logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/09/20 - 09:35
  • 620
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با همکاری خانه فرهنگ جهموری اسلامی ایران در لاهور؛

100 دانشجو در دانشگاه لمز پاکستان تحت آموزش زبان فارسی قرار می‌گیرند

رئیس هیأت مدیره دانشگاه لمز در دیدار با مسئول خانه فرهنگ کشورمان در لاهور گفت: دست کم هر ترم تحصیلی 50 دانشجو و سالانه ۵۰ دانشجو تحت آموزش زبان فارسی قرار می‌گیرند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سید بابر علی؛ رئیس هیات مدیره دانشگاه لمز در ضیافت ناهار به افتخار نماینده بنیاد سعدی و وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور با حضور خانم فاطمه فیاض؛ استاد زبان فارسی دانشگاه لمز، افتخار وزیری؛ استاد زبان فارسی دانشگاه، خانم نادره شهباز؛ رئیس موسسه زبان و ادب دانشگاه و ۵ تن از دانشجویانی که پس از اتمام مدرسه تابستانی بنیاد سعدی از ایران برگشته‌اند، اظهار داشت: دست کم هر ترم تحصیلی 50 دانشجو و سالانه ۵۰ دانشجو تحت آموزش زبان فارسی قرار می‌گیرند.

دانشجویان دانشگاه لمز در این نشست، از تجربه سفر خود به ایران سخن گفتند و جمع را از آموخته‌های خود در این سفر آگاه ساختند.

دانشجویان علاوه بر شرکت در دوره تابستانه دانش افزایی، از موزه‌ها و اماکن توریستی باستانی و علمی در شهرهای تهران، قم و کاشان دیدن کردند.

ملک صنان؛ یکی از فارسی‌آموزان اظهار داشت: در این سفر متوجه شدم که زبان فارسی فقط یک زبان نیست بلکه یک تمدن و فرهنگ کامل است و با آموزش زبان فارسی دروازه یک فرهنگ و تمدن غنی به روی شما باز می‌شود.

یکی دیگر از فارسی‌آموزان به نام خانم ابیحه گفت: من قبل از سفر فکر تصویر اشتباهی از ایران داشتم ولی پس از سفر به ایران فهمیدم که ایران نه تنها یک کشور پیشرفته بلکه مردم آن نیز بسیار با فرهنگ هستند و با میهمانان بسیار محترمانه برخورد می کنند.

منیب علی نیز اظهار کرد: من کتاب خواندن را دوست دارم و کتابخانه ها و حتی کتاب فروشی‌های ایران بسیار غنی هستند و کتاب از اهمیت خاصی در این کشور دارد. این امر نشان دهنده فرهنگ غنی مردم ایران است.

علاقه‌مندیم دانشجویان برتر دانشگاه لمز به ایران سفر کنند

سید بابر علی ضمن تشکر از خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و بنیاد سعدی بابت ارائه فرصت بسیار مناسب برای دانشجویان علاقه‌مند به آموزش زبان فارسی اظهار داشت: احیای زبان فارسی در پاکستان بسیار ضروری است تا مردم با تاریخ و فرهنگ واقعی خود آشنا شوند.

وی خطاب به وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور گفت: ما می خواهیم سالانه ۶ الی 15 دانشجوی برتر برای دوره دانش‌افزایی به جمهوری اسلامی ایران اعزام شوند و علاوه بر دوره دانش‌افزایی از شهرهای بیشتری مثل اصفهان و شیراز بازدید کرده و از دانشگاه‌های ایران از جمله دانشگاه صنعتی شریف ایران دیدن کنند زیرا دانشگاه‌های ایران از لحاظ علمی در رتبه‌های بالایی قرار دارند.

وی ضمن اعلام آمادگی برای تامین هزینه اعزام دانشجویان به ایران برای شرکت در دوره‌های دانش افزایی اظهار داشت: دانشجویان علاوه بر یادگیری زبان فارسی باید درباره فرهنگ ایران نیز تحقیق کنند تا در برگشت به عنوان سفیر فرهنگی ایران در پاکستان عمل کنند.

جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور ضمن تقدیر از اقدام دانشگاه مبنی بر حمایت از دانشجویان علاقه‌مند به آموزش زبان فارسی اظهار داشت: بازدید دانشجویان دانشگاه لمز از ایران بازتاب خوبی در رسانه‌های این کشور داشت و پاکستان به عنوان یک کشور ادبیات دوست در رسانه‌ها مطرح شد.

وی در ادامه سخنانش با توجه به تعداد علاقه‌مندان آموزش زبان فارسی در دانشگاه لمز پیشنهاد تاسیس اتاق ایران شناسی در این دانشگاه را ارائه کرد تا یک مرجع پژوهشی درباره کشور و فرهنگ ایران در اختیار دانشجویان قرار گیرد.

جعفر روناس برای دعوت از مسئولین وزارت علوم ایران به منظور ارزشیابی دانشگاه لمز اعلام آمادگی کرد.

در ادامه این نشست، کلیپ ویدئویی از دانشجویان در حال بازدید از نقاط مختلف جمهوری اسلامی ایران نیز پخش شد.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved