در نشست وبیناری صورت گرفت؛
بررسی نقش خانواده در رشد عاطفی جوانان در کشورهای مسلمان
نشست وبیناری «خانواده و نقش آن در رشد عاطفی جوانان در کشورهای مسلمان» با همکاری مشترک دانشگاه یو پی ام مالزی، رایزنی فرهنگی ایران در مالزی و مرکز فرهنگی عراق در مالزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سومین نشست وبیناری از مجموعه وبینارهای بینالمللی توانمندسازی جوانان در جامعه اسلامی با عنوان «خانواده و نقش آن در رشد عاطفی جوانان در کشورهای مسلمان» با همکاری مشترک دانشگاه یو پی ام مالزی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی و مرکز فرهنگی عراق در مالزی برگزار شد.
حبیب رضا ارزانی، رایزن فرهنگی کشورمان در مالزی کوالالامپور در سخنرانی خود، به جایگاه خانواده در اسلام اشاره کرد و از رابطه میان زوجین با توجه به قرآن به «میثاق غلیظ» پرداخت که این رابطه را بسیار قوی و محکم معنی میکند.
وی به چهار قوه شهوت، غضب، عقل و وهم اشاره داشت و آموزش دادن چگونه مدیریت کردن این قوهها به وسیله عقل را از وظایف خانواده برشمرد؛ چرا که خانواده نقش بسیار مهمی در رشد احساسی فرزندان ایفا میکند.
سخنران بعدی، خانم پروفسور ستی عایشه حسن، از دانشگاه یو پی ام مالزی بود که به مدل متعالی انسان اشاره کرد. وی سلامت روان انسان را وابسته به سطح ایمان فرد دانسته و آن را در پنج سطح جسد، نفس، قلب، عقل و عالم روح طبقهبندی کرد.
وی نکاتی را در خصوص تئوری قرآن برای رسیدن به آرامش بیان کرد که آن را در ازدواج دانسته است و انواع مراتب آن را در یک رابطه شرح دادند.
سخنران سوم، علی سعد کاظم، از دانشگاه المستنصریه عراق بود که نقش ارزشهای دینی در پایداری عاطفی در میان جوانان مسلمانان را شرح داد و بهترین منبع برای ارزشهای دینی و اسلامی را قرآن دانست.
وی منبع دوم را سنت پیامبر گرامی اسلام دانست و مسئله بعدی برای رسیدن به پایداری عاطفی در جوانان را بر اساس قرآن، اطمینان قلبی اظهار داشت.
سخنران آخر این نشست، خانم سیده سلیل ضیایی، از دانشگاه فردوسی مشهد – ایران بود. وی با ارایه مباحثی دلیل اینکه والدین چگونه میتوانند به فرزندان خود آموزش تابآوری برای رسیدن به رشد عاطفی مناسب را بدهند، را تشریح کرد.
وی همچنین به انعطافپذیری در زندگی و اهمیت آن در کودکان و بزرگسالان اشاره داشت و سخنرانی خود را با اشاره به سوره لقمان و نصایح لقمان به فرزندش به اتمام رساند.
انتهای پیام/