-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/05 - 11:12
  • 582
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بزرگداشت مولانا در شهر توزلا بوسنی و هرزگوین

مراسم بزرگداشت مولانا و معرفی کتاب «پله پله تا ملاقات خدا» با حضور دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی در شهر توزلا بوسنی و هرزگوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت فرارسیدن سالروز بزرگداشت مولانا در تقویم ایرانی، با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین و کتابخانه شهری و دانشگاهی درویش سوشیچ شهر توزلا، مراسم بزرگداشت مولانا، شاعر نامی ایرانی و معرفی کتاب «پله پله تا ملاقات خدا» با حضور دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی برگزار شد.

در این مراسم که سوم مهرماه در سالن اجتماعات کتابخانه درویش سوشیچ شهر توزلا برگزار شد، افندی هوسیچ، معاون آموزشی و پژوهشی مفتی توزلا، جمعی از اساتید دانشگاه توزلا و همچنین، علاقه‌مندان به شعر و ادب فارسی حضور به هم رساندند.

در ابتدای این برنامه، انصاری، رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به این موضوع که در تقویم ایرانی متمایز از بسیاری از کشورها، روز تولد مولانا گرامی داشته می‌شود، شعر مولانا را کلامی جهان شمول و فارغ از هر رنگ و نژاد و مذهب عنوان کرد که قرن‌هاست به تعداد مشتاقان شنیدن پیام‌های عرفانی مستتر در آن افزوده می‌شود.

ایزت پایویچ، مولانا شناس و استاد روانشناسی دانشگاه توزلا به ارائه مقاله‌ای با عنوان «مروری بر سی سال جلسات مثنوی خوانی در توزلا» پرداخت.

پروفسور پایویچ در سخنان خود، از عرفان به عنوان بعد محتوایی اسلام و آموزه‌های اساسی شعر مولانا یاد کرد و به پیوند میان تعالیم مولانا و آرامش روح اشاره داشت.

وی تاریخچه مختصری از جلسات مثنوی‌خوانی در بوسنی و هرزگوین و خصوصا استان توزلا ارائه کرد که طی دهه‌ها به طور مداوم بر پا بوده است.

الویر موسیچ، ایرانشناس و استاد دانشگاه و مترجم کتاب «پله پله تا ملاقات خدا» مخاطبان را با آثار و زندگی عبدالحسین زرین‌کوب نویسنده کتاب و همچنین، نحوه آشنایی خود با این اندیشمند بزرگ ایرانی آشنا کرد.

وی سپس مقایسه‌ای کوتاه بین اشعار حافظ شیرازی و مولانا انجام داد و در ادامه، تجربه خود از ترجمه این کتاب را با حضار در میان گذاشت و توجه را به ماهیت رمان گونه متن و سبک عالی این کتاب جلب کرد.

موسیچ چند بخش از کتاب در مورد تعالیم معنوی مولانا، رابطه او با شمس تبریزی، پیشنهاد حسام الدین چلبی برای نگارش مثنوی و ... را برای حضار قرائت کرد.

در حاشیه این برنامه، نمایشگاه خوشنویسی و نگارگری از اشعار مولانا برپا شد. در این برنامه، قطعه بشنو از نی بصورت الهیه و دف نوازی اجرا شد و پخش کلیپ موسیقی سنتی ایرانی با اشعار مولانا از دیگر برنامه‌های تدارک دیده شده بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved