای فرهنگی این کشور می‌دهند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از خبر گزاری تسنیم انصاری با اشاره به اینکه یکی از بهترین زمینه‌هایی که می‌شود در بوسنی کار کرد، پخش فیلم‌های ایرانی است، گفت: امیدواریم که مجوزهای پخش این سریال‌ها را در اختیار رایزنی فرهنگی ما قرار دهند تا ما با ترجمۀ آنها فضای خوب رسانه‌ای ایجاد کنیم. این یک خلأیی است که می‌توان آن را جبران کرد. موضوع اصلی، اخذ مجوز نمایش است که امیدواریم متولیان اصلی، دست ما را بابت این موضوع باز بگذارند. محمدحسین انصاری رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم دربارۀ برنامه‌های رمضانی در آن کشور گفت: حدود 50 درصد مردم بوسنی از مسلمانان هستند و 90 تا 95 درصد ساکنین مرکز این کشور یعنی سارایوو را مسلمانان تشکیل می‌دهند؛ لذا این شهر در ایام ماه مبارک رمضان حال و هوای خاصی پیدا می‌کند.

وی افزود: فضای شهری به ویژه مرکز شهر با تزئیناتی که در شهر و مسجد انجام می‌شود، چهرۀ رمضانی به خود می‌گیرد. فضای این کشور، فضای جشن‌های دینی و قرآنی است. فضای فرهنگی این کشور همراه می‌شود با مجالس قرآن که به صورت جزءخوانی انجام می‌شود. همچنین هنرمندان این کشور که روحیۀ مذهبی دارند، با برپایی نمایشگاه‌های هنرهای قرآنی و کنسرت‌های موسیقی با موضوع مذهبی و قرآنی، حال و هوای خاصی را به فضای فرهنگی این کشور می‌دهند.

انصاری ادامه داد: تلویزیون از حدود یک ماه قبل شروع به ضبط برنامه‌های رمضانی می‌کنند. پخش برنامه‌هایی با مضامین ادبیات عرفانی و ادبیات اخلاقی و معنوی در دستور کار آنان قرار می‌گیرد. بخش عمدۀ این مسئله به شعرای بزرگ ما همجون سعدی و حافظ باز می‌گردد. اندیشمندانی به عنوان کارشناس در این برنامه‌ها حضور می‌یابند. امسال استاد منیر درکیچ استاد گروه زبان و ادبیات دانشگاه سارایوو به تشریح اندیشه‌های مولوی و سعدی در تلویزیون حیات می‌پردازد.

وی افزود: صف‌های طولانی خرید نان در نزدیکی ساعت افطار به صورت کلی فضای این شهر را نسبت به سایر ماه‌ها متفاوت می‌کند. خیلی از این موارد با آنچه در ایران اتفاق می‌افتد، مشترک است، لذا ما هم از این فضا بهره می‌گیریم و سعی می‌کنیم با تکیه بر اشتراکات مذهبی فضای وحدت جامعۀ اسلامی را به منصۀ ظهور برسانیم.

رایزن فرهنگی ایران در بوسنی دربارۀ واکنش بوسنیایی‌ها نسبت به ماجرای غزه گفت: افکار عمومی بوسنی و هرزگوین نسبت به مسئلۀ غزه بسیار حساس است و جمهوری اسلامی ایران نیز همواره سعی کرده در ایامی مثل روز قدس بیشتری حمایت را از مردم فلسطین داشته باشد.

انصاری دربارۀ برنامه‌های ایران در آن کشور گفت: سال گذشته همزمان با ایام منتج به عید فطر هفتۀ فیلم‌های ایرانی را در تلویزیون ملی بوسنی برگزار کردیم. امسال برنامه داریم کنسرت موسیقی سنتی را از تلویزیون‌ این کشور پخش کنیم. سعی می‌کنیم با ابزار موسیقی خودمان فضای شادمان را به مخاطب جامعۀ میزبان عرضه کنیم.

وی افزود: ما هفتۀ قرآنی و هنرهای قرآنی را در برخی سال‌ها در این کشور داشتیم. امسال همچون سال‌های قبل، قاریانی را از کشورمان به اینجا دعوت می‌کنیم و در مجالس و محافل بوسنی حضور می‌یابند. این حضور قاریان از سایر کشورهای اسلامی نیز صورت می‌گیرد. محور اصلی آن، وحدت امت اسلامی حول قرآن است.

انصاری با اشاره به اینکه یکی از بهترین زمینه‌هایی که می‌شود در بوسنی کار کرد، پخش فیلم‌های ایرانی است، گفت: امیدواریم که مجوزهای پخش این سریال‌ها را در اختیار رایزنی فرهنگی ما قرار دهند تا ما با ترجمۀ آنها فضای خوب رسانه‌ای ایجاد کنیم. این یک خلأیی است که می‌توان آن را جبران کرد. موضوع اصلی، اخذ مجوز نمایش است که امیدواریم متولیان اصلی، دست ما را بابت این موضوع باز بگذارند.

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved