علاقهمندی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیخ آنتا جوپ سنگال برای همکاری با ایران
«علیون بدرا کانجی» رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیخ آنتا جوپ سنگال اظهار داشت: با توجه به پیشرفتهای ایران در تمامی زمینهها به ویژه امور فرهنگی و علمی و فناوری، علاقهمند به همکاری با این کشور اسلامی هستیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عسگری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال و رایزن فرهنگی کشورمان با «احمدو علی امبای» رئیس دانشگاه داکار به منظور پیگیری و مذاکره در خصوص بازگشایی «گروه زبان فارسی» در این دانشگاه دیدار کردند.
در این دیدار که در دفتر رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی داکار برگزار شد، عسگری به روابط مطلوب دینی، فرهنگی، تاریخی و علمی و دانشگاهی و نیز اشتراکات فی مابین دو کشور اشاره کرد و آن را سرمایهای ارزشمند برای افزایش همکاری در همه حوزهها دانست.
سفیر ایران در ادامه به دستاوردهای کم نظیر علمی و فنآورانه کشورمان در دوران پس از انقلاب، علیرغم تمامی موانع و محدودیت و تحریمهای ظالمانه اشاره داشت و افزود: امروزه جمهوری اسلامی ایران در برخی حوزهها به ویژه فناوریهای نوین و دانش بنیان نظیر نانو، بیوتکنولوژی، پزشکی، دارو و تجهیزات پزشکی، پرتاب ماهواره، هوشمندسازی کشاورزی، حوزههای دفاعی و ... در منطقه مقام اول تا پنجم و در سطح جهان مقام ۱۰ تا ۱۵ را داراست و لذا آماده هستیم تا تجارب خود را در همه حوزهها به ویژه در حوزههای دانشگاهی، علمی و آموزشی با دوستان سنگالی با توجه به اولویت آفریقا و به ویژه سنگال در سیاست خارجی کشورمان به اشتراک بگذاریم.
وی اظهار داشت: به زودی «مختار توره» رئیس آکادمی ملّی علوم و فن آوری سنگال به ایران سفر خواهند کرد که در راستای توسعه و تقویت روابط دو کشور در زمینه علمی بسیار مؤثر خواهد بود.
عسگری بر آمادگی وزارت علوم و دانشگاههای ایران برای گسترش همکاریهای دانشگاهی، علمی و پژوهشی مشترک تأکید کرد و گفت:بسیاری از دانشگاه های ایران آماده پذیرش دانشجو از کشورهای آفریقایی به صورت شهریه پرداز و در صورت داشتن شرایط لازم به صورت بورسیه تحصیلی هستند.
«علیون بدرا کانجی» رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی با بیان ویژگیهای مشترک فرهنگ اسلامی و جایگاه هر دو کشور در جهان اسلام، بر اهمیت روابط فی مابین تأکید کرد و گفت: ما نیازمند همکاریهای بیشتر با ایران هستیم، زیرا فرهنگ دو کشور به هم نزدیک است و با توجه به پیشرفتهای ایران در تمامی زمینهها به ویژه امور فرهنگی و علمی و فناوری، علاقهمند به همکاری با این کشور اسلامی هستیم.
وی پیشنهاد بازگشایی و ادامه فعالیت در دانشکده ادبیات و علوم انسانی با عنوان «گروه زبان، ادبیات و تمدن پارسی» و امضای تفاهمنامه با یکی از دانشگاههای ایران برای فعالیت آموزشی گروه و تأمین استاد ایرانی را داد.
انتهای پیام
نظر خود را بنویسید.