-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/10/16 - 14:27
  • 271
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

حجت الاسلام والمسلمین جوادی آملی: «قدرت ها با تحمیل و تهدید عالمان دینی می خواهند بر فهم و ابلاغ تاثیر بگذارند»

رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء گفت: قدرت ها با تحمیل و تهدید عالمان دینی می خواهند هم در مقام فهم از یک سو و ابلاغ از سوی دیگر تاثیر بگذارند، قرآن می فرماید از غیر خدا نترسیدند، نه تهدیدها و نه تطمیع ها، اجازه ندهد از مسیر فهم قرآن دست بردارید.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در نخستین همایش بین‌المللی قرآنی «رسالات‌ الله» که روز شنبه در محل تالار شهید مفتح دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، برگزار شد بیان داشت: بعد از اینکه روشن شد بشر نمی تواند خودش به تنهایی هم راه سعادت و هم طریق هدایتش را بیابد، تعالیم انبیاء و رسالات الهی به کمک انسان آمد.

 

وی گفت: خدای عالم دستگاه قوی و مستحکم وحی را به گونه ای منظم و استوار ایجاد کرده و در طول تاریخ، همه انبیاء الهی خصوصا نبی گرامی اسلام با بهره مندی از کتاب الهی که «ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم»، مسیر هدایت و غایت سعادت را به انسان معرفی نمود.

وی بیان داشت: اما انسان برای فهم این تعالیم دارای زمینه ها و استعدادهایی است که باید به آن توجه داشت، انبیاء الهی که از امیین انتخاب شدند، چالش فکری نداشتند و مستقیما وحی را تلقی می کردند و در مقام تلقی وحی هم مشکلی نداشتند، آنچه گفته اند عین همان حقیقتی است که خدا بر آنها القاء کرده است، بنابراین در حوزه عقل نظر، فهم حقایق و معارف، آنگونه که باید باشد اتفاق افتاده است، علامه طباطبایی عصمت را در مقام تلقی وحی، هم در مقام فهم، و هم در مقام ابلاغ برای انبیاء ترسیم کرده است.

 

وی بیان داشت: خداوند در قرآن می فرماید : ﴿الّذین یبلّغون رسالات اللّه و یخْشوْنه و لایخْشوْن أحداً إلاّ اللّه و کفى باللّه حسیباً﴾ چالش این آیه در ﴿ الّذین یبلّغون رسالات اللّه﴾ نیست، این بخش که به اندیشه بر می گردد و قطعا اندیشه ها باید در سلامت و صحت کامل قرار بگیرند و فهم درست نسبت به آیات الهی بیابند، اما چالش در بخش دوم هست که به حوزه عملی بر می گردد، البته انبیاء الهی هیچ کدام از این دو چالش را نداشتند چون هم معصوم بودند و هم در خشیت نیز موحد بودند و از غیر خدا نمی ترسیدند، اما چالش دوم برای مبلغان و مفسرانی است که آیا می توانند براحتی در کسوت تبلیغ قرار بگیرند و مفسر و مبین بشوند تا بتواند حقایق قرآنی را تبیین کنند؟ این کار آسانی نیست! ﴿و یخْشوْنه و لایخْشوْن أحداً إلاّ اللّه﴾.

 

وی گفت: قدرت ها با تحمیل و تهدید عالمان دینی می خواهند هم در مقام فهم از یک سو و ابلاغ از سوی دیگر تاثیر بگذارند، قرآن می فرماید از غیر خدا نترسیدند، نه تهدیدها و نه تطمیع ها، اجازه ندهد از مسیر فهم قرآن دست بردارید و مطابق با نظر حکمرانان سخن بگویید! و این وقتی ممکن است که مفسران و مبلغان اهل شجاعت و شهامت باشند،تا تهدید و تطمیع در فهم آنها تاثیر نگذارد!

وی در پایان ابراز داشت: برگزاری این همایش ها برای آن است که قرآن پژوهان هم باب معرفت و فهم معارف را بهتر بشناسند و هم در کار عملی تدبیری بیاندیشیند که خشیت تنها برای خدا باشد.

منبع :سایت شفقنا

. .

. .

تصاویر

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved