-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/22 - 14:30
  • 267
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در عراق

کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی (20 اسفندماه) با حضور جمعی از علما و نخبگان مسلمان در بغداد پایتخت عراق کار خود را آغاز کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این کنفرانس با شعار «مسلمان برادر مسلمان، نقطه آغاز ما برای ساختن انسان و کشور» به همت تعدادی از موسسات اسلامی از جمله جماعت علمای عراق ، مجلس علمای رباط محمدی ، موسسه عراق برای تقریب و گفتگو ، دارالافتاء عراق ، مدرسه الامام الخالصی و با نظارت دیوان وقف سنی عراق برگزار شد. 

مفهوم وحدت از دیدگاه اسلامی، همزیستی مسالمت آمیز در قرآن و سنت، مسئله تکفیر در فقه اسلامی، ضوابط اختلافات فکری در شرع و اخلاق، راه‌های مبارزه با پروژه عادی‌سازی با رژیم غاصب صهیونیستی، نقش رسانه‌ها در تقویت وحدت، خطاب دینی و اثر آن در همزیستی مسالمت‌آمیز محورهای این کنفرانس بین‌المللی بود.

 در مراسم افتتاحیه این رویداد بین المللی «خالد الملا» رئیس جمعیت علمای عراق تصریح کرد: دشمنان اسلام همواره برآنند که میان مسلمانان شبهه‌افکنی کنند، زیرا وحدت میان مسلمانان را نمی‌خواهند بلکه خواستار ایجاد تفرقه و جنگ میان آنها هستند.

وی با بیان این که معنای واقعی وحدت اسلامی، احترام به ویژگی‌های دیگران است، گفت: اگر هر یک از ما به ویژگی‌های یکدیگر احترام گذاریم، هیچ مشکلی پیش نمی‌آید.

خالد ملا در ادامه افزود: معنای دیگر آن است که همه ما در یک جبهه در برابر دشمنان خصوصا رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا بایستیم.

«رشید العزاوی» نماینده نخست وزیر عراق ضمن تقدیر از برگزار کنندگان کنفرانس، برگزاری چنین کنفرانسهایی را برای ایجاد وحدت بین طوایف مختلف مهم ارزیابی کرد.

وی در ادامه به تلاش های نخست وزیر و دولت عراق در زمینه ارائه خدمات به مردم این کشور و انجام اصلاحات اقتصادی، ایجاد فرصتهای اشتغال و …اشاره کرد و اولویتهای دولت برای ایجاد فرصتهای کاری  در این کشور را برشمرد.

العزوای در بخشی از سخنان خود بر ضرورت تحقق همزیستی مسالمت آمیز در بین امت اسلام و اتحاد امت برای ایستادگی در مقابل تهدیدها و فتنه ها تأکید کرد  و به محورهای مطرح شده در این کنفرانس از جمله مفهوم وحدت در قرآن، همزیستی در قرآن و سنت، تکفیر در فقه و راه حل های مقابله با آن اشاره کرد.

وی همچنین تأکید کرد: ما به عنوان امت اسلام باید به مقابله با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بپردازیم، چرا که این امر خطری واقعی برای جوامع مسلمان است.

نماینده نخست وزیر عراق، نقش رسانه در تقویت وحدت و همزیستی مسالمت آمیز را بسیار مهم توصیف کرد.

«احمد شحاته الازهری» از علمای الازهر تصریح کرد: ما امروز آمده‌ایم تا بگوییم که مسلمان، برادر مسلمان است و حقوقی بر ذمه او دارد.

وی با بیان اینکه مذاهب اسلامی برای حفظ دیانت‌، انسانیت و سرزمین‌ها آمده‌اند، تصریح کرد: افراط‌گرایان در همه مذاهب پدیدار شدند تا در میان مسلمانان تفرقه ایجاد کنند و آنها را وادار به جنگ نمایند.

این عالم مسلمان با بیان این که اسلامی که پیامبر(ص) برای ما آورد، در میان مسلمانان تفاوتی قائل نیست، گفت: مسلمان، برادر مسلمان است و زمانی که خداوند متعال با ندایی واحد ما را مورد خطاب قرار می‌دهد و می‌فرماید "یا ایها الذین آمنوا" تفاوتی میان مسلمان سنی مذهب یا شیعه قائل نیست.

وی ادامه داد: به فضل خداوند ما با یک اذان در ماه رمضان روزه خود را آغاز می‌کنیم، نماز می‌خوانیم و با ندای لاإله إلا الله به سوی خداوند متعال روی می‌ آوریم.

شحاته تاکید کرد: امت اسلامی نیازمند علاج است، باید دستش را گرفت و در این راه لازم است که از اختلافات دست برداشت.

شیخ جواد خالصی از علمای برجسته عراقی سخنارن دیگر این کنفرانس بود. وی ضمن خوش آمد گویی  به حاضران در کنفرانس، گفت: امروز علما و فقهای جهان اسلام اینجا در کنار هم جمع شده اند و سخنان ارزشمندی را ارائه کردند، اما مهم این است که کنفرانس مذکور نتایج عملی در پی داشته باشد و به گفتمان  تمدنی منجر شود.

وی اظهار امیدواری کرد، کشورهای شرقی به جای تکیه بر غرب، باید به دین و عقیده و داشته های خود بازگردند و در مواضع خود صادق و استوار باشند.

خالصی به مقاومت مردم عراق، لبنان، فلسطین، ایران و ... علیه اشغالگری آمریکا و رژیم صهیونیستی اشاره نموده و آن را بسیار ارزشمند توصیف کرد.

وی با بیان اینکه، ما امروز در مرحله حساسی قرار داریم، ابراز امیدواری کرد، کنفرانس وحدت عراق، چیز جدیدی برای گفتن داشته باشد، در حد شعار باقی نماند، در مسیر صحیح حرکت کند و گامهای عملی برای تحکیم وحدت امت بردارد، تا هیچ کس از نسبت قومی و مذهبی خود هراسی نداشته باشد.

خالصی با تأکید بر ضرورت استمرار برپایی این قبیل کنفرانسها ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین کنفرانسهایی برای امت اسلام، ثمر بخش باشد.

وی به مقاومت امت اسلام از کشورهای مختلف در مقابل توطئه های دشمن اشاره کرد و گفت: بسیاری از اعضای محور مقاومت، چه شیعه و چه اهل سنت در تلاش برای ایجاد وحدت به شهادت رسیده اند که نباید نتیجه این تلاش ها را از بین ببریم.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در بغداد گفت: شکی نیست که همکاری سازنده میان جمهوری عراق و جمهوری اسلامی ایران منجر به شکست داعش شد، گروهی که حامی آن، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای دیگر و استکبار جهانی به رهبری آمریکا هستند.

دبیرکل مجمع تقریب با بیان این که اگر تلاش‌ها و جانفشانی‌های الحشدالشعبی و حمایت مردم و مرجعیت عراق و مشارکت علمای مقاومت نبود، این دستاورد بزرگ به دست نمی‌آمد، تصریح کرد: این دستاورد بزرگ به دستان شما و مجاهدان با یاری خداوند محقق شد. همانطور که خداوند در قرآن کریم می‌فرماید:  ان تنصروا الله ینصرکم و یثبّت اقدامکم.

وی در ادامه، بیان کرد: این کنفرانس ارزشمند درباره وحدت اسلامی با شعار "مسلمان برادر مسلمان" برگزار می‌شود. ما خواهان آن هستیم که این کنفرانس منجر به نتایجی شود که سبب تقویت پیوندهای برادری میان مسلمانان و روحیه وفاق و الفت میان همه بشریت شود.

وی خاطرنشان کرد: انسان‌ها برادر یکدیگر هستند، چه بخواهند چه نخواهند، زیرا همه انسان‌ها از یک پدر و مادر(حضرت آدم و حضرت حوا) هستند. همانطور که امام امیر المومنین علی بن ابیطالب فرموده‌اند: مردمان دو دسته‌اند، گروهی برادر دینی تو هستند و گروهی در آفرینش با تو همانند هستند. سخن ایشان مبنی بر اینکه همانند تو در آفرینش هستند، یعنی برادری در ماهیت و فطرت انسانی و در آمال و آلام میان همه انسان‌هاست.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با بیان اینکه خدا را شکر می‌کنیم که دو کشور عراق و ایران می‌توانند الگوی وحدت برای جهان اسلام باشند، اظهار داشت: علمای جهان اسلام باید بر مسئله قدس شریف به عنوان مسئله محوری و اساسی در صحنه اسلامی و جهانی متمرکز شوند و آن را مورد توجه قرار دهند.  تاکید می‌کنیم که صلح و ثبات و امنیت نه تنها در منطقه بلکه در جهان تنها از طریق از بین بردن کانون‌های بحران یعنی صهیونیسم جهانی و رژیم صهیونیستی به عنوان غده سرطانی در منطقه ممکن است.

دبیرکل مجمع تقریب، عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی را خیانتی بزرگ به ملت فلسطین و تمام امت اسلام توصیف کرد و گفت: این جنایت شنیع، راه را برای صهیونیست‌ها جهت ارتکاب جنایات بیشتر علیه بی گناهان هموار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: باید بر اهمیت همکاری و فعالیت مشترک اسلامی و هماهنگی در تمام سطوح برای پایان دادن به رنج و درد و مشکلات و کاستن از تاثیرات بحران‌ها بر زندگی میلیون‌ها مسلمان در کشورهای جهان به ویژه در جهان اسلام تاکید کنیم.

دبیرکل مجمع تقریب افزود: ما در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در جمهوری اسلامی ایران، خواستار گسترش همکاری میان علمای دو کشور (ایران  و عراق) و گفت و گوی مشترک و برگزاری نشست‌ها و دیدارهای مشترک و مبادله دیدارها میان آنها هستیم.

دبیرکل مجمع تقریب تاکیدکرد: نشانه‌های اهتمام دولت و ملت شریف عراق برای تحکیم پیوندهای برادری، هر ساله در جریان برپایی مراسم اربعین امام حسین (ع) و استقبال بی‌نظیر مردم عراق از مذاهب و قومیت‌های مختلف از زائرانی که برای شرکت در این مراسم وارد این کشور می‌شوند، نمایان می‌شود.

وی در پایان سخنان خود به توافق دو کشور ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دوجانبه اشاره کرد و آن را گامی در راستای برادری اسلامی میان کشورهای اسلامی دانست تا به یاری خداوند، منطقه‌ای بهتر با تحقق صلح و دوستی و برادری داشته باشیم.

پس از اتمام بخش اول همایش کمیته های تخصصی و علمی همایش برگزار شد و شرکت کنندگان در کنفرانس پیشنهادات و توصیه هایی را در راستای همزیستی و برادری و انس بین فرزندان امت اسلامی ارائه کردند.

در حاشیه این کنفرانس برنامه‌هایی چون تقدیر از شخصیت ها و دست اندرکاران کنفرانس های بین المللی و منطقه ای، دیدار هیأت ایرانی شرکت کننده در اجلاس وحدت اسلامی عراق با نماینده ولی فقیه در کشور عراق، بازدید از مدرسه خالصی در کاظمین و برگزاری نمایشگاه کتب تقریب انجام شد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved