-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/08/02 - 11:19
  • 101
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

افتتاح جشنواره گردشگری ترکمنستان؛ «ایران با ارزش‌های فرهنگی فراوان در کل جهان اشتهار دارد»

مدیر گردشگری دانشگاه فرهنگ ترکمنستان گفت: ایران با تخت جمشید، شهر اصفهان و ارزش‌های فرهنگی فراوانش در کل جهان اشتهار دارد. برنامه‌های مشترک گردشگری ‌می‌تواند نه تنها توجه گردشگران محلی که جهانگردان خارجی را جلب کند و به توسعه روابط اقتصادی و تبادلات فرهنگی کمک زیادی کند.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دومین جشنواره مشترک گردشگری جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان با حضور «آکینیاز جومایویچ آقامرادف» معاون گردشگری وزارت فرهنگ ترکمنستان، «علی مجتبی روزبهانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران، «نویدرسولی» رایزنی فرهنگی، دیپلمات‌های کشورهای مختلف و نمایندگان 23 شرکت‌ گردشگری و صنایع دستی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان، اول آبان در محل سالن نمایشگاهی آکادمی هنری شهر عشق‌آباد آغاز شد.

آکینیاز جومایویچ آقامرادف در سخنرانی خود، ضمن اظهار خرسندی از برگزاری دومین جشنواره مشترک گردشگری جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان گفت: با مدیریت رئیس جمهوری ترکمنستان بخش گردشگری روز به روز رشد و توسعه پیدا می کند، زیرا حوزه گردشگری در هر کشوری نشانگر رشد اقتصادی آن است و در کشور ما نیز برای رشد حوزه گردشگری فعالیت‌های زیادی صورت می‌گیرد. در حال حاضر تعداد جهانگردان خارجی که تمایل به بازدید از بناهای یادبود تاریخی چون قلعه نساء، دهستان، کهنه اورگنج، مرو باستان و... دارند، روز به روز در حال افزایش است.

وی با اشاره به ترکمنستان به عنوان کشوری در مسیر جاده بزرگ ابریشم افزود: از دیرباز، ترکمنستان، «چهار راه 7 جاده جهان» نام داشته و مرکز جاده بزرگ ابریشم بوده است که غرب و شرق را به هم متصل می‌کرد. تبلیغ امکانات گردشگری ترکمنستان در کشورهای جهان، جلب توجه گردشگران خارجی، گسترش روابط گردشگری با کشور‌های همسایه هدف اصلی ما است. این نیز در آینده به توسعه روابط گردشگری، کمک بسزایی خواهد کرد.

معاون گردشگری وزارت فرهنگ ترکمنستان سخنان خود را با اشاره به برگزاری جشنواره‌های گردشگری در سطح بین‌المللی به پایان برد و گفت: برگزاری مراسمی از این دست در سطح بین‌المللی در حوزه گردشگری موجب می‌شود شرکت‌کنندگان با دیگر کشورهای جهان به تبادل تجربه بپردازند و همکاری‌های خوبی را آغاز کند.

ایران یکی از مقاصد مهم گردشگران حوزه فرهنگ است

علی مجتبی روزبهانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به چندوجهی بودن گردشگری گفت: صنعت گردشگری یک مقوله چند وجهی است که هم می‌توان از دید فرهنگی و اجتماعی به آن نگاه کرد که موجب تبادل فرهنگی و آشنایی بین فرهنگ‌ها می‌شود و هم از سویی دیگر، وجه اقتصادی آن نیز برجسته است که تبادلات اقتصادی بین کشورها را افزایش می‌دهد و آن را به صنعتی اقتصادی و ارزآور تبدیل می‌کند که در تعبیری، اقتصاد دانان از آن نیز به عنوان صادرات نامرئی نام می‌برند.

وی با اشاره به صنعت گردشگری به عنوان بزرگ‌ترین صنعت خدماتی جهان اظهار داشت: براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، سالانه بیش از یک و نیم میلیارد نفر در سراسر جهان، سفرهای بین‌المللی دارند و درآمد این صنعت نیز حدود دو تریلیون دلار برآورد می‌شود. در حال حاضر جایگاه صنعت گردشگری به سطحی رسیده است که از آن به عنوان بزرگ‌ترین صنعت خدماتی جهان نام می‌برند به طوری که گفته می‌شود از هر 10 شغل جهان، یک شغل مربوط به گردشگری است.

روزبهانی در ادامه، با اشاره به ایران به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگران حوزه فرهنگ، تاریخ و طبیعت و جاذبه‌های قومی و اجتماعی گفت: گردشگری در ایران نیز یکی از بزرگ‌ترین و متنوع ترین صنایع اقتصادی کشور است که تأثیر مهمی بر اقتصاد، فرهنگ و توسعه اجتماعی دارد.

سفیر کشورمان ضمن ابراز امیدواری برای آشنایی بیشتر دست اندرکاران حوزه گردشگری و توسعه همکاری‌های گردشگری فی مابین دو کشور به روابط دوجانبه ایران و ترکمنستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان در طول سال‌های اخیر و به ویژه یکسال گذشته از روند رو به رشدی در حوزه همکاری‌های فرهنگی و به ویژه گردشگری برخوردار بوده‌اند که این رشد همکاری‌ها را می‌توان در تبادلات مردمی بین دو کشور و سفر شهروندان ترکمنی به ایران و برگزاری مناسبت‌ها و جشنواره‌های مختلف گردشگری، هنری و برنامه‌های نوروز و روزهای فرهنگی دو کشور مشاهده کرد.

برنامه‌های گردشگری موجب توسعه روابط اقتصادی و تبادلات فرهنگی می‌شود

ارسلان خولجانف، مدیر گردشگری دانشگاه فرهنگ ترکمنستان نیز با اشاره به تاریخ و سنت‌های مشترک بین دو کشور گفت: فرهنگ در دوره‌های مختلف پل ارتباطی بین مردم بوده است. ترکمنستان و ایران تاریخ ‌دیرینه‌ای دارند. مردم دو کشور همواره در فرهنگ و هنر، زبان و تاریخ به تبادل دانش می‌پرداختند.

وی افزود: برگزاری مناسبت‌های فرهنگی، جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و همایش‌های مختلف در بسط و گسترش روابط بین کشورهای ما نقش مهمی را ایفا می‌کند. جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان در زمینه حفظ میراث فرهنگی همکاری فعالی دارند. این همکاری مشترک در زمینه مبادلات فرهنگی شامل برگزاری نمایشگاه‌هایی می‌شود که نشان از تاریخ و سنت‌های مشترک بین دو کشور دارد.

ارسلان خولجانف با اشاره به برخی جاذبه‌های گردشگری دو کشور افزود: برای رشد و توسعه در حوزه گردشگری امکانات خوبی در دو کشور، ایجاد شده است. کشور ترکمنستان با بناهای تاریخی چون نساء، کهنه اورگنج، مرو باستان، جاذبه‌های طبیعی و میهمان نوازی معروف است.

وی خاطرنشان کرد: ایران با تخت جمشید، شهر اصفهان و ارزش‌های فرهنگی فراوانش در کل جهان اشتهار دارد. برنامه‌های مشترک گردشگری ‌می‌تواند نه تنها توجه گردشگران محلی که جهانگردان خارجی را جلب کند و به توسعه روابط اقتصادی و تبادلات فرهنگی کمک زیادی کند.

مدیر گردشگری دانشگاه فرهنگ ترکمنستان با اشاره به همکاری‌های فرهنگی و گردشگری بین دو کشور بر اساس تاریخ و آداب و رسوم مشترک و گام‌های مهمی که در بسط و گسترش دوستی و همکاری بین ترکمنستان و ایران برداشته شده است، سخنان خود را به پایان رساند.

وجود مشترکات فرهنگی بین ایران و ترکمنستان

نوید رسولی، رایزن فرهنگی کشورمان گفت: گردشگری در حال حاضر یکی از مهمترین صنایع در جهان است که بسیاری از کشورها به خاطر اهمیتی که از نظر اقتصادی و اجتماعی دارد روز به روز به آن بیشتر توجه می‌کنند. به عبارت دیگر؛ صنعت گردشگری بزرگ‌ترین صنعت خدماتی جهان از نظر درآمدزایی شناخته شده است، به طوری که بر اساس آمار و ارقام اعلام شده، بالغ بر یک سوم کل تجارت خدمات سراسر جهان را به ‌خود اختصاص داده است. رشد این صنعت، همواره آثار زیست‌محیطی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زیادی را به ‌دنبال داشته است.

رسولی افزود: ایران و ترکمنستان به عنوان دو کشور همسایه، هر یک دارای ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه گردشگری در جهان هستند. زمانی این ظرفیت‌ها بیشتر جلوه پیدا می‌کند که پی می‌بریم با تاریخ، آداب و رسوم و فرهنگ مشترکی آمیخته شده است. هدف از برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری، معرفی و شناخت بیشتر این ظرفیت‌ها با توجه به وجود مشترکات فرهنگی بسیار به منظور توسعه روابط بین دو کشور در این حوزه است.

رایزن فرهنگی ایران در پایان سخنانش، ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین رویدادهای مشترک فرهنگی و هنری بتواند، نزدیکی بیش از پیش دو ملت همسایه و خویشاوند ایران و ترکمنستان را موجب شود.

بازدید از نمایشگاه شرکت‌های گردشگری دو کشور و آشنایی با ظرفیت‌های آنها و پذیرایی با شیرینی‌های ایرانی و ترکمنی، بخش دیگری از این رویداد فرهنگی - هنری بود.

در دومین جشنواره مشترک گردشگری ایران و ترکمنستان که به مدت سه روز تا پنج‌شنبه سوم آبان ادامه دارد؛ شرکت‌های گردشگری فطرس، ایران مرکز، خاور سیر، عالم گشت، سینا سیر، گلبرگ، خورشید خاور سیر، ادهم، امیرگشت، ژیوار و هتل امیران و بازرگانان صنایع دستی و 11 شرکت گردشگری ترکمنستان حضور دارند.

در این مراسم، سفرای کشورهای روسیه، آذربایجان، پاکستان، ژاپن، ازبکستان، فلسطین و دیپلمات‌های عربستان و لیبی شرکت داشتند.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved