-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/08/03 - 14:48
  • 352
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

کنفرانس «نقش اصحاب رسول(ص) در وحدت امت» در لاهور برگزار شد

کنفرانس «نقش اصحاب رسول(ص) در وحدت امت» در جامعه عروة الوثقی برگزار شد و سخنرانان مذاهب مختلف بر ضرورت وحدت مسلمین تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کنفرانس «نقش اصحاب رسول(ص) در وحدت امت» با حضور سرکنسول و وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور، دانشور ایرانی و مشایخ و علمای مذاهب مختلف از نقاط مختلف کشور پاکستان در جامعه عروة الوثقی برگزار شد و سخنرانان مذاهب مختلف بر ضرورت وحدت مسلمین تأکید کردند.

سید جواد علی نقوی؛ رئیس جامعه عروه الوثقی گفت: رسول الله (ص) به کمک اصحاب خود امت تشکیل داد و در واقع پیامبر وحدت ایجاد کرد و اصحاب پیامبر (ص) آن وحدت را پذیرفتند. پیامبر اکرم (ص) قبایل متشددی مثل اوس و خزرج را متحد کرد و آنها با عمل بر گفته های پیامبر اتحاد را حفظ کردند.

مهران موحدفر؛ سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور پس از تبریک میلاد مبارک خاتم پیامبران (ص) را به همه مسلمانان به خصوص حضار محترم اظهار داشت: در هفته وحدت مسلمانان و سالروز ولادت پیامبر صلح و دوستی اتفاقات بسیار تلخ دو روز پیش همه ما را غمگین و اندوهبار کرده است.

سرکنسول کشورمان در پایان سخنانش برای پاکستان بزرگ و مردم مهربان و دوست داشتنی پاکستان صلح و امنیت و رفاه را آرزو کرد

 محمد رضا سنگری؛ استاد دانشگاه تهران پس از تقدیم سلام و صلوات الهی به محضر پاک و تابناک پیامبر اعظم (ص) و عرض سلام به محضر عزیزان بزرگوار دوستداران و ارادتمندان و سالکان راه پیامبر عزیز (ص) اظهار داشت: بسیار خوشحال و خوشوقتم که در جمع شما بزرگواران هستم، در سرزمینی که باید آنرا مرکز و وطن نشر فرهنگ محمدی نامید.

وی افزود: کمتر از یک قرن پیش شخصیت بزرگی به نام علامه اقبال لاهوری در آثار ارزشمند خود تلاش کرد که سیمای مبارک پیامبر (ص) را به جهان معرفی کند و در آثار ارزشمند خود مثل اسرار خودی، رموز بی خودی، پیام مشرق و بانگ درا کوشش کرد که وحدت جامعه اسلامی را به خصوص میان ایران و پاکستان و جهان اسلام تقویت کند.

دکتر سنگری ادامه داد: بدخواهان می کوشند باهم را بی هم کنند و بی هم ها را برهم کنند. علامه اقبال در اثر ارزشمند خود به عنوان «پس چه باید کرد ای اقوام شرق» کوشش کرد به ما بگوید که دلها باید باهم پیوند پیدا بکنند.

جعفر روناس؛ مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور پس از عرض تبریک بابت میلاد مسعود حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی و امام جعفر صادق علی السلام اظهار داشت: علاوه بر اعیاد ذکر شده، ایام مبارک ربیع الاول مزین به دو مناسبت بزرگ است. دهه رحمت للعالمین که به ابتکار کشور دوست و برادر پاکستان از سال های گذشته با هدف اتحاد بین مسلمین پایه گذاری شده و همچنین فاصله بین 12 ربیع الاول الی 17 ربیع الاول بالغ بر 40 سال قبل توسط بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران با هدف اتحاد مذاهب اسلامی هفته وحدت نام گذاری شده است که هر دو این مناسبت ها از افتخارات ماندگار دنیای اسلام هست.

سناتور سراج الحق؛ امیر جماعت اسلامی پاکستان ضمن قدردانی از خدمات سید جواد نقوی در راستای اتحاد بین امت اسلامی گفت: جامعه عروه الوثقی نمونه بارز وحدت امت است و مسلمانان باید از این جامعه درس بگیرند.

فرید احمد پراچه؛ نایب امیر جماعت اسلامی پاکستان: قرآن کریم هیچگاه مسلمانان را ملت عنوان نکرد بلکه همیشه امت خطاب کرده است و تاکید کرده که مسلمانان امت واحده است.

وی افزود: خداوند در قرآن امت اسلامی را برترین امت قرار داد و مهمترین مسئولیت این امت را امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد. در حال حاضر مهمترین عامل فساد بر زمین تفرقه و بزرگترین کار خیر در جهان ایجاد وحدت است.

مفتی محمد زبیر فهیم؛ رئیس اتحاد المدارس العربیه پاکستان، اظهار داشت: اصحاب و اهل بیت (ع) تمام زندگی خود را صرف تبلیغ دین کردند و با اخلاق و کردار خود سعی داشتند غیرمسلمان به دین اسلام روی بیاورند ولی مسلمانان امروز به دلیل طرز تفکر محدود خود بدنبال خارج کردن مسلمانان از دین اسلام هستند

آفتاب احمد؛رئیس شعبه تقابل ادیان دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد، طی سخنانش اظهار داشت: بقای امت فقط با محبت، دوستی، وحدت و اتحاد ممکن است و منافرت و تفرقه باعث فنای امت می شود.

خرم نواز گنداپور؛ ناظم اعلی سازمان منهاج القرآن اظهار داشت: پیامبر (ص) و اصحاب آن همیشه مردم را به صبر و تحمل اخلاق حسنه تاکید می کردند ولی متاسفانه در جوامع کشورهای اسلامی مردم آن را ترک کرده اند و همین دلیل باعث ایجاد تفریق در جامعه شده است.

پیر بیرستر محمد عاصم هنجرو؛ متولی آستانه هنجر پیر شریف گفت: صحابه و اهل بیت (ع) راه پیامبر (ص) را دنبال کرده و به اتحاد تاکید داشتند، چرا ما مسلمانان که داعی دوستدار پیامبر (ص) هستیم راه تفرقه را پیش گرفته ایم.

صاحبزاده احمد عاصم سلیم هجویری؛ متولی حرم داتا علی هجویری، به دوران هجرت پیامبر (ص) اشاره کرد و گفت: رسول خدا پس از هجرت به مدینه بین انصار و مهاجرین پیمان اخوت انعقاد کرد و مهمترین نکته پیمان برادری، مساوات بین آنها بود. پیامبر (ص) با طرح پیمان اخوت و برادری موفق شد، وحدت اسلامی را تحقق بخشد.

انتهای پیام

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved