-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/09/09 - 10:10
  • 207
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در همایش «قفقاز جنوبی و چالش‌های امنیتی در عصر حاضر» عنوان شد؛

روابط ایران و ارمنستان دارای پیشینه عمیقی است

روبرت بگلریان، پژوهش گر و استاد اقتصاد در ارمنستان در همایش «قفقاز جنوبی و چالش‌های امنیتی در عصر حاضر» گفت: روابط دو کشور ایران و ارمنستان از پیشینه عمیقی برخوردار است و خدشه‌دار شدنی نیست.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آکادمی علوم ارمنستان شاهد برگزاری همایشی بود که کارشناسان و محققین داخلی و خارجی با ارسال مقالات برای شرکت در آن، اعلام آمادگی کرده بودند و پس از بررسی و ارزیابی های انجام شده تعدادی مقاله انتخاب و صاحبان این مقالات به بیان دیدگاه‌های خود که در مقاله‌های مذکور به تفصیل آمده، پرداختند.

در ابتدا، یوری سوماریان، دبیر همایش طی سخنانی ضمن بیان اهداف این همایش و تقدیر از شرکت‌کنندگان، با اشاره به حساسیت منطقه قفقاز، ضرورت برگزاری این همایش در مقطع حساس کنونی را مورد تاکید قرار داد.

محمد اسدی‌موحد، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این همایش، با اشاره به اهمیت طرح چنین مباحثی در مقطع کنونی، برقراری آرامش را که از مهم‌ترین اهداف این همایش بود، عاملی برای توسعه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و برقراری ثبات در منطقه و کشورهای دیگر آسیای میانه و قفقاز برشمرد.

وی گفت: نبود امنیت باعث رکود و توقف هرگونه فعالیت اقتصادی و تزلزل فرهنگی و اجتماعی خواهد شد.

رایزن فرهنگی کشورمان اظهار امیدواری کرد که نتایج حاصل از این مباحث عالمانه و محققانه به برقراری و تداوم امنیت و آرامش در منطقه منجر شود.

اسدی‌موحد با اشاره به روابط دیرین فرهنگی بین دو ملت ایران و ارمنستان، افزود: دو کشور دارای ۴ هزار سال سابقه تاریخی و فرهنگی هستند که نشانه عمق استحکام روابط به دو کشور است.

وی زبان و ادبیات فارسی را از عوامل این روابط مستحکم برشمرد و افزود: مهمترین عامل تحکیم و تعمیق روابط بین هر دو ملت و دو کشور در دنیای امروز فرهنگ است و این موضوع زمانی اهمیت ویژه و کلیدی پیدا می‌کند که دو کشور از نظر جغرافیایی همسایه باشند. این واقعیت غیرقابل انکار است که ایران و ارمنستان از دیرباز و در طول تاریخ روابط دوستانه‌ای را بر اساس عناصر تمدنی و فرهنگی مشترک شکل داده‌اند. جالب این که تعداد بیش از 1۴00 واژه‌ی فارسی هم اکنون در زبان ارمنی کاربرد دارد و بسیاری واژه‌های دیگر با ریشه فارسی و کمی تغییر در تلفظ،  از این تاثیرات است.

اسدی‌موحد گفت: واقعیت این است که هر نوع فعالیتی به ویژه برنامه های فرهنگی بین دو کشور مستلزم شناخت دقیق از ارزش ها، علایق و اعتقادات یکدیگر است. این امر یعنی شناخت درست و دقیق با ابزار  فرهنگ که محصول جانبی باورها و ارزش‌های هر ملتی است، تحقق می‌یابد. زیرا شناخت درست می‌تواند منشأ تحول در تعاملات فرهنگی بین دو ملت باشد.

وی انجام برنامه‌های فرهنگی را یکی از عوامل شناخت دو ملت قلمداد کرد و گفت: رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با انجام فعالیت‌های مختلف فرهنگی و هنری و علمی درصدد توسعه و تقویت روابط بین دوکشور است.

در ادامه این همایش خانم گوهر اسکندریان، مدیر انستیتو شرق‌شناسی و زبان فارسی دانشگاه ایروان، با اشاره به روابط سیاسی بسیار نزدیک دو کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره دارای مواضع اصولی بوده و همواره در کنار ارمنستان بوده است.

وی اذعان کرد: اسرائیل با اقدامات ناجوانمردانه خود  درصدد ایجاد اختلاف بین ملت‌های منطقه با جمهوری اسلامی ایران است. حال آنکه ایران همواره اعلام کرده بر ثبات و امنیت در مرزهای بین‌المللی تاکید دارد و هرگونه تغییر در مرزهای بین‌المللی را نخواهد پذیرفت.

خانم اسکندریان افزود: دوام حمایت‌ها و مواضع حکیمانه و منطقی جمهوری اسلامی ایران باعث ثبات منطقه‌ای شده است.

در ادامه، نماینده پیشین ارامنه ایران در مجلس شورای اسلامی به بیان موقعیت حساس کنونی و توجه ویژه جمهوری اسلامی به کشورهای همسایه به ویژه ارمنستان به عنوان یکی از کشورهای با سابقه دیرینه روابط فی مابین پرداخت.

روبرت بگلریان، پژوهش گر و استاد اقتصاد، سخنران بعدی بود. وی گفت: روابط دو کشور ایران و ارمنستان از پیشینه عمیقی برخوردار است و خدشه‌دار شدنی نیست.

وی با توجه به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و نیز روابط دوستانه و عمیق بین دو ملت  ارمنستان و ایران تاکید کرد که آموزش زبان فارسی باید به عنوان یک مهم و ضرورت در دانشگاه‌های ارمنستان مورد توجه قرار گیرد تا فعالان اقتصادی و فرهنگی ارمنستان بتوانند از ظرفیت های فرهنگی و اقتصادی در راستای منافع دو ملت استفاده کنند.

بمان‌علی اقبالی، رئیس گروه مطالعات قفقاز، از جمهوری اسلامی ایران، اخرین سخنران بخش اول همایش بود. ایشان به تشریح موقعیت کنونی منطقه و حساسیت‌های آن اشاره کرد  و سیاست‌های اصولی و با اقتدار جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از پایه‌های اصلی ثبات در منطقه برشمرد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved