محققان می گویند نیمی از DNA مردم مناطق سواحیلی از ایران (90 درصد) و هند (10 درصد) است .
از حدود 1000 سال پس از میلاد، نیمی از DNA مهاجران عمدتاً مرد از جنوب غربی آسیا - تقریباً 90 درصد از ایران و 10 درصد از هند - بودند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی گزارش دریافتی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کنیا یک مطالعه نشان می دهد که اولین DNA کشف شده از اعضای تمدن سواحیلی قرون وسطایی نشان می دهد که آفریقایی ها و آسیایی ها بیش از هزار سال پیش در امتداد سواحل شرق آفریقا در هم می آمیختند.
برای این مطالعه، یک تیم 80 نفره بین المللی از محققان DNA از سال 1250 تا 1800 میلادی در مناطق مختلف سواحیلی زندگی می کردند، توالی یابی کردند.
آنها گفتند : از حدود 1000 سال پس از میلاد، نیمی از DNA مهاجران عمدتاً مرد از جنوب غربی آسیا - تقریباً 90 درصد از ایران و 10 درصد از هند - بودند.
طبق مطالعه منتشر شده در مجله نیچر، نیمی دیگر تقریباً به طور کامل زنان آفریقایی بودند.
این مطالعه نشان داد که پس از حدود 1500 سال پس از میلاد، بخش عمده ای از سهم ژنتیکی آسیایی به منابع عربی منتقل شد.
نویسندگان این مطالعه گفتند: این تحقیق تاریخ شفاهی باستانی را در مورد نسب مشترک مردم سواحیلی و همچنین حل و فصل یک "جنجال طولانی مدت" از دوران استعمار درباره میزان مشارکت آفریقایی ها در تمدن تایید می کند.
از قرن هفتم پس از میلاد، تمدن سواحیلی شامل مناطق ساحلی کنیای امروزی، تانزانیا، جنوب سومالی، شمال موزامبیک، ماداگاسکار و مجمع الجزایر کومور و زنگبار بود.
میلیونها نفر از مردم امروزی در این سواحل خود را سواحیلی میشناسند و این زبان یکی از رایجترین زبانها در منطقه است.
این جدول زمانی با کرونیکل کیلوا مطابقت دارد، که قرنها در تاریخهای شفاهی سواحیلی نقل شده و از مهاجران ایرانی میگوید که از حدود 1000 سال پس از میلاد آمدهاند. همچنین از همین زمان بود که اسلام به دین غالب در منطقه تبدیل شد. نویسندگان تاکید کردند که این مطالعه همچنین نشان داد که نشانههای تمدن سواحیلی قبل از ورود از خارج از کشور پیش از این بود.
https://www.aljazeera.com/news/2023/3/29/medieval-swahilis-had-african-and-asian-ancestry-dna-study
نظر خود را بنویسید.