logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/11/16 - 11:46
  • 325
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تجلیل از فارغ التحصیلان و اساتید زبان فارسی دانشگاه‌های قرقیزستان

همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر، همایش تجلیل از فارغ التحصیلان و اساتید زبان فارسی دانشگاه‌های قرقیزستان برگزار و گزارشی از روند آموزش زبان فارسی در این کشور ارایه شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در آستانه آغاز چهل و پنجمین دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی ایران و به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان و مشارکت دانشگاه‌های مختلف قرقیزستان و با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران، همایش تجلیل از فارغ التحصیلان و اساتید زبان فارسی دانشگاه‌های قرقیزستان در محل سالن اجتماعات سفارت برگزار شد.

در این مراسم که با حضور علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران، سفیر و رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان، جمعی از مدیران دانشگاه‌ها و مدارس قرقیزستان، اساتید زبان فارسی دانشگاه‌ها و مدارس قرقیزستان، جمع زیادی از فارغ التحصیلان زبان فارسی در بیست سال گذشته و تعدادی از دانشجویان برتر زبان فارسی دانشگاه دولتی بیشکک و نیز برخی از ایرانیان مقیم اعم از خانواده دیپلمات‌های حاضر در بیشکک و معلمان مدرسه ایرانی همراه بود، گزارشی از روند آموزش زبان فارسی در قرقیزستان ارایه شد.

در بخشی دیگر، یادگاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران، مشرب اف، رئیس دانشکده شرق شناسی دانشگاه دولتی بیشکک و نیز علی باقری، معاون وزیر امور خارجه به ایراد سخنرانی پرداخته و پرسش و پاسخ با دانشجویان و فارغ التحصیلان نیز انجام شد.

طوقانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نماینده بنیاد سعدی در سخنانی با اشاره به اینکه این مراسم برای اولین بار با حضور فارغ التحصیلان دانشگاه‌های مختلف دانشگاه‌های قرقیزستان برگزار شده است، گفت: هدف اصلی ما از برگزاری این مراسم، همنشینی و تجدید دیدار با فارسی آموزان، آشنایی دانشجویان فعلی با فرصت‌های شغلی موجود و فارغ التحصیلان زبان فارسی از دانشگاه‌های مختلف، ایجاد بانک اطلاعات از فارسی آموزان و گفت‌وگو و تبادل نظر درخصوص فعالیت ها و اقداماتی که می‌توان با استفاده از این ظرفیت به انجام رساند، است.

وی در ادامه، با ارائه گزارش کوتاهی از روند آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌ها و مدارس قرقیزستان سخنان خود را به پایان رساند و کلیپ کوتاهی در خصوص سابقه آموزش زبان فارسی در قرقیزستان و اطلاعات آماری در این باره که توسط رایزنی فرهنگی تهیه شده بود، پخش شد.

تالاس بیک مشرب اف، از بنیانگذاران آموزش زبان فارسی در قرقیزستان و رئیس دانشکده شرق شناسی دانشگاه دولتی بیشکک در سخنان خود، با تشکر از برگزاری این مراسم، به معرفی پیشنیه موضوع آموزش زبان فارسی در قرقیزستان پرداخت و گفت: آموزش زبان فارسی از سال 1991 با تشکیل گروه زبان فارسی در دانشگاه ملی قرقیزستان آغاز شد و در همان سال به دلیل برخی تغییرات این گروه به دانشگاه دولتی بیشکک که آن روز با عنوان دانشگاه علوم انسانی فعالیت می‌کرد، منتقل شد و هسته اولیه آموزش زبان فارسی در قرقیزستان ایجاد شد.

وی ادامه داد: این گروه به تدریج توسعه یافت و در دانشگاه‌های دیگر مانند دانشگاه اسلاوی، دانشگاه دولتی آرابائف و دانشگاه بین‌الملل قرقیزستان و آکادمی وزارت امور خارجه نیز تدریس زبان فارسی انجام شد. ما در نخستین اقدام برای آموزش زبان فارسی از خانم ملاحت مامدوا، استاد زبان فارسی از دانشگاه لنینگراد دعوت کردیم تا به بیشکک بیایند و کمک حال ما در این امر باشند و تاکنون نیز در خدمت ایشان هستیم.

تالاس بیک مشرب اف تأکید کرد که از حدود بیست سال پیش نیز در خدمت خانم ثقفی زنجانی از ایران در دانشگاه دولتی بیشکک هستیم که به عنوان استاد مدعو در دانشگاه دولتی بیشکک مشغول به کار هستند.

وی در ادامه، با اشاره به اینکه بیش از 250 نفر در این سال‌ها از دانشگاه دولتی بیشکک در این رشته فارغ التحصیل شده‌اند به معرفی موفقیتهای آنان در عرصه‌های علمی و شغلی و افتخار آفرینی‌های آنان پرداختند.

اهمیت آموزش زبان فارسی در توسعه شناخت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی 

سپس، یادگاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنانی بر ضرورت اهمیت آموزش زبان فارسی در توسعه شناخت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی تأکید و خاطر نشان کرد که تمام تلاش سفارت جمهوری اسلامی ایران و رایزنی فرهنگی بر آن است که این کار را با جدیت بیشتر در آینده نیز پیگیری کرده و بتوانند زمینه‌ها و بسترهای لازم برای این کار را فراهم کنند.

وی با اشاره به اینکه زبان فارسی در زبان قرقیزی نمود فراوانی دارد، استفاده از واژگان فارسی در این زبان را قابل توجه دانست و بیان کرد: این امر نشان دهنده سابقه حضور زبان فارسی در قرقیزستان است.

در بخش بعدی جلسه، باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران با تبریک دهه مبارک فجر و ابراز خوشحالی از حضور در این جمع  دانشگاهی، تعلق خاطر به ایران و زبان فارسی را وجه مشترک جمع حاضر دانست و به اهمیت زبان فارسی پرداخت.

وی خاطرنشان کرد: سفارت جمهوری اسلامی ایران و رایزنی فرهنگی آماده هستند ظرفیت‌های خود را در اختیار دانشگاهیان، فرهیختگان و علاقه‌مندان به زبان فارسی قرار دهند.

پایان بخش برنامه، تقدیر از اساتید برتر زبان فارسی در قرقیزستان بود. در این بخش، از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان از بیش از دو دهه تلاش‌های اساتید گرامی تالاس بیک مشرب اف، نورلان بیک بالتابایف، خانم‌ها ملاحت مامدوا، زلیخا ثقفی زنجانی و صیقل ابراهیم اوا تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved