در بنگلادش؛
ترجمه بنگالی کتابهای «انسان شناسی در قرآن» و «کارنامه اسلام» رونمایی شد
ترجمه بنگالی کتابهای «انسان شناسی در قرآن» و «کارنامه اسلام» از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم رونمایی از ترجمه بنگالی کتابهای «انسان شناسی در قرآن» نوشته آیت الله علامه مصباح یزدی و «کارنامه اسلام» نوشته زرینکوب منتشره از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش برگزار شد.
در این مراسم که با حضور تعدادی از مدعوین و علاقهمندان برگزار شد به معرفی این دو اثر پرداخته شد.
سخنرانان این مراسم عبدالصبورخان رئیس دانشگاه بینالمللی منارات و عضو هیأت علمی دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا، انور الکبیر از دانش آموختگان جامعةالمصطفی، مترجم و پژوهشگر علوم اسلامی، خانم تنجینه بنت نور، مترجم کارنامه اسلام و عضو هیأت علمی گروه زیان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا و سیدرضا میرمحمدی، رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش بودند و پیرامون موضوعات و محتوای این دو اثر به بحث و صحبت پرداختند.
میرمحمدی در این مراسم، ضمن تشکر از مترجمین دو اثر مذکور، نور حسین مجیدی و خانم تنجینه بنت نور، دلیل انتخاب این دو کتاب برای ترجمه به زبان بنگالی را موضوع و محتوای مفید و مورد نیاز مخاطب بنگلادشی به مباحث و مطالب این دو کتاب از یک سو و مقام و منزلت علمی مولفین این دو اثر از سوی دیگر عنوان کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان گفت: امید است مخاطبان و علاقهمندان مطالعات علوم قرآنی و تاریخ اسلام از خواندن این دو کتاب، دریافت و بهره لازم را ببرند.
وی با بیان اینکه یکی از پرسشهای اساسی برای متفکران و عالمان ادوار مختلف تاریخ بشری در باره کیستی انسان بوده و همواره این سؤال مطرح بوده است که انسان کیست و چه تعریفی دارد؟ گفت: از آنجا که خداوند متعال خالق انسان است، بهترین و کاملترین تعریف هم از این موجود پیچیده و صاحب عقل و شعور از زبان خود خدا در قرآن آمده است و علامه مصباح یزدی در کتاب انسان شناسی در قرآن، انسان را از منظر کلام الهی معرفی کرده است.
میرمحمدی در باره کتاب کارنامه اسلام اظهار داشت: این اثر نوشته یکی از اساتید بزرگ و مبرز حوزه علوم انسانی به ویژه تاریخ و ادبیات در ایران معاصر است که به زبان علمی و دانشگاهی، خدمات اسلام به رشد و توسعه جوامع انسانی به خصوص مسلمانان را شرح داده و نقش عالمان و دانشمندان اسلامی را در خدمت به ساحت علم و توسعه شاخهها و گرایشهای مختلف آن که بهره و نصیبش شامل همه، حتی جوامع و ملتهای غیر مسلمان دنیا شده بیان کرده است.
در این مراسم، محمود الحسن نظامی از مترجمان و نویسندگان شناخته شده بنگلادش و مجید پویان، استاد زبان و ادبیات فارسی اعزامی از کشورمان به دانشگاه داکا نیز حضور داشتند و به بیان نکاتی در باره این دو اثر و مقام علمی نویسندگان آنها پرداختند.
شایان ذکر است، این اثر توسط انتشارات مولتی لینک داکا به زیور طبع و نشر آراسته شدهاند.
انتهای پیام/