-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/22 - 08:09
  • 105
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شهید از منظر مولانا در مقابل ظلم می‌ایستد

رایزن فرهنگی کشورمان در بلغارستان با تکریم مقام شهیدان مقاومت گفت: امروز اگر مولانا در میان ما بود زیباترین مصادیق و تفسیر اشعار خود را در اصحاب و ابنای مقاومت می‌یافت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سفارت جمهوری اسلامی ایران در بخارست رومانی به مناسبت سالروز تولد مولانا جلال الدین محمد بلخی و با حضور استادان و ایرانشناسان رومانیایی و برخی استادان ایرانی، مراسمی را در محل تالار احتماعات این سفارتخانه برگزار کرد.

سادات میدانی، سفیر کشورمان در بخارست، مولانا جلال الدین محمد بلخی را شخصیتی جهانی و میراث بزرگ بشریت معرفی کرد که همه اهالی فرهنگ و تمدن به نحوی از عرفان و مضامین عرفانی او استفاده کرده‌اند.

وی با اشاره به مصایب و مسائل دنیای امروز و بزرگداشت مقام شهیدان مقاومت، برگزاری اینگونه مراسم را بازگشت به خویشتن در دنیایی دانست که انسانیت در آن گم شده است.

مسعود احمدی افزادی رایزن فرهنگی کشورمان در بلغارستان نیز در جمع ایرانشناسان و استادان این کشور با استناد به ابیات متعدد مثنوی معنوی و دیوان شمس، سخنانی را در بیان مقام شهید و ارزش شهادت از منظر مولانا اظهار داشت.

وی اظهار داشت: در ابیات متعدد مثنوی و دیوان شمس اشاره به مقام شهادت و مرتبت شهید شده است و مولانا بالاترین و پاک ترین درجه رشد انسانی را درجه شهادت و از خودگذشتگی و از جان دست شستن می‌داند.

احمدی افزادی ادامه داد: از منظر مولانا خون که ناپاک ترین عناصر در شریعت محسوب می‌شود زمانی که با مرتبه شهادت قرین می‌شود نه تنها از منظر شریعت بلکه از منظر معرفتی و حقیقتی نیز، هم پاک‌ترین‌ها می‌شود هم پاک کننده‌ترین‌ها. یعنی خون در مواجهه با مقام شهادت تغییر ماهیت می‌دهد و هم طاهر می‌شود و هم مطهر. این چنین است که در مثنوی معنوی می‌گوید: خون شهیدان را زآب اولی تر است و یا در ادامه می‌گوید: چون شود پرخون شهیدان را مشو.

رایزن فرهنگی کشورمان با تکریم مقام شهیدان مقاومت گفت: امروز اگر مولانا در میان ما بود زیباترین مصادیق و تفسیر اشعار خود را در اصحاب و ابنای مقاومت می‌یافت، هر چند خود او در دنیای ظلم و بیداد مهاجر به سرزمین‌های دور بود، اما امروز و دنیای سراسر ظلم و بیداد ستمگران که زن و کودک و بی گناه را غرق در خون می‌کنند برای مولانا غیر قابل تحمل بود و شاید حضور او در عصر معاصر باعث می‌شد، مثنوی به جای حسامی نامه به اشک نامه یا شهید نامه تغییر عنوان می‌داد.

در این مراسم استادان و هنرمندانی از کشور رومانی نیز به قرائت اشعار و اجرای برنامه‌های هنری و موسیقی پرداختند.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved