مراسم روز دانشجو در دانشگاه نظربایف در قزاقستان
همزمان با آغاز روز دانشجو و 16 آذر، به همت رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان و استاد زبان فارسی و ایرانشناسی در این کشور، مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه نظربایف با حضور و همراهی دانشجویان زبان فارسی این دانشگاه برگزار شد. از جمله برنامههای برگزارشده در این روز میتوان از شعرخوانی دانشجویان ترم اول زبان فارسی، تماشای فیلم ایرانی و تدارک یکی از غذاهای محبوب ایرانیان توسط دانشجویان با کمک استاد زبان فارسی و ایرانشناسی نام برد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مناسبت 16 آذر روز دانشجو، در اقدامی متفاوت و با برنامهریزیهای انجامشده توسط رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان و استاد زبان فارسی و ایرانشناسی دانشگاه نظربایف و همچنین حضور و همکاری همدلانه دانشجویان این دانشگاه، فعالیتهای متفاوتی در این روز صورت گرفت. در این اقدام، ضمن معرفی و تبریک روز دانشجو به دانشجویان، تلاش شد تا لحظاتی خوش با برنامههای متفاوت فرهنگی و هنری در راستای شناخت هر چه بهتر کشورمان ایران فراهم شود. آغاز برنامه با شعرخوانی تعدادی از دانشجویان همراه بود. دانشجویان علاقمند به شعر و ادب فارسی شعرهایی از شاعران نامدار ایرانی را که در طول ترم تحصیلی خود فرا گرفته بودند، بار دیگر با اشتیاق برای دوستان خود خواندند. پس از آن و با دریافتن این مطلب که دانشجویان با سینمای ایران و فیلمهای ایرانی بیگانه بودند، برنامه تدارکیافته بعدی در این روز تماشای یکی از فیلمهای برتر و پربیننده ایرانی بود. پایان فیلم با تحسین دانشجویان به ویژه در خصوص سناریو، کارگردانی و بازیگری حرفهای بازیگران آن همراه بود. با توجه به سطح ابتدایی زبان فارسی دانشجویان، فیلم به همراه زیرنویس پخش شد و زمانی هم به معرفی برخی از اصطلاحات و واژگان آشنا برای دانشجویان اختصاص یافت. پس از آن و با وقفهای کوتاه، برنامه پیشبینی شده بعدی آشپزی ایرانی بود. بنا به درخواستهای پیشین گروهی از دانشجویان برای آشنایی با آشپزخانه و طبخ ایرانی، چنین روزی جهت معرفی و تهیه یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی تعیین شد. این برنامه با همراهی و مشارکت گروهی از دانشجویان در تهیه مواد مورد نیاز و طبخ قورمهسبزی غذای محبوب ایرانیان انجام شد. در این برنامه نیز ضمن آن که دانشجویان با واژههای فارسی مواد غذایی و برخی از فعلهای مرتبط با آشپزی به زبان فارسی آشنا شدند، برای نخستین بار چنین طعمی را که متفاوت با غذاهای سنتی آنهاست تجربه کرده و ضمن تعریف از آن، آن را به لحاظ مواد استفاده شده در آن، نحوه و مراحل پخت و مدت زمان لازم برای آماده شدن در قیاس با غذاهای سنتی خود قرار دادند. این برنامه با سرو غذا و گرفتن چند عکس یادگاری و قدردانی از دانشجویان فعال در این روز پایان یافت.