-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/16 - 15:10
  • 146
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ظرفیت‌های استانی در انتقال مفاهیم فرهنگی به کشورهای همسایه موثر است

رایزن فرهنگی ایران در آذربایجان گفت: اگر در کشور ترکیه بتوانیم از ظرفیت های استان آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل استفاده کنیم هم هزینه هایمان کاهش می یابد و هم در انتقال مطالب و مفاهیم فرهنگی موفق خواهیم بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عبدالرضا راشد رایزن فرهنگی ایران در آذربایجان در توضیح اهمیت کاربرد دیپلماسی فرهنگی در تبدیل کشورهای منطقه به یک قدرت واحد گفت: هرگونه دیپلماسی فرهنگی ما به نوعی تابع دیپلماسی رسمی  جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه است؛ یعنی هرچقدر دیپلماسی رسمی ارتباطات ما در سیاست خارجی با کشورهای همسایه تقویت شده باشد به همان نسبت می توانیم در دیپلماسی فرهنگی هم موفق باشیم.

راشد ادامه داد: نکته  دیگر این است که جمهوری اسلامی ایران پس از چین بیشترین میزان کشورهای همسایه را در جهان  دارد؛ چنانچه ما با 15 کشور مرز خاکی و آبی داریم؛ دیپلماسی شهری یا دیپلماسی مرزی امروز یکی از مهمترین مباحث است واستفاده از این ظرفیت مرزی یکی از نکات مهم تقویت دیپلماسی فرهنگی است که در نهایت به تقویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی یاری می رساند.

رایزن فرهنگی ایران در آذربایجان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بعد از دیپلماسی سیاسی، دیپلماسی فرهنگی مان را تقویت کنیم می توانیم اتحادیه کشورهای همسایه و مسلمان را داشته باشیم و این کار ظرافت های خاص خودش را دارد.

راشد تصریح کرد: البته در تحقق این مهم حساسیت هایی هم وجود دارد که باید با ظرافت انجام  شود و بر موضوعات و محورهای مشترک در گام دوم و سوم به بعد تاکید کنیم؛ یعنی از فازهای کوچکتر شروع کنیم تا به مرور زمان به همگرایی کشورهای همسایه برسیم.

وی در توضیح اهمیت برگزاری اقداماتی چون اجلاس رایزنان فرهنگی بیان کرد: این اجلاس اقدام سنجیده، منطقی و عقلانی است که ریاست محترم سازمان و معاونین نسبت به آن اهتمام داشته اند و رویکرد سیاست خارجی در دوره دکتر رئیسی توجه به همسایگان است؛ عموما توجه به همسایگان در همه کشورها مدنظر است و از هرکشوری سوال کنید که اولویت شما در سیاست خارجه چیست میگویند کشورهای همسایه.

راشد ادامه داد: در دوره ای این اهمیت روابط با کشورهای همسایه و منطقه به فراموشی سپرده شده بود یا اگر به فراموشی سپرده نشده بود در سایه روابط ما با کشورهای بزرگ و غربی قرار داشت و غلط به نظر می رسید اما امروز به این موضوع توجه شده است و سیاست خارجی که توجه به کشورهای  همسایه بود توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مورد توجه  قرار گرفته است.

رایزن فرهنگی ایران در آذربایجان با تاکید بر اهمیت اجلاس رایزنان اظهار داشت: این اجلاس انقلابی در روابط فرهنگی ما با کشورهای همسایه به وجود می آورد؛ البته که باید بر ظرفیت های استانی همچنان که مدنظر این اجلاس است توجه شود؛ مثلا اگر در کشور ترکیه بتوانیم از ظرفیت های استان آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل استفاده کنیم هم هزینه هایمان کاهش می یابد و هم در انتقال مطالب و مفاهیم فرهنگی که مبتنی برغرابت بین کشور ترکیه و استان های شمالی است، موفق خواهیم بود.

وی افزود: تجربه چیزی که بیان کرده ام را در عمل داشته و موفقیت آن را به عمل دیده ام؛ زمانی که در استانبول بودم به جای هفته فرهنگی جمهوری اسلامی هفته فرهنگی اردبیل را در استانبول برگزار کردم که بسیار مورد عنایت قرارگرفت و ظرفیت استان های  مرزی موضوعی است که نباید از آن غافل شد.

نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه ، از 15 تا 20 مهرماه 1402، با حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved