logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/12/26 - 10:35
  • 304
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تاکید بر فرهنگ مشترک و تمدن کهن ایرانی اسلامی در بالکان و بلغارستان

در این برنامه فرهنگی، تعدادی از هموطنان مان و نیز زبان آموزان فارسی ضمن آشنایی بیشتر با یکدیگر ظرفیت های مشترک فرهنگی و تمدنی ایران و بلغارستان را نیز از نزدیک مشاهده کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بازدید از موزه ملی تاریخ و فرهنگ بلغارستان از جمله برنامه های عقل و عشق برای جمعی از ایرانیان مقیم و دانشجویان زبان فارسی بلغار محسوب می شود. در این برنامه فرهنگی، تعدادی از هموطنان مان و نیز زبان آموزان فارسی ضمن آشنایی بیشتر با یکدیگر ظرفیت های مشترک فرهنگی و تمدنی ایران و بلغارستان را نیز از نزدیک مشاهده کردند. در  این بازدید دو ساعته، همراه با یک رویکرد آموزشی تفریحی، ریشه های مشترک تاریخی و آثار متاثر از فرهنگ ایرانی توسط رایزن فرهنگی کشورمان برای حاضران توضیح داده شد. پوشش عفیفانه و محلی زنان در بلغارستان و فرهنگ عفاف در سنت های بلغارستان که مشابهت های زیادی با پوشش اقوام ایران از جمله  لباس های بختیاری، لباس های سنتی ترکمن و نیز گرجی های ایران و همچنین مشابهت ها با لباس های اقوام آذری و سایر اقوام ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین حاضران به موضوع جایگاه زن در سنت های کهن بلغار و نیز اهمیت زیست عفیفانه در فرهنگ ترکیبی شرقی غربی و ممزوج مسیحی و اسلامی بلغارستان بیشتر آشنا شدند.

همچنین آثار بجای مانده از دوران های کهن مانند جام های ریتون که متاثر از هنر ایرانی و جام های ریتون هخامنشی بوده و تبدیل به نماد هویتی بلغارستان شده است توضیح داده شد.

در موزه ملی بلغارستان نسخه های خطی به زبان عربی و همچنین نسخه های خوشنویسی به زبان فارسی نیز به نمایش درآمده است که برای حاضران ایرانی توضیح داده شد و نقش تمدن ایرانی در ادبیات رسمی امپراطوری عثمانی و انتقال آن به کشورهای بالکان از جمله بلغارستان مورد بحث قرار گرفت. تاثیر نفوز عرفان اسلامی و ایرانی در بالکان و بلغارستان و نمایش کشکول های درویشی ایرانی و اسلامی و توضیح مباحث آن از دیگر محورهای این بازدید فرهنگی بود.

در این بازدید پژوهشی آموزشی و تفریحی  (Edutatement program)، توجه جدی به تقویت هویت ایرانی و اسلامی با توجه به آثار بجای مانده هویتی و تاریخی در کشور میزبان بود.

دکتر احمدی همچنین با توضیح نقشه باستانی بلغارستان برای حاضران که در سالن موزه بود به ریشه های تاریخی ایرانی این قوم و نیز خان اسپاروخ موسس بلغارستان به عنوان یک ایرانی اشاره کرد و گفت اسم اسپاروخ هم یک نام اصیل ایرانی است و مرکب از دو بخش ؛ اسپ به معنای اسب و روخ به معنای رخ یا روح است و این نام ایرانی بزرگترین دلیل ایرانی بودن موسس بلغارستان است.

در پایان این بازدید فرهنگی، حاضران از این اقدام ابتکاری رایزنی فرهنگی که برای نخستین بار اجرا شده بود قدردانی کردند.

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved