-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/08/07 - 14:20
  • 227
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس جدید مؤسسه فرهنگی اکو تأکید کرد:

ضرورت افزایش تبادل هیأت‌های فرهنگی بین ایالت بلوچستان و ایران

سعد سکندر خان در دیدار مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته، ارتباطات و نزدیکی بین ملت‌ها را برای پویایی تعاملات همه جانبه کشورها اثرگذار دانست و بر افزایش تبادل هیأت‌های فرهنگی بین ایالت بلوچستان و ایران تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سعد سکندر خان، رئیس جدید مؤسسه فرهنگی اکو و سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کویته دیدار و گفت‌وگو کردند.

این دیدار برای بررسی فرصت‌ها و زمینه‌های همکاری و همچنین، مشورت برای توسعه فعالیت‌های مؤسسه فرهنگی اکو انجام شد.

میری در سخنانی، آمادگی همه جانبه خانه فرهنگ ایران را برای همکاری با این مؤسسه در راستای سیاست‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و حمایت از فعالیت‌های این مؤسسه در ایالت بلوچستان پاکستان اعلام کرد.

مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته با بیان اینکه مؤسسه فرهنگی اکو یکی از نهادهای فرهنگی مهم منطقه‌ای است، گفت: ایالت بلوچستان به دلیل تنوع فرهنگی، قومی و زبانی بسیاری که دارد آیینه‌ای تمام نمای فرهنگ مشترک اکثر کشورهای عضو اکو است و اشتراکات فرهنگی زیادی با ایران، افغانستان، ترکمنستان و ... دارند و حتی از زبان، موسیقی و لباس مشترک برخوردارند.

وی ابراز کرد: زبان فارسی پیشینه تاریخی این سرزمین است و در گذشته‌ای نه چندان دور، زبان رسمی حکومتی در بلوچستان بوده است.

میری گفت: این بهترین فرصت برای پاکستان است که ظرفیت‌های فرهنگی خود و به ویژه ایالت بلوچستان را که جهانیان کمتر درباره آن می‌دانند، معرفی کند و همچنین، تعامل بیشتری با ایران برای همکاری‌های فرهنگی و بهره گیری از ظرفیت‌های فرهنگی آن به خصوص انتقال تجربیات ایران در حوزه هنر و سینما و تئاتر و ... به پاکستان صورت بگیرد.

مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته آمادگی این نمایندگی فرهنگی برای انجام فعالیت‌های فرهنگی مشترک با مؤسسه فرهنگی اکو از جمله برگزاری هفته های فرهنگی، برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی، گردشگری، کتاب و دیگر فعالیت‌های فرهنگی و هنری، همکاری در زمینه نسخ خطی فارسی، همکاری‌های پژوهشی در حوزه میراث فرهنگی مشترک ملموس و غیرملموس و ... در ایالت بلوچستان اعلام کرد.

وی تبادل هیأت‌های هنری، فرهنگی، علمی، ادبی و چهره های سینمایی و رسانه ای بین ایالت بلوچستان پاکستان و ایران را مهم دانست و بر حمایت مؤسسه فرهنگی اکو برای تسهیل در این زمینه تأکید کرد.

میری پیشنهاد کرد که این فرصت خوبی برای مؤسسه فرهنگی اکو است که از ظرفیت‌های فرهنگی ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو از جمله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی مشترک با کشورهای عضو اکو به خصوص پاکستان بهره بگیرد.

وی از رئیس مؤسسه فرهنگی اکو دعوت کرد که در برنامه بزرگداشت مفاخر مشترک علمی ـ ادبی زبان و ادبیات فارسی در بلوچستان که ماه نوامبر 2023، به میزبانی خانه فرهنگ ایران در کویته و همکاری آکادمی‌های زبان‌های پشتو، بلوچی، براهوی، هزارگی و فارسی برگزار می‌شود، شرکت کند.

سعد سکندر خان، رئیس مؤسسه فرهنگی اکو نیز با ابراز خرسندی از پیشنهادهای مسئول خانه فرهنگ ایران در زمینه‌های مختلف گفت: روابط سیاسی بین دو کشور زمانی مستحکم می‌شود که تعاملات فرهنگی با یکدیگر داشته باشند و مؤسسه فرهنگی اکو در صورت وجود امکانات می‌تواند بیشترین نقش را در تعمیق روابط سیاسی بین کشورهای عضو ایفا کند.

وی ارتباطات و نزدیکی بین ملت‌ها را برای پویایی تعاملات همه جانبه کشورها اثرگذار دانست و بر افزایش تبادل هیأت‌های فرهنگی بین ایالت بلوچستان و ایران تأکید کرد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved