راهکارهای توسعه گردشگری ایران و ترکمنستان بررسی شد
راهکارهای توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان در سالن همایشهای آکادمی هنری شهر عشق آباد توسط نمایندگان شرکتهای گردشگری دو کشور بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همایش مشترک بررسی راهکارهای توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان، با حضور خانم «گلشاد باکی یوا» قائم مقام معاون وزیر فرهنگ ترکمنستان در حوزه گردشگری، نوید رسولی رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان و نمایندگان شرکتهای گردشگری دو کشور ایران و ترکمنستان در سالن همایش های آکادمی هنری شهر عشق آباد برگزار شد.
خانم «گلشاد باکی یوا» قائم مقام معاون وزیر فرهنگ ترکمنستان به توسعه روابط دو کشور اشاره کرد و گفت: روابط دو کشور ایران و ترکمنستان همواره با حمایت مقامات عالی دو کشور در حال توسعه و گسترش بوده است.
رایزن فرهنگی ایران هم گفت: امروز اولین همایش بررسی راهکارهای توسعه گردشگری ایران و ترکمنستان برگزار میشود، هدف از این همایش، بررسی راهکارهایی است که میتواند به روند توسعه صنعت گردشگری بین دو کشور ایران و ترکمنستان کمک بسزایی کند. به عبارت دیگر؛ تنها با تحقیق و پژوهش است که میتوان به بازگویی و بازنگری رخدادها و رویدادها و نیز راهکارهایی دست یافت که بتواند به عامل مهم توسعه در زمینههای مختلف کمک کند و این مهم از طریق برگزاری همایشها و سمینارها در حوزه فرهنگ و هنر میسر میشود.
رسولی به صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت سودآور و پاک اشاره کرد و گفت: گردشگری در جهان مدرن امروزی یکی از صنایع پرسود در میان صنایع بزرگ دنیا محسوب می شود و رقابتی تنگاتنگ با صنایع مهم دارد و چه بسا به دلیل آلایندگی سایر صنایع پرسود صنعتی، صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت پاک دارای مزایای بیشتری نیز هست و در هر کجا که صنعت گردشگری رونق گرفته منافع اقتصادی کلانی برای آن کشور یا آن منطقه به دنبال داشته است. توسعه گردشگری میتواند، عامل رشد و شکوفایی صنایع دیگر از جمله صنایع دستی، صنایع نساجی، صنعت جواهرسازی، صنایع تولید مبلمان و دکوراسیون منزل و ... شود و عاملی کارا و مؤثر در کاهش فقر، اشتغال زایی و برقراری عدالت اجتماعی باشد.
وی در ادامه با اشاره به برخی مؤلفهها در صنعت گردشگری افزود: در پژوهش هایی که صورت گرفته است در صنعت گردشگری، رضایت از سفر با متغیرهای تحصیلات، مبدأ سفر، انگیزه تجربه جدید، اصالت جاذبهها، رضایت از اقامتگاه و مؤلفههای آن، رضایت از غذا و رستوران و مؤلفههای آن، رضایت از خرید و صنایع دستی و مؤلفههای آن، رضایت از مردم، رضایت از امنیت و رضایت از راهنمای سفر، ارتباط معناداری وجود دارد.
رسولی اظهار داشت: بسیاری از این مؤلفهها برای گردشگران در دو کشور ایران و ترکمنستان وجود دارد که مردم دو کشور را با توجه به وجود مشترکات تاریخی، دینی و فرهنگی بسیار علاقه مند به سفر به کشورهای یکدیگر می کند. به نظر می رسد آن چه که می تواند موجب تسهیل در این روند شود، توجه دولتمردان به وضع قوانین آسان تر برای توسعه این صنعت است.
رایزن فرهنگی ایران در ترکمنستان اظهار امیدواری کرد که با برگزاری چنین همایش هایی بتوانیم گامی مؤثر در ایجاد تسهیلات بیشتر و توسعه گردشگری دو کشور ایران و ترکمنستان برداریم.
سپس، نمایندگان برخی شرکت های گردشگری ایرانی حاضر در همایش به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
نظر خود را بنویسید.