logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/05/07 - 19:16
  • 236
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در دیدار با رایزن فرهنگی مجارستان و در آستانه برگزاری سال مشترک فرهنگی ایران و ترکیه بررسی شد:

تجربه برگزاری سال فرهنگی دوجانبه

سید قاسم ناظمی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا صبح امروز 21 تیر ماه 1403 با حضور در سفارت مجارستان در آنکارا با آقای آرون آلبرت رایزن فرهنگی این کشور دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ابتدای این دیدار رایزن فرهنگی سفارت مجارستان با ابراز خرسندی از دیدار با رایزن فرهنگی ایران، گزارش کوتاهی از فعالیتهای فرهنگی خود ارائه کرد.

در ادامه، سید قاسم ناظمی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا، هدف از دیدار خود با رایزن فرهنگی کشور مجارستان را آشنایی با وی و استفاده از تجربیات آن کشور در برگزاری سال فرهنگی ترکیه و مجارستان عنوان کرد. وی ابراز امیدواری کرد که در سالهای آتی شاهد برگزاری سال فرهنگی ایران و مجارستان باشیم.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه در آخرین دیدار رئیس جمهور فقید ایران از کشور ترکیه و اعلام سال 2025 به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه اظهار داشت: با توجه به اینکه سال جاری، سال فرهنگی ترکیه و مجارستان بوده و بنا بر اطلاعاتی که به دست آوردیم در این چهارچوب قرار بود یکصد برنامه فرهنگی بین دو کشور اجرا شود، می خواستیم ببینیم که چه برنامه هایی را اجرا کردید و کارهایتان تاکنون چگونه پیش رفته است. هزینه های اجرای برنامه چقدر بوده و تعهدات دو کشور برای اجرای برنامه ها چه بوده است.

آرون آلبرت رایزن فرهنگی مجارستان در آنکارا با تشریح برنامه های فرهنگی این کشور، اظهار داشت: طبق توافقنامه ای که بین وزارتخانه های فرهنگ دو کشور ترکیه و مجارستان به امضا رسیده بود، سال 2024 به مناسبت یکصدمین سال روابط فرهنگی مجارستان و ترکیه به عنوان سال فرهنگی دو کشور اعلام شد.

در همین چهارچوب قراردادی بین وزارتخانه های فرهنگ دو کشور به امضا رسید و برنامه های مورد نظر برای اجرا آماده و تدوین گردید و مقرر شد که هر کشور یکصد برنامه فرهنگی در کشور مقابل به اجرا بگذارد.

برنامه های مد نظر دو طرف شامل موارد زیر بوده است:

  1. -    اجرای کنسرتهای موسیقی شامل موسیقی سنتی، پاپ و موسیقی مدرن
  2. -    برگزاری نمایشگاه نقاشی در شهرهای استانبول و بوداپست
  3. -    برگزاری هفته سینمای مجارستان در ترکیه و ترکیه در مجارستان
  4. -    برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در کشور مقابل
  5. -    اجرای رقصهای فولکلور و مردمی در کشور مقابل
  6. -    برگزاری نمایشگاه هنرهای زیبا

رایزن فرهنگی مجارستان در آنکارا افزود: در چهارچوب توافقاتی که با طرف ترک داشتیم، در طول 7 ماه گذشته 78 برنامه در ترکیه اجرا کردیم که از نظر پراکندگی شامل شهرهای تکیرداغ، استانبول، عثمانیه، ترابوزان و بورسا بوده است. به گفته وی مهمترین محورهای برنامه های دو کشور در حوزه موسیقی بوده و بیش از 80 درصد برنامه های اجرا شده مربوط به این حوزه بوده است. وی دلیل این کار را استقبال بسیار زیاد مردم دو کشور از این برنامه ها عنوان کرد.

رایزن فرهنگی سفارت مجارستان پیش بینی کرد که تعداد برنامه های فرهنگی این کشور در ترکیه تا پایان سال از یکصد برنامه فراتر خواهد رفت.

وی افزود: هماهنگی با دو وزارتخانه فرهنگ و خارجه دو کشور اصلی ترین توافق دو کشور بود و پشتیبانی وزارتخانه های خارجه دو کشور باعث سهولت کار اجرای برنامه بود و موانع قانونی با همکاری وزارتخانه های مربوطه دو کشور برطرف شد و کارها تاکنون به خوبی پیش رفته است.

آرون آلبرت رایزن فرهنگی سفارت مجارستان در آنکارا افزود: در حال حاضر یک نمایشگاه نقاشی از هنرمندان مجارستانی در سالن موزه نقاشی و مجسمه دولتی ترکیه در آنکارا در حال برگزاری است که می تواند نمونه خوبی برای مشاهده کیفیت کار ما در سال فرهنگی باشد. وی از رایزن فرهنگی ایران دعوت کرد از این نمایشگاه بازدید بعمل آورد.

وی همچنین به حضور فیلمهای مجارستانی در جشنواره بین المللی فیلم استانبول اشاره کرد و افزود: به مناسبت سال فرهنگی دو کشور، مجارستان به صورت ویژه در این فستیوال حضور پیدا کرد و به مدت یک هفته فیلمهای ساخت سینماگران مجارستانی نمایش داده شد.

در بخش صنایع دستی نیز یک نمایشگاه اختصاصی از هنر شیشه گری که از هنرهای سنتی مجارستانی ها است، در استانبول برگزار شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت.

در خصوص اجرای برنامه رقص های محلی نیز پیش بینی کردیم که بین 20 تا 40 گروه از هنرمندان بخش دولتی و خصوصی مجارستان در شهرهای مختلف ترکیه و با محوریت استفاده از امکانات وزارت فرهنگ و گردشگری و در صورت لزوم با همکاری این وزارتخانه از امکانات بخش خصوصی به اجرای برنامه بپردازند.

هدف دو کشور استفاده از گروههای هنری تحت پوشش وزارت فرهنگ می باشد اما در مواردی نیز از بخشهای خصوصی استفاده کرده ایم. برخی برنامه ها به ویژه در اجرای کنسرت موسیقی، به صورت گروهی بوده و در مواردی نیز انفرادی بوده است. یک برنامه کنسرت مشترک بین هنرمندان ترک و مجار پیش بینی کرده ایم که امیدواریم در ماههای باقیمانده اجرا کنیم.

وی برگزاری نمایشگاه هنرهای زیبا در استانبول از جمله برنامه های مدنظر این کشور برای ماهها و هفته های منتهی به پایان سال عنوان کرد و افزود: تمرکز ما بیشتر بر روی شهر استانبول بوده است چرا که مرکز فرهنگی مجارستان در این شهر قرار دارد و شهر استانبول به عقیده ما به دلیل داشتن ویژگیهای فرهنگی مناسبتر است. 

رایزن فرهنگی مجارستان افزود: بزرگترین برنامه اجرا شده توسط هنرمندان مجاری در آنکارا با شرکت 106 هنرمند در برنامه افتتاحیه بوده است. اما برنامه های کوچکتر نیز داشتیم که به عنوان مثال از برنامه هفته گذشته با شرکت 37 هنرمند برگزار شد، می توان نام برد. در مجموع میانگین هنرمندان شرکت کننده در برنامه های موسیقی 50 نفر بوده است.

وی هزینه های انجام شده برای اجرای برنامه های فرهنگی مجارستان در ترکیه را 400 هزار یورو تا به امروز عنوان کرد و افزود برآورد صورت گرفته در باره کل هزینه ها تا پایان سال فرهنگی 5/2 میلیون یورو می باشد.

وی در عین حال تصریح کرد اجرای 100 برنامه مختلف در حوزه های متفاوت سختی های خود را داشت اما برای ما یک فرصت بود و فکر می کنم که ما توانستیم از این فرصت به خوبی استفاده کنیم.

رایزن فرهنگی مجارستان تعداد اتباع مجارستانی ساکن در ترکیه را حدود هزار نفر عنوان کرد و افزود: به رغم تلاش ما برای اعزام دانشجویان مجاری به ترکیه، اقبال مردم مجارستان به سفر به ترکیه همچنان بی رونق است.

در پایان این دیدار سید قاسم ناظمی رایزن فرهنگی کشورمان ضمن تشکر از همتای مجار خود، ابراز امیدواری کرد که این دیدار سرآغازی برای مراودات و دیدارهای بعد مسئولان فرهنگی دو کشور باشد و شاهد برگزاری سال فرهنگی ایران و مجارستان در سالهای آتی باشیم. وی همچنین هدیه ای از صنایع دستی خاتم اصفهان به رسم یادبود به رایزن فرهنگی مجارستان اهدا کرد.

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved