-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/10/12 - 18:18
  • 328
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

آیین عصرایرانی در دانشگاه هنرهای زیبای آنکارا برگزار شد

روز جمعه اول دی ماه 1402 در راستای ترویج فرهنگ و آئین های فرهنگی ایرانی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا و با همکاری دانشگاه هنرهای زیبا آنکارا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مراسم که با حضور سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران محمد حسن حبیب الله زاده و رایزن  فرهنگی سید قاسم ناظمی برگزار گردید، نائب رئیس دانشگاه پروفسور باریش دمیرجی، معاون دانشگاه پروفسور دکتر ظفر کورت اصلان و رئیس گروه دانشکده هنرهای تجسمی و جمعی از اساتید و دانشجویان علاقمند این دانشگاه حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم محمدحسن حبیب الله زاده، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سخنان خود ضمن اشاره به نقش محوری مهر و آیین مهرورزی در سنت های ایرانی و آرزوی پایان تاریکی شبهای ظلمانی در غزه و فلسطین، بر اهمیت ارتباطات و اشتراکات فرهنگی بین حوزه تمدنی مشترک تاکید کرد و گفت: فرهنگ مهمترین ابزار ارتباطی در بین ملت ها و دولت هاست و ما به عنوان کشوری که فرهنگ کهنی را نمایندگی می کنیم علاقمند ارتباطات گسترده با مراکز علمی و فرهنگی ترکیه می باشیم.

وی در پایان سخنان خود ضمن اظهار خوشحالی از برگزاری چنین برنامه هایی آمادگی کشورمان را برای ارتباطات علمی و دانشگاهی با مراکز متناظر ترکیه اعلام کرد.

در ادامه آیین عصر ایرانی، رئیس دانشکده هنرهای تجسمی با ارائه مقاله ای در باره نقاشیخط، در خصوص خوشنویسی و تاثیر هنرمندان ایرانی در این خصوص سخن گفت و همزمان دانشجویان حاضر به صورت حضوری با نحوه خلق آثار نقاشیخط توسط خوشنویس ایرانی، سعید درمحمدی آشنا شدند. شاهنامه خوانی، حافظ خوانی، خوانش حکایت های گلستان سعدی و ارائه چیستی آیین های ملی همانند نوروز و جشن یلدا از دیگر برنامه های این مراسم بود که توسط دانشجویان بخش زبان فارسی دانشگاه آنکارا به اجرا درآمد.

در بخش های مختلف این مراسم گروه موسیقی سنتی ایرانی "مهرآیین" به اجرای قطعاتی از موسیقی سنتی و فاخر ایرانی پرداختند که با استقبال علاقمند به فرهنگ و ادب و موسیقی ایرانی روبرو گردید.

گفتنی است برای آشنایی دانشجویان هنر و در راستای ترویج هرچه بیشتر فرهنگ و هنر ایران، در حاشیه این مراسم آثاری از صنایع دستی ایرانی از جمله خاتم کاری، قلم زنی، مینا کاری و فیروزه کاری و همچنین مجلدات نفیسی از قرآن مجید، کتابهای نفیس شاهنامه، دیوان حافظ شیرازی و غزلیات شمس تبریزی به نمایش گذاشته شده بود.

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved