توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی میان تهران و لاهور
به همت خانه فرهنگ ایران در لاهور، دو دانشگاه لاهور و علوم پزشکی تهران، ارتباطات رسمی و علمی خود را در راستای اهداف عالیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قالب عقد تفاهمنامه اجرایی کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ارتباطات و همکاریهای میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور به مرحلهای مهم رسیده است. این همکاریها از حدود دو سال پیش با تدابیر خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور آغاز شده و اکنون به نتایج قابل توجهی منتج شده است.
نخستین مذاکره بین دو دانشگاه با تلاشهای خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور به منظور بررسی ظرفیتهای همکاری و امکان سنجی مشارکت در عرصههای علمی و پژوهشی به صورت نشست برخط در تیرماه ۱۴۰۱ برگزار شد و طرفین در این نشست به تبادل هیأت علمی، ارائه بورسیه تحصیلی، برگزاری سمینار و همایش مشترک، برنامههای پژوهشی و چاپ نشریههای تحقیقاتی به صورت مشترک، برگزاری دورههای تابستانی مشترک و تبادل اساتید و دانشجو به توافق رسیدند.
پس از آن، در ادامه همکاریها هیأتی از دانشگاه لاهور در اردیبهشتماه ۱۴۰۲ به دانشگاه علوم پزشکی تهران سفر کرده و رؤسای دو دانشگاه تفاهمنامه همکاری را به امضاء رساندند. این تفاهمنامه تأکید بر همکاریهای مستدام در زمینههای تحقیقاتی و علمی دو دانشگاه داشت.
هیأت عالیرتبه از دانشگاه علوم پزشکی تهران به رهبری نکوفر؛ مدیر روابط بینالملل دانشگاه و محسن امین؛ رئیس بخش همکاری علمی دانشگاه با پاکستان با هدف اجرای تفاهمنامه و گسترش همکاریها وارد شهر لاهور شده تا اطلاعات و تجربیات خود در زمینه های پزشکی و پژوهش را به اشتراک بگذارد.
اویس رئوف، رئیس هیأت مدیره دانشگاه لاهور اظهار داشت: دانشگاههای ایران در رتبههای بالایی در سطح جهانی قرار دارند و موفقیتهای بسیاری در سطح بینالمللی کسب کردهاند ولی متاسفانه دانشگاههای پاکستانی هیچگونه ارتباط علمی و پژوهشی با دانشگاههای ایرانی ندارند.
وی افزود: اطلاع از سطح علمی و آکادمیک دانشگاههای ایرانی توسط خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور مرا بسیار تحت تأثیر قرار داد و تصمیم گرفتم با دانشگاههای ایرانی ارتباط برقرار کنم. در حال حاضر دانشگاه لاهور جزو معدود دانشگاههای مورد تایید ایران است که بیشترین تعداد دانشجویان ایرانی را در پاکستان دارد.
رئیس هیأت مدیره دانشگاه لاهور اظهار داشت: ما خواهان برقراری ارتباط هدفمند با دانشگاه علوم پزشکی تهران هستیم زیرا به اعتقاد من، رشد دانشگاهها به رشد کشور منتج میشود و هیچ کشوری به تنهایی نمیتواند رشد کند بلکه کشورهای یک منطقه با همکاری یکدیگر و باهم رشد میکنند.
محمد اشرف، رئیس دانشگاه لاهور با تأکید بر توانمندیهای دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به دستاوردهایی که دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینههای مختلف علمی از جمله داروسازی داشته، نه تنها در سطح منطقه، بلکه در سطح جهان نیز شناخته شده است.
وی افزود: دانشگاه لاهور از لحاظ ظرفیت دانشجویان، تعداد دانشکدهها و زیربنا از بزرگترین دانشگاههای پاکستان در بخش خصوصی است و با توجه به کمیسیون آموزشی عالی در بین دانشگاههای پاکستان در رتبه نهم قرار دارد. امیدواریم با توسعه همکاری و ارتباط با دانشگاه علوم پزشکی تهران به رتبههای بالاتری در سطح جهانی ارتقا پیدا کنیم.
انتهای پیام/