-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/03/05 - 08:53
  • 205
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

ابعاد شخصیتی شهید آیت الله دکتر رییسی ، رئیس جمهور فقید ایران

سیاستهای محرومیت زدائی از جامعه ایران ، جوان گرائی در سیستم مدیریتی کشور ، افزایش مراودات سیاسی و اقتصادی با همسایگان ایران ، تنش زدائی در منطقه ، تقویت گفتگوهای فرهنگی و سیاسی در داخل و خارج از کشور ، سفرهای استانی برای رسیدگی به امور مردم ، افزایش مراودات سیاسی و اقتصادی با افریقا ، مبارزه با یکجانبه گرائی در دنیا ، الحاق ایران به سازمانهای اقتصادی مهم دنیا مثل شانگهای و بریکس و حمایت از حرکتهای مقاومت و حقوق فلسطین از مهمترین سیاستهای شهید ابراهیم رییسی در دوران ریاست جمهوری خود بود .

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  پور مرجان رایزن فرهنگی کشورمان در مقاله ای که آن را در کشور محل ماموریت خود منتشر کرده اینگونه آورده است:

حادثه تلخ شهادت آیت الله دکتر رییسی رئیس جمهور اسلامی ایران به همراه دکتر امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ، آیت الله  آل هاشم امام جمعه تبریز و دکتر مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی که در یک سفر کاری و بعد از افتتاح سد آبی بزرگ در مرز ایران و آذربایجان بود یک شوک بزرک در ایران و جهان ایجاد کرد .

آیت الله دکتر رییسی شخصیتی سیاسی ، فرهنگی و دینی بود که در سال 1400 هجری شمسی با 18 میلیون رای به ریاست جمهوری ایران رسید و خود را به عنوان خادم ملت معرفی کرد و تمام سعی خود را برای بالا بردن سطح زندگی مردم و رسیدگی به حال محرومان و قشر کم بضاعت مبذول داشت .

سیاستهای محرومیت زدائی از جامعه ایران ، جوان گرائی در سیستم مدیریتی کشور ،  افزایش مراودات سیاسی و اقتصادی با همسایگان ایران ، تنش زدائی در منطقه ، تقویت گفتگوهای فرهنگی و سیاسی در داخل و خارج از کشور ، سفرهای استانی برای رسیدگی به امور مردم ، افزایش مراودات سیاسی و اقتصادی با افریقا ، مبارزه با یکجانبه گرائی در دنیا ، الحاق ایران به سازمانهای اقتصادی مهم دنیا مثل شانگهای و بریکس و حمایت از حرکتهای مقاومت و حقوق فلسطین از مهمترین سیاستهای شهید ابراهیم رییسی در دوران ریاست جمهوری خود بود .

دکتر ابراهیم رییسی زمانی به ریاست جمهوری رسید که بیش از 35 سال تجربه قضائی و حقوقی در ایران داشت و سمتهای مهمی همچون دادستان شهر همدان ، دادستان کرج ، دادستان تهران ، رئیس سازمان بازرسی کل کشور ، معاون اول قوه قضائیه و ریاست قوه قضائیه ایران را در کارنامه عملی خود داشت .

او علاوه بر سابقه حقوقی و قضائی ، یک شخصیت روحانی و تحصیلکرده حوزه علمیه بود که مدارج عالی حوزوی را نیز پشت سر گذاشته بود و سخت ترین کتب درسی دینی را تدریس می کرد و با اذعان برخی از مراجع دینی کشور همچون آیت الله نوری همدانی ، به عنوان یک مجتهد شناخته می شد و با همین پیشینه بود که دو دوره عضو مجلس خبرگان رهبری بود و در کسوت عضو این مجلس عمل می کرد .

عشق او به امور دینی و ساحت امام رضا (ع)  به عنوان امام هشتم شیعیان جهان که در شهر مشهد مدفون است و سالانه بیش از 20 میلیون نفر برای زیارت آن حضرت به شهر مشهد می روند ، باعث شد که وی مدتی را به عنوان تولیت آستان قدس رضوی در این شهر مشغول خدمت شود و خود را بدور از هر گونه القاب سیاسی و اقتصادی به عنوان خادم امام رضا معرفی کند . دوران تصدی شهید دکتر رییسی در آستان قدس رضوی ، دوران طلائی و بسیار مهم برای آستان قدس رضوی بود . در این دوران طلائی سیستم اداری و مدیریتی مورد بازنگری قرار گرفت و برنامه های تحول زا در حوزه های فرهنگی و دینی در این تشکیلات بزرگ مورد عنایت ویزه قرار گرفت .

شهید آیت الله رییسی زمانی قدرت سیاسی در کشور را بدست گرفت که دوران ممتدی از عمر خود را در حوزه های قضائی ، حقوقی و دینی پشت سر گذاشته و به عنوان شخصیتی فرهیخته و پخته مطرح شده بود و عشق و وفاداری او به نظام جمهوری اسلامی ایران و سیستم ولایت فقیه ثابت شده بود بنابر این افرادی که با چنین نظامی مشکل داشتند و یا به نوعی با سیستم حکومتی ولایت فقیه مخالف بودند از همان ابتدا بنای مخالفت با آیت الله رییسی را پیشه کردند ولی تقوای دینی و تحمل سیاسی آقای رییسی آنچنان بالا بود که همه این مخالفتها را نادیده گرفت و بر آرمان خود در خدمت به خلق تاکید کرد . سفر های او به استانهای داخل کشور ، کشورهای افریقائی و دوست در منطقه و یا هر نقطه از جهان این حسن نیت و محبت وی را بروز می داد و روسا و سران کشورها از شخصیت اخلاقی آیت الله رییسی ابراز شگفتی می کردند .

نگاه آیت الله رییسی به افریقا به عنوان یک منطقه مهم ، بسیار ویژه بود و تاکید داشت که آرمانها ، مبارزات و اهداف مردمان افریقا با نگاه و آرمانهای ج.ا.ایران همخوانی دارد و باید با این کشورها همکاری نمود و تکنولوژی روز را که ایران بدان دست یافته است به افریقا  منتقل نمود و در سرمایه گذاریهای مشترک با کشورهای افریقای همت مضاعف باید نمود و سود حاصله در این مراودات اقتصادی باید دوسویه و دوجانبه باشد .

دیدگاههای مردمی وانسان دوستانه شهید آیت الله رییسی برای برخی از کشورهای غربی با روحیه استعماری سازگار نبود و تلاش می کردند از وی به عنوان شخصیت غیر مردمی و مرموز معرفی کنند و حضور وی در افریقا و برخی از کشورها را زیر سوال ببرند ولی قضاوت سران کشورها و مردم این منطقه طور دیگری بود و آیت الله رییسی را فردی قوی ، عملگرا ، خوش قلب و با روحیه مردمی و تعامل گرا می دانستند .

آقای روتو رئیس جمهور کنیا هم در پیام تسلیت خود به همین مناسبت ، در مورد یکی از ابعاد  شخصیتی آقای رئیسی به درستی می گوید :

" Raisi was a dedicated public servant, who has had a distinguished career in service to his people."He was a firm leader committed to the causes that he believed in and sought to elevate Iran’s standing on the global stage."As we condole with the people of Iran, we commend Allah's mercy and comfort to the people of Iran," Ruto said.

اگر چه شهادت آیت الله رییسی در سانحه هوائی یک خسران برای ایران و کشورهای دوست و مردمان آزادیخواه بود ولی یکی از آرمانها و آرزوهای آیت الله رییسی رسیدن به مرحله شهادت در مکتب دینی بود . شهادت در راه خدا و خدمت  به خلق خدا بزرگترین هدیه الهی به بشر بنا به توصیه پیامبر اسلام و مکتب اسلام است و او همواره در دعاهای خود رسیدن به این مرحله را از خداوند طلب می کرد .جالب است که همراهان آیت الله رییسی هم در این سفر شهادت گونه،  از این روحیه مردمی و اخلاقی برخوردار بودند . چندین کلبپ از آقای آل هاشم امام جمعه تبریز در اینترنت پخش شد که وی در دعای هود  از خدا طلب می کند که به عنوان سومین امام جمعه  شهید شهر تبریز باشد . قبلا هم آیت الله قاضی طباطبائی  و آیت الله مدنی  به عنوان امام جمعه این شهر در اثر ترور به شهادت رسیده بودند . آقای دکتر امیر عبداللهیان در بین وزرای خارجه هم به عنوان یک وزیر اخلاقی و طرفدار مقاومت و مبارزه با هر گونه ظلم و یکجانبه گرائی بود و خواهان اصلاح در نظام بین المللی بود تا انسانها بتوانند آزادانه و به همراه عدالت و بدور هر هر گونه تبعیض در کنار هم زندگی بکنند . دکتر مالک رحمتی هم به عنوان استاندار جوان ، کوشا و ماعهدی بود که در مدت کوتاه مدیریت خود در استان آذربایجان شرقی خدمات ارزنده ای را به مردم آن استان ارائه کرده بود و بسیار مورد توجه قرار گرفته بود .

ممکن است این سوال پیش آید که مرحله بعد از کشته شدن رئیس جمهور ایران چگونه است و چه اتفاقاتی پیش خواهد آمد ؟ معمولا کسانی که آشنائی با سیستم حکومتی ایران نداشته باشند چنین ابهاماتی به ذهن آنها می رسد و دنبال رسیدن به پاسخهای آن هستند .واقعیت این است که سیستم حکومتی ایران یک سیستم پخته و در عین حال جوان و محکمی است که در قانون اساسی این کشور هیچ ابهامی  بی پاسخ نمانده است . تفکیک قوا در ایران ، هماهنگی آنها در امور اجرائی کشور دقیقا مورد اشاره قرار گرفته است و بر اساس اصل 131 قانون اساسی معاون اول رییس جمهور که معمولا یک شخصیت اقتصادی و سیاسی است در صورت فوت یا عزل رییس جمهور قدرت اجرایی در کشور را بر عهده می گیرد و در مدت 50 روز با کمک روسای مقننه و قضائیه مقدمات انتخابات ریاست جمهوری را فراهم می کند . بنابراین ، همه این موارد در قانون اساسی پیش بینی شده و ابهامی و یا دغدغه خاصی باقی نمانده است . ضمن اینکه جایگاه رهبری در ایران به عنوان عالی ترین مقام سیاسی ، نظامی و دینی در کشور هماهنگ کننده امور است و لنگرگاه و  نقطه ثقل کشور است و پشتوانه عالی برای نظام سیاسی جمهوری اسلامی است و با توصیه های رهبری همه امور براحتی و بدور از هر گونه ابهام و مشکل قابل انجام است .

پورمرجان 2 خرداد 1403

 

 

 

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved