-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/11/08 - 09:00
  • 709
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
کشیش کلیسای سیده دمشق:

نهج البلاغه چراغ راه سبک زندگی است

پدر مکاریوس قلومه، نهج البلاغه را بهترین الگو و کامل ترین نمونه و دستورالعملی کاربردی برای حرکت بر مبنای آموزه‌های حیات بخش و زندگی‌ساز دانست.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه به مناسبت میلاد مولی الموحدین، حضرت علی(ع) و مراسم گرامیداشت روز پدر، نشستی تخصصی با عنوان «العیش والحیاة.. نهج البلاغة أنموذجاً / نهج‌البلاغه بهترین الگوی زندگی» با حضور پدر «مکاریوس قلومه» کشیش کلیسای سیده دمشق، هیلانه عطاالله شاعر و نویسنده معروف مسیحی و عضو انجمن نویسندگان عرب سوریه، سامر عبید عضو هیأت علمیه دانشگاه بین‌المللی المصطفی در سوریه و جمعی از ادبا، اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و ایرانیان مقیم دمشق در محل این نمایندگی فرهنگی برگزار کرد.

در ابتدای این نشست، خانم هیلانه عطاالله، ضمن تبریک میلاد حضرت امیرالمؤمنین امام علی(ع) و بزرگداشت مقام پدر، سخنان خود را با ابیاتی از اشعار خود در مدح وستایش امام علی(ع) آغاز کرد و گفت: علی(علیه السلام) اقیانوسی است که هیچ‌گاه سخن گفتن درباره ایشان به پایان نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه همه شاعران برای برقراری ارتباط با منابع موهبت، پاکی، درستی و راستی و صفا احساس نیاز می‌کنند، گفت: ائمه اطهار(علیهم السلام) اسلام پر از نورانیت، پاکی، صداقت و راستی هستند که ارتباط داشتن با آنها موهبتی برای شاعر است که یک نیاز درونی و آنی برای شاعر محسوب می‌شود و به مذهب و اقلیت مرتبط نمی‌شود بلکه با جان و دل وی انسان ارتباط دارد.

پدر مکاریوس قلومه نیز در بخشی از سخنان خود، تمسک به کتاب گرانقدر نهج البلاغه را از مهمترین سرچشمه‌های معرفتی برشمرد و گفت: نهج البلاغه اثر جاودانه‌ای است که انسان را به شناخت اندیشه بزرگ علی ابن طالب(علیه السلام) وادار می‌سازد و بنا به گفته جرج جرداق نویسنده و ادیب معروف مسیحی، نهج البلاغه بیانی رساتر از هر بیان دیگر است تا انسان هست و اندیشه انسانی وجود دارد، با ذوق هنری و ادبی انسان پیوند ناگسستنی دارد.

وی تصریح کرد: می‌توان نهج البلاغه را به عنوان بهترین الگو و کامل ترین نمونه و دستورالعملی کاربردی برای حرکت بر مبنای آموزه‌های حیات بخش و زندگی‌ساز دانست. این کتاب راهکاری منحصر به فرد است که انسان آنها را برای دستیابی به زندگی خوب و حیات طیبه آنگونه که شایسته مقام اوست به کار گیرد.

پدر مکاریوس قلومه افزود: انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه، کسی است که در روابط اجتماعی خویش با دیگران بر اساس ارزش‌های خداپسندانه رفتار کند. تقوا برجسته ترین ویژگی بندگان شایسته خداوند است و یکی از اساسی ترین مباحث علم اخلاق به شمار می‌رود که مشترکا در آیات قرآن و روایات اسلامی و منابع مسیحیت، نسبت به آن بسیار سفارش شده است؛ چراکه اگر تقوا در وجود انسان جا گرفت، فضایل اخلاقی دیگر نیز به دنبال آن، تقویت و غفلت زدگی و ارتکاب به گناه هم کمرنگ خواهند شد.

سامر عبید ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) و بزرگداشت مقام پدر و مرد گفت: کلمه «نهج» به معنی راه و سبیل است و نهج البلاغه به معنی راه سعادت و بلاغت است برای تشنگان زندگی بهتر و در هر ساحتی راهگشا و راهنمای مؤمن برای داشتن یک زندگی نیکو و سعادت سازانه است.

عضو هیأت علمیه دانشگاه بین‌المللی المصطفی گفت: مسئله‌ مهمی را باید در نظر داشته باشیم و آن این است که پیامبر(ص) دینداری را بر مردم تحمیل نکرد و از ابزار زور و فشار استفاده نکرد یعنی مردم را مجبور به مسلمان شدن نمی‌کند و قبول اسلام اختیاری است و پیرامون این موضوع آیات فراوانی در قرآن ذکر شده است.

وی در ادامه، ضمن اشاره به مفاد نامه امیرالمؤمنین(علیه السلام) به مالک اشتر اظهار داشت: در جای جای دوران حکومت امام علی(علیه السلام) اوراق زرینی یافت می‌شود که اگر به آن عمل شود می‌تواند راه سعات  جامعه را به دست آورد.

سامر عبید یادآور شد: یکی از برگ‌های زرین و ارزشمند دوران حکومت امام علی(ع) نامه‌ای است که حضرت، هنگام اعطای فرمان‌روایی مصر به مالک اشتر در قالب عهدنامه‌ای به وی می‌نویسد که امروزه با در دست داشتن منابع این چنین ارزشمند  از دیدگاه دقیق و نافذ امیرالمومنین(علیه السلام) به واقعیت‌های جهان و جامعه نگاه کرد و بسیاری از حقایق را دید و شناخت و علاج آن را پیدا کرد و با نهایت قدرت در راه اصلاح سیستم گزینش افراد در جامعه گام برداشت و تمام تلاش را برای بنای زندگانی سالم فراهم آورد.

وی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که علما و اندیشمندان و نیز رسانه‌های گروهی جامعه، در این شرایط حساس زمانی که بیش از هر زمان، عطش پذیرش حقیقت مشهود است، به تلاش بیشتری جهت معرفی، مطالعه و بررسی نهج البلاغه بپردازند و ابعاد معارف آن را برای جوانان مطرح کند تا نسل آینده بیش از پیش به جامعه مطلوب حضرت امام علی(علیه السلام) نزدیک کنند.

مهدی خالقی‌راد، سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان در سوریه در مورد مقام عرفانی والای حضرت علی(ع) سیره انبیاء و سلوک بزرگان دین را بهترین الگو و سرمشق برای زندگی بشریت برای دستیابی به معرفت‌های حقیقی و سعادت واقعی و چراغ راه بشریت در دنیای امروز خواند.

وی مطرح کرد: این روز فرخنده در ایران همچنین روز پدر نامگذاری شده است چون مولای متقیان حضرت علی(ع) پدر ایتام و بی سرپرستان بود.

در پایان این مراسم، هیلانه عطاالله با سرودن اشعاری در ستایش امام علی ارادت قلبی خود را به اسوه‌ عدالت و سخاوت بیان کرد و هر کدام از حاضران به ارائه نکته نظرات خود درباره نهج البلاغه و اهمیت آن در حل مسائل و مشکلات و نیازهای جامعه امروز پرداختند.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved