دانشجویان روسیه در پانزدهمین المپیاد زبان و ادبیات فارسی رقابت کردند
به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در روسیه، دانشجویانی از دانشگاههای این کشور در پنج آزمون دستور نگارش و انشا، درک شنیداری، ترجمه مکتوب، متنخوانی و گفتوگوی شفاهی به رقابت با یکدیگر پرداختند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، پانزدهمین المپیاد زبان و ادبیات فارسی با حضور دانشجویانی از دانشگاههای سراسر روسیه در دانشگاه دولتی مسکو برگزار شد.
در این المپیاد یکروزه، دانشجویان منتخب از 11 دانشگاه روسیه شامل دانشگاه دولتی مسکو، دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه، دانشگاه دولتی روابط بینالملل مسکو، دانشگاه دوستی ملل، دانشگاه فدرال قازان، دانشگاه دولتی آستراخان، دانشگاه دولتی اوستیای شمالی، مدرسه عالی اقتصاد، دانشگاه دولتی سنپترزبورگ، آکادمی دیپلماتیک وزارت امور خارجه روسیه و دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو با داوری 13 تن از اساتید در پنج آزمون دستور نگارش و انشا، درک شنیداری، ترجمه مکتوب، متنخوانی و گفتوگوی شفاهی به رقابت با یکدیگر پرداختند.
مراسم اختتامیه این رویداد ادبی با سخنرانی کاظم جلالی، سفیر فوقالعاده و تامالاختیار ایران در دانشگاه دولتی مسکو آغاز شد. وی با تبیین روابط رو به توسعه ایران و روسیه در جنبههای مختلف، بر نقش دانشجویان زبان و ادبیات فارسی در کمک به تعمیق و گسترش این روند تأکید کرد.
جلالی با اشاره به گنجینه غنی ادبیات فارسی، این آثار ماندگار را مشحون از مضامین اخلاقی و انسانی دانست که دنیای تازهای را به روی فراگیران زبان فارسی میگشاید.
مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه با بیان گزارشی از تاریخچه و روند 20 ساله برگزاری این المپیاد و توضیح داد: این المپیاد پس از وقفهای چند ساله به علت شیوع کرونا برگزار میشود، اما این امر از علاقه فراگیران زبان و ادب فارسی به مشارکت در این المپیاد نکاسته است.
وی با تشکر از «ماریا گن» مسئول مرکز زبان فارسی رایزنی فرهنگی، مدیران اتاقهای ایران و اساتید زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای سراسر روسیه که به روند برگزاری این المپیاد کمک کردند از اساتید و دانشجویانی که از شهرهای مختلف مانند قازان، ولادی قفقاز و آستاراخان برای شرکت در این المپیاد به مسکو سفر داشتند، قدردانی کرد.
احمدوند با اشاره به برگزاری این المپیاد همزمان با روز بزرگداشت سعدی، ماه اردیبهشت را بهار ادبیات فارسی ذکر کرد و گفت: در این ماه روزهایی به عنوان بزرگداشت مفاخری همچون سعدی، فردوسی و خیام نامگذاری شده است.
آندری فسیون، معاون انستیتو آفریقا و آسیای دانشگاه دولتی مسکو ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد، بر اهتمام این دانشگاه در تقویت روابط علمی و فرهنگی با ایران تأکید کرد.
در پایان این مراسم، علاوه بر اهدای جوایز نفیس به هشت نفر از برگزیدگان، تندیس زرین فردوسی به نفر اول المپیاد از دانشگاه دولتی آستراخان اعطا شد. این جایزه برای سومین بار در طول برگزاری 20 ساله این المپیاد، به دانشجویی از دانشگاه آستراخان تعلق گرفت. در حاشیه اعطای جوایز، شعرخوانی دانشجویان منتخب از بزرگان شعر و ادب فارسی، مورد توجه حضار قرار گرفت.
در این المپیاد که با نظارت پرفسور ولادیمیر ایوانف رئیس مرکز ایرانشناسی دانشگاه دولتی مسکو برگزار شد، اساتید برجسته از دانشگاههای مختلف روسیه در هر رشته به شرح ذیل به داوری پرداختند:
1. آزمون دستور، نگارش و انشا - مدینه ساخییوا، ژولدیز سلطاناوا و آنا برزینا
2. آزمون درک شنیداری- آنا برزینا، ژولدیز سلطاناوا
3. آزمون ترجمه - النا دونایوا، النا گلادکاوا، مارینا کامنوا، آنا برزینا، مدینه ساخی یوا، ژولدیز سلطاناوا
4. آزمون ادبی - مارینا ریسنر، آنا اردشنیکاوا، ماکسیم دلیناد
5. آزمون گفتوگو (مرحله اول) - ولادیمیر ایوانوف، لانا راوندی، الکساندر پالیشوک، ناتالیا پاتاپاوا، النا گلادکاوا، ماکسیم دلیناد، النا دونایوا، مدینه ساخییوا
6. آزمون گفتوگو (مرحله دوم) - ماکسیم دلیناد، ولادیمیر ایوانوف، النا گلادکاوا، الکساندر پالیشوک، ناتالیا پاتاپاوا
پس از اعلام نتایج این المپیاد، آرسنی دانیلیان - دانشگاه دولتی آستاراخان، سوفیا ملشکینا - دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو و دمیتری نوواکشانوف - مدرسه عالی اقتصاد به ترتیب رتبههای اول تا سوم را از آن خود کردند.
همچینن، نفر اول آزمون دستور، نگارش و انشا؛ دانیل کوشائیف - دانشگاه دولتی آستاراخان، نفر اول آزمون درک شنیداری؛ ویکتوریا زوباروا - دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو، نفر اول آزمون ترجمه؛ ورانیکا تیتاوا - مدرسه عالی اقتصاد، نفر اول آزمون گفتوگو؛ آناستازیا بلوخینا - دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو و نفر اول آزمون ادبی؛ آنا اولینیک - دانشگاه دولتی مسکو معرفی شدند.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.