logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/05/10 - 12:56
  • 201
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

(شب شعر عاشورایی) در پیشاور

به مناسبت ماه محرم الحرام به همت خانه فرهنگ ج.ا.ایران درپیشاور با مشارکت" انجمن ادبی کاروان حوا"با هدف تبیین فلسفه قیام امام حسین(ع) و فرهنگ عاشورایی، محفل شعر عاشورایی برگزار شد.

 

 

 

 

 

 

وابستگی فرهنگی و خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور

 

 به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مناسبت ماه محرم الحرام به همت خانه فرهنگ ج.ا.ایران درپیشاور با مشارکت" انجمن ادبی کاروان حوا"با هدف تبیین فلسفه قیام امام حسین(ع) و فرهنگ عاشورایی، محفل شعری به زبان های مختلف ازجمله: اردو، پشتو، هندکو و فارسی باحضور: علی بنفشه خواه، سرکنسول ج.ا.ایران در پیشاور، حسین چاقمی، وابسته فرهنگی و رییس خانه فرهنگ ج.ا.ایران درپیشاور، بشری فرخ، رییس انجمن ادبی کاروان حوا، نویسنده، ادیب و شاعر، پروفسور نذیر تبسم، شاعر و نویسنده مشهورپاکستان، مشتاق احمد شباب، رییس شورای ادبی اباسین و ستون نویس، پرفیسور فصیح الدین، تابنده فرخ، منقبت خوان و نویسنده کتاب"صراط عشق" سفر شام و جمعی ازشعرای شیعه و سنی ازجمله: فهیم حیدرحیدر، ، عطا سروش، محمد عظیم نیازی، نسیم سحر، دکترخادم ابراهیم، اکبر مروت، دکترنادیه رضاعلی، سلمی قاصر، ثمینه قادر، شاهینه امین، فائزه شهزاد، دکترروشن کلیم و اساتید دانشگاه ها و دانشکده ها ازشهرهای مختلف ایالت خیبرپختونخوا ازجمله: کوهات، پاراچنار، مردان، نوشهره و پیشاور درفضایی معنوی، حزن انگیز و تقریب اسلامی، هماهنگی ادیان و مذاهب، درسالن کتابخانه ادیب پیشاوری خانه فرهنگ ج.ا. ایران درپیشاور برگزار گردید.

 

این مراسم با تلاوت قرآن کریم و نعت خوانی پیامبر اسلام(ص)، منقبت حضرت امام حسین (ع) آغاز گردید.

علی بنفشه خواه، سرکنسول ج.ا.ایران در پیشاور، ضمن تشکر از مسئول خانه فرهنگ ایران و شاعران شرکت کنندگان اشعاری را به زبان فارسی خواندند.

حسین چاقمی، مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران درپیشاور ضمن خیرمقدم به شعرا و فرهیختگان سرزمین شعر و ادب ایالت خیبرپختونخوا و ادای تسلیت و تعزیت ایام حزن انگیز ماه محرم به شعرا و وارثان قلم عالی قدر با سرود این شعر حافظ: مرید پیر مغانم ز من مرنج ای شیخ ....... چرا که وعده، تو کردی و او به جا آورد اظهار داشت:  به گفته بزرگان معرفت، مراد از پیر مغان، علی بن ابی طالب علیه السلام است و مقصود از شیخ، ابراهیم خلیل علیه السلام است. او وعده کرد که فرزند خود را در منای عشقْ قربانی کند و نکرد و حضرت علی ع، وعده نکرده، فرزندش امام حسین ع  را قربانی کرد. صلوات اللّه و سلام اللّه علیهم أجمعین.

حسین چاقمی بیان داشت: امام حسین علیه السلام سرمایه مشترکی برای تمام مردم جهان مستضعفان و حق گویان می باشد. بیزاری از ظلم در تمام ادیان و مذاهب یکسان بوده و امام حسین علیه السلام به تمام بشریت بیداری در مقابل ظلم و استبداد را  آموخت و در مقابل ظلم محکم ایستاد و قیام کرد.

وی گفت: امام حسین علیه السلام نمونه ‌ای بی ‌بدیل از شجاعت، ایثار و مقاومت در برابر ظلم و ستم است. قیام او در کربلا علیه یزید بن معاویه، نمادی از مبارزه با ظلم و بی‌ عدالتی و پاسداری از دین و ارزش ‌های انسانی است. امام حسین (ع) با ایستادگی و شهادت خود، به همه ما آموخت که برای حفظ ارزش ‌ها و عدالت، باید تا پای جان ایستاد و از هیچ تهدیدی نهراسید.

رییس خانه فرهنگ ج.ا.ایران درپیشاور در پایان سخنان خود با خواندن مرثیه ای از شاعر پرآوازه قوم پشتون خان عبدالغنی خان:

کل دی د نیکۀ امت خوار او ذلیل شوی دی

سر په خندا نه ورکئ چل تری نه هیر شوی دی

زکه زۀ  وهم سینه ای حسینه! راشه

هر قدم شو کربلا ای حسینه! راشه

راشه د مستانو شاه سر ورکول وخایه

وکړه نامردانو ته نوی د مردۍ قیصه

ځکه وائى ذره ذره تا ته په ژړا ژړا

هر قدم شو کربلا ای حسینه! راشه

گفت: بی شک شما شاعران متعهد به صداقت قلم می دانید، پرداختن به فلسفه و نقش عزاداری در سوگ اهل بیت پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) آلودگی گناه و غباردل را می زداید. و قلم فرسایی در راه حقیت جویی را می گستراند.

و سپس شعرا با شعرخوانی حماسی و سرشار از عشق، محبت و ارادت به اهل بیت اطهار(ع)، سروده های خود را در وصف شجاعت، فداکاری، عزت وشرافت، دین داری، مقاومت در برابرظلم ظالمان و تسلیم در برابرمشیت الهی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و رشادت ها و فداکاری های حضرت زینب (س) و شهدای کربلا پرداختند.

شرکتکنندگان اشعار خود، قیام امام حسین(ع) را نماد رهایی بشریت ازسیطره ظلم و بی عدالتی در جهان دانسته و حضرت سید الشهدا(ع) را محور وحدت ادیان و مذاهب درتاریخ بشریت خواندند.

شعرای اهل سنت نیز دراشعار خود با بیان فضائل و مناقب حضرت سید و سالار شهیدان و ذکر مصائب حادثه کربلا، عشق و محبت به ساحت مقدس امام حسین (ع) را جزو ایمان هر مسلمان و اجر رسالت پیامبراکرم (ص) بیان داشتند.

در پایان بشری فرخ، رییس انجمن ادبی کاروان حوا، ضمن قدردانی از حضور سرکنسولگری ایران در پیشاور و شعرای عاشق اهل بیت پیامبر گرامی اسلام(ص) ازشهرهای مختلف ایالت خیبرپختونخوا، اظهار داشت: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران درپیشاور با اهتمام ویژه به مقوله فرهنگ و ادب و ایجاد شرایط و فرصت های ارزشمند برای ظهور و بروز شعرا و نویسندگان و علاقه مندان به فرهنگ دوکشور همواره با برگزاری مجالس و محافل مختلف درحفظ وحدت شیعه و سنی و ارتباط و هماهنگی با دیگر ادیان و مذاهب از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.

 

بشری فرخ با قرائت آخرین سروده های خود در وصف اهل بیت پیامبر اسلام(ص) و حضرت امام حسین(ع) و یاران وفادارش، این محفل معنوی را مزین نمود.

شایان ذکراست، اهدای از سوی تابنده فرخ شامل کتاب و تابلو نقاشی به سرکنسول و مسئول خانه فرهنگ..... و سپس از مهمانان شرکت کننده در این محفل ادبی پذیرایی به عمل آمد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازتاب مطبوعاتی:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved