logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/26 - 20:17
  • 255
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بزرگداشت حافظ در دانشگاه آزادی ترکمنستان

با مشارکت گروه زبان فارسی دانشگاه دولتی زبان های خارجی دولت محمد آزادی، ویژه برنامه باشکوهی به مناسبت بزرگداشت حافظ در سالن اجتماعات آن دانشگاه در عشق‌آباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مراسم که دوشنبه 24 مهر ماه با حضور غلامعباس ارباب خالص سفیر جمهوری اسلامی ایران، نویدرسولی رایزن فرهنگی، دیپلمات های سفارت، خانم «مارال کول یوا» رییس دانشگاه دولتی زبان های خارجی دولت محمد آزادی، معاونان و استادان، جمعی از فارسی آموزان و پرسنل آموزشی رایزنی فرهنگی و دانشجویان آن دانشگاه برگزار شد، خانم مارال کول یوا رییس دانشگاه ضمن خوشامدگویی به آموزش زبان های خارجی بویژه زبان فارسی در دانشگاه اشاره کرد که نقش مهمی را در بسط و گسترش روابط با کشورها بویژه جمهوری اسلامی ایران ایفا می کنند.

وی در ادامه افزود: از سال 1990 در دانشگاه ما، زبان فارسی تدریس می شود و بیش از یکصد مترجم زبان فارسی از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند و در مراکز آموزشی و اقتصادی مشغول به کار هستند. دانشجویان ما با علاقه بسیار با فرهنگ و هنر و ادبیات کشور دوست و همسایه، ایران آشنا می شوند.

 خانم کول یوا سپس به مختوم قلی فراغی اشاره کرد که در شعر خود از حافظ نام می برد که به عنوان خورشید ادبیات ایران زمین شناخته می شود که نشان از تطابق عقاید و افکار این دو استاد سخن دارد. 

رییس دانشگاه دولتی زبان های خارجی دولت محمد آزادی با اشاره به حافظ به عنوان یکی از بزرگ ترین شعرای جهان که همواره نامش در بین مردم ترکمن برده می شود، سخنان خود را به پایان رساند. 

سپس غلامعباس ارباب خالص سفیر جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از رهبر ملی و رئیس جمهوری ترکمنستان و توجه آنها به موضوع فرهنگ گفت: ما شاهد حمایت های همه جانبه ایشان از همکاری های گسترده از جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در همه ابعاد بویژه ابعاد فرهنگی هستیم. 

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به حافظ به عنوان یک شاعری که کلام او در قالب شعر عرفانی و الهی است افزود: در اشعار حافظ، علم و عرفان و معرفت الهی را می توان یک جا مشاهده کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان سخنان خود را با اشاره به برگزاری چنین برنامه هایی که پیوندهای مشترک دو کشور را بیش از پیش تقویت می کند و موجبات توسعه روابط دو کشور ایران و ترکمنستان می شود، به پایان رساند.

نویدرسولی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری بزرگداشت حافظ با مشارکت دانشگاه زبان های خارجی دولت محمد آزادی و نقش شعر در ادبیات فارسی گفت: ادبیات در سراسر جهان، سرشار از ارزش ها و دغدغه های مشترک میان همه ی انسان ها است و «ادبیات ایران» نیز در دل آن، درخششی چشمگیر داشته است. ادبیات فارسی، به خصوص در قالب شعر، پیوندی منحصر به فرد را میان زندگی روزمره ی انسان و جهان معناهای والا و جاودانگی ها برقرار می کند.

وی در ادامه افزود: سخنوران بزرگی که در ادبیات پارسی ظهورکرده‌اند از چنان مرتبه والایی برخوردارند که در شمار بزرگ‌ترین شاعران و متفکران جهان از دیرباز تاکنون مورد احترام جهانیان قرار گرفته‌اند و مقام آنان بارها و بارها توسط اندیشوران جهان ستوده شده و بزرگان بسیاری در گوشه و کنار جهان به تأثیر پذیرفتن از کلام و اندیشه آنان با مباهات اقرار کرده‌اند. حافظ یکی از بزرگترین شاعران غزل‌سرای ایران و جهان و یکی از ارزشمندترین گنجینه‌های ادبی و فرهنگی سرزمین ایران است که باعث شناخت جهانیان از فرهنگ ایرانی گشته است.

رسولی با اشاره به نام گذاری سال بزرگداشت حافظ به پیشنهاد ایران در بیست و چهارمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۱۳۶۷گفت: حافظ شاعرى است که دغدغه هاى فکرى ویژه اى دارد و این را مى توان از غزلیات او دریافت. او در اساس با مسائل مرگ و زندگى، معنا و هدف زندگى و غایت هستى سر و کار دارد و درباره آنها چیزى مى گوید و حکمى مى کند، اما وسوسه هاى فکرى که پیاپى در دیوان او پدیدار مى شوند، شاعرانه اند و با زبان ابهام و رمز و نماد بیان مى‌شوند.

رایزن فرهنگی کشورمان در پایان با اشاره به ترجمه دیوان حافظ به زبان‌های زنده دنیا و تأثیر اشعار وی بر افراد و در ابعاد مختلف گفت: وقتی که به مباحث این اندیشمندان رجوع می شود این نتیجه حاصل می گردد که اشعار حافظ شیرازی بر اندیشه آنها تأثیر بسزایی گذاشته است و همه این مباحث بر جهانی شدن حافظ و تفکرات او دلالت می‌کند.

مراسم با اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و هنری، پخش کلیپی درباره حافظ، اجرای نمایش، خواندن اشعار و مقالات توسط فارسی آموزان رایزنی فرهنگی، استادان و دانشجویان دانشگاه دولت محمد آزادی و برنامه های متنوع دیگر ادامه یافت.  

در این مراسم هدایایی به مسئولان و دانشجویان دانشگاه و فارسی آموزان رایزنی فرهنگی اهدا گردید. همچنین، نمایشگاه مشترکی از صنایع دستی دو کشور برپا گردیده بود که با حضور سفیر کشورمان و رئیس دانشگاه از آن بازدید به عمل آمد.

 پذیرایی با شرینیجات دو کشور پایان بخش مراسم بود.

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved