-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/01/08 - 14:56
  • 208
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توسعه ی همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی بین ایران و افغانستان

حسینی در این جلسه که در وزارت اقتصاد افغانستان برگزار شد، برنامه‌های عملی برای توسعه همکاری‌ها، از جمله تجهیز کتابخانه‌های تخصصی اقتصاد، راه‌اندازی کتابخانه‌های دیجیتال، برگزاری وبینارها، تبادل دانش علمی، برگزاری کارگاه‌های تخصصی و خواهرخواندگی بین دانشکده‌های اقتصاد را مطرح کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،در این دیدار که میان سیدروح الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، و  عبداللطیف نظری، معاون سرپرست وزیر اقتصاد افغانستان برگزار شد، طرفین بر لزوم گسترش و گسترش همکاری‌های متقابل و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، علمی، تکنیکی، فنی و اقتصادی هر دو کشور تأکید کردند.

 حسینی در این جلسه که در وزارت اقتصاد افغانستان برگزار شد، برنامه‌های عملی برای توسعه همکاری‌ها، از جمله تجهیز کتابخانه‌های تخصصی اقتصاد، راه‌اندازی کتابخانه‌های دیجیتال، برگزاری وبینارها، تبادل دانش علمی، برگزاری کارگاه‌های تخصصی و خواهرخواندگی بین دانشکده‌های اقتصاد را مطرح کرد. ایشان همچنین بر نقش زبان فارسی به عنوان میراث مشترک فرهنگی دو کشور و اهمیت آن در تعاملات دوجانبه تأکید نمود.

از سوی دیگر،  نظری با استقبال از این پیشنهادها، شرایط همکاری‌های بین دو کشور را به نفع مردم و رفاه منطقه دانست. وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت‌های دو کشور می‌تواند به ارتقای سطح همکاری‌ها کمک کند، گفت: افغانستان با وضعیت مطلوب امنیتی خود و ریشه‌کن کردن فساد، فرصت‌های بی‌شماری برای تعامل اقتصادی با ایران فراهم آورده است. همچنین موضوعات مطرح شده به عنوان مباحث مورد علاقه وزارت اقتصاد افغانستان، می‌بایست در میدان عمل پیاده شود.

در پایان، نظری، دیپلماسی اقتصادی افغانستان را مبتنی بر اعتمادسازی با همسایگان و افزایش مبادلات اقتصادی و تجاری توصیف نمود و تأکید کرد که شناسایی منافع مشترک در حوزه‌های اقتصادی، تجاری و ترانزیتی یک اولویت است.

این دیدار نشان دهنده اراده قوی دو کشور برای توسعه و تعمیق مناسبات و همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی است و می‌تواند گامی مهم در پیشرفت روابط دوجانبه و منطقه‌ای باشد.

. .

. .

تصاویر

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved