-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/11/06 - 11:51
  • 1799
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
مدیرکل همکاری‌های بین‌المللی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده:

بانوان پس از انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف درخشیدند

خدیجه کریمی در وبینار «جایگاه زن در خانواده و جامعه از منظر اسلام و مسیحیت» که به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در مانیل برگزار شد، گفت: بانوان پس از انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف درخشیدند.

خدیجه کریمی،‌ مدیر کل همکاری‌های بین‌المللی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده و استاد دانشگاه

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در مانیل به مناسبت سالگرد ولادت خجسته حضرت فاطمه زهرا(س) دخت گرامی پیامبر اعظم(ص) و روز زن با همکاری اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان اداره‌کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نیز کمیسیون ملی امور زنان فیلیپین و انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین، وبیناری با عنوان «جایگاه زن در خانواده و جامعه از منظر اسلام و مسیحیت» برگزار کرد.

مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان در مانیل در سخنانی، جایگاه زن را بسیار والا و مهم دانست و تأکید کرد: اهمیت این جایگاه به گونه‌ای است که می‌توان سعادت یا شوربختی یک جامعه را به چگونگی جایگاه زن در آن اجتماع مرتبط دانست.

وی افزود: متأسفانه در دنیای امروز، به نام آزادی و تساوی حقوق زن و مرد اجحاف زیادی علیه زنان می‌شود و در برخی جوامع از این عبارات ارزشی علیه جایگاه رفیع زنان استفاده شده و مقام زن را در حد یک موجودی برای تبلیغات و سرگرمی تنزل می‌دهند.

صبوری بیان کرد: اسلام برای زن در خانواده و جامعه نقش محوری قائل است و ضمن محکوم کردن هرگونه تبعیض علیه زنان بر ویژگی‌های انحصاری زن نسبت به مرد تأکید دارد.

رایزن فرهنگی کشورمان در مانیل اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) در زمانی که اعراب جاهلی داشتن فرزند دختر را ننگ دانسته و آنها را زنده به گور می‌کردند، به زنان عزت بخشید و وجود آنها را مایه خیر و برکت الهی دانست.

صبوری اضافه کرد: متأسفانه در روزگار حاضر هم، برخی اندیشه‌های کاذب و انحرافی به دنبال آن هستند که شخصیت زنان را زنده به گور کنند.

رایزن فرهنگی کشورمان در مانیل یادآور شد: امام خمینی (ره) رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران در وصف مقام زن فرموده‌اند: مردان در کسب مدارج عالی معنوی و موفقیت در زندگی خود، وابسته به زنان هستند.

مفهوم زن و خانواده در اسلام

خانم پنه لوپه بلمونته، معاون دبیرکل کمیسیون ملی مبارزه با فقر وابسته به دفتر ریاست جمهوری فیلیپین و رئیس انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین در سخنرانی خود، اظهار کرد: موضوع جنسیت و توسعه از مباحث مطرح در بسیاری از فرهنگ‌ها است و در این راستا قبول چالش‌ها و تلاش برای مقابله با آنها از اهمیت بالایی برخوردار است، لذا امروز با همکاری رایزنی فرهنگی ایران گردهم آمده‌ایم تا با دیدگاه‌های مختلف سخنرانان در زمینه جایگاه زن در خانواده و اجتماع آشنا شویم.

خانم ساندارا مونتانو، رئیس کمیسیون زنان فیلیپین گفت: کمیسیون زنان فیلیپین به عنوان یک ارگان دولتی و سیاست گذاری امور زنان و خانواده در این کشور تلاش‌های گسترده‌ای را برای رفع معضلات موجود انجام داده است و در این میان سازمان‌های ذیربط مددکار ما بوده‌اند و ما برای حفظ شأن و مقام زنان و برابری جنسیتی میان زنان و مردان کوشش‌های زیادی را انجام داده‌ایم.

خانم خدیجه کریمی، مدیر کل همکاری‌های بین‌المللی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده و استاد دانشگاه با ارایه مقاله خود با موضوع «مفهوم زن و خانواده در اسلام» گفت: مادر شدن برای زنان دارای جایگاه و مقام خاصی است که نمونه آن را در مورد گفتار قرآن در مورد حضرت مریم(س)، مادر عیسی مسیح(ع) شاهدیم و در زمینه فعالیت‌های اجتماعی و توسعه جوامع نیز، قرآن هر دو قشر زنان و مردان را شامل می‌کند.

وی تأکید کرد: پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران، زنان فرصت پیدا کردند که به مقامات بالایی نائل شوند در حالی که نقش مادری و همسری آنها همچنان ادامه داشته است.

خانم مریم اردبیلی، مشاور ارشد شهردار تهران در امور زنان و خانواده و استاد دانشگاه در خصوص جایگاه زن در خانواده و اجتماع اظهار کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) در سراسر زندگی برای بزرگداشت ‌شأن و مقام زنان و زندگی بر اساس فرمان خدا تلاش کرد و به همگان نشان داد که چگونه یک زن می‌تواند به عنوان الگویی شایسته در جامعه روی پای خود بایستد.

وی انقلاب اسلامی را عاملی در بیداری زنان قلمداد کرد که قلمرو زنان را در امور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی گشود و افزود: این امری است که در چهل و دو سال گذشته تاکنون ادامه داشته است و ما در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در یک هفته آینده هستیم که این تحولات بنیادین را ایجاد کرد.

اردبیلی اذعان کرد: در حال حاضر درصد بسیار بالایی از زنان ایرانی دارای تحصیلات دانشگاهی هستند که عاملی در گسترش مشارکت آنان در امور اجتماعی و توسعه کشور محسوب می‌شود.

وی جایگاه زنان ایرانی در امر هنر، سینما و کارگردانی، حضور فعال در رسانه‌ها و ارتباطات را با اهمیت خواند و افزود: امروزه بیش از پنجاه درصد افراد در امور مطبوعات و رسانه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند و آنان در اقتصاد و سازمان‌های جامعه مدنی نیز نقش بالایی را دارند و حال که در آستانه سالگرد انقلاب اسلامی قرار گرفته‌ایم، امیدی برای آینده بهتر زنان در پیش روی ما است.

نقش خانواده در انتقال ارزش‌های دینی

خانم سوسانا سالوادور آنایاتین، نماینده پارلمان منطقه خود مختار مسلمانان جنوب فیلیپین در سخنانی، مطرح کرد: همزیستی میان مسلمانان و مسیحیان عاملی حیاتی در استقرار صلح است، زیرا هر دو دین اسلام و مسیحی معتقد به یک خدا، روز قیامت و حامی صلح و هر دو متعلق به ادیان ابراهیمی هستند.

خانم خدیجه برزگر، مدرس دانشکده زنان و خانواده، دانشگاه مذاهب و ادیان - قم گفت: خانواده، جامعه و مذهب سه مفهوم اصلی هستند که زندگی فردی و اجتماعی انسان را سامان می‌دهند. خانواده و مذهب ذاتاً نهادهای اجتماعی و در هم تنیده‌اند که به شدت با خانواده، فرزند پروری، نسب، بین نسلی و هویت شخصی مرتبط هستند که ساخت و ساز و پایداری آن به عنوان محوری برای موفقیت پایدار هر جامعه محسوب می‌شود.

وی همچنین، بیان کرد: میزان و جهت پیوند خانواده و دین در جوامع مدرن امروزی ما مورد تردید قرار گرفته است، اما شکی نیست که خانواده مهمترین پایانه انتقال ارزش‌های دینی و آموزش نظم اجتماعی بوده و رابط دین و جامعه است، لذا اگر نمی‌خواهیم دین و جامعه دچار انحراف شوند باید به سلامت خانواده توجه بیشتری داشته باشیم.

این استاد دانشگاه ادیان و مذاهب، واحد اصلی و اساسی هر جامعه را خانواده نامید و افزود: ساختار خانواده دارای دو رکن اصلی و مساوی است. این ستون‌ها باید به همین ترتیب و به صورت متوازن رشد و ارتقا پیدا کنند. پس اگر صرفاً روی یک رکن صرف نظر از مرد یا زن تمرکز داشته باشیم، نمی‌توانیم منتظر دیدن خانواده عادی، سالم و در نهایت سلامت اجتماع باشیم.

خانم هاجر سینسوات دیلمی، از بنیانگذاران انجمن دوستی زنان فرهیخته ایران و فیلیپین و عضو مرکز زنان فیلیپین برای تغییر و از اعضاء برجسته سازمان زنان مبتکر برای پیشرفت و تغییر در استان ماگیندانائو در مجمع الجزایر میندانائو نیز سخنانی را در خصوص مقام زن ایراد کرد.

خانم آبایا، عضو ارشد جنبش کاتولیکی فوکولاره وابسته به کلیسای کاتولیک ایتالیا اذعان کرد: زنانی که از خانواده مراقبت می‌کنند، در واقع مراقبت از نعمات خداوند را بر عهده دارند و این خود عاملی در گسترش برادری در میان افراد جامعه است.

آخرین سخنران این مراسم، خانم هاسمینه گوئیانی، از مدرسه بین‌المللی بانکوک بود. وی با تأکید بر نقش زن در خانواده گفت: لازم است بنیان‌های معنوی خانواده تقویت شوند.

شرکت کنندگان ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل، برگزاری چنین نشست‌هایی در حوزه زنان را برای آشنایی اندیشمندان زن فیلیپین و ایران از دیدگاه‌ها و ظرفیت‌های یکدیگر و برقراری تعاملات سازنده بسیار مهم دانسته و خواستار استمرار آن شدند.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved