استقبال کم نظیر علاقهمندان به فرهنگ و هنر ایران در بلگراد
چهارمین هفته از ماه فرهنگی ایران در بلگراد با استقبال کم نظیر و چشمگیر علاقهمندان به فرهنگ و هنر ایران مواجه شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، چهارمین و آخرین هفته از برنامههای ماه فرهنگی ایران با موضوع هنر و معماری ایرانی ـ اسلامی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان و با همکاری خانه جوانان بلگراد (7 آذرماه) با حضور تعداد کثیری از علاقهمندان به فرهنگ و هنر ایران برگزار شد. در این برنامه رشید حسن پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان نیز حضور داشت.
پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی از حضور پرشور و صمیمی علاقهمندان در طول ماه فرهنگی ایران، همکاری خانه جوانان بلگراد و سخنرانانی که با مشارکت در برگزاری برنامههای این ماه فرهنگی را به ثمر رساندند، تقدیر و تشکر کرد.
وی افزود: گرچه این ماه فرهنگی به پایان رسید اما فعالیتهای فرهنگی ما با بدلیل عشق و علاقه شما همچنان تداوم خواهد داشت و ما به زودی دومین جشنواره فیلم مستند ایران را با همکاری مرکز فرهنگی بلگراد برگزار خواهیم کرد .
در ادامه، خانم سیده بنت الهدی هاشمی (خلیل اویچ) دکترای ادبیات از دانشگاه بلگراد و هنرمند تذهیب کار و خوشنویس در زمینه هنر ومعماری ایرانی و اسلامی و اسرار معنایی و رموز مابعدالطبیعی و ویژگی های برجسته آن و شاخصه های معماری در عصر صفوی، مساجد، مدارس و بقاع متبرکه در مرزهای فرهنگی ایران اسلامی سخن گفت.
سپس، الکساندر دراگوویچ ایرانشناس و سردبیر نشریه نور و مترجم تاریخچه اهمیت تمدنی و فرهنگی باغ ایرانی، ساختار معماری چارباغ به عنوان نمونه برجسته باغ ایرانی در دوران هخامنشی، ویژگی های باغ سازی در دوره ساسانی، تاثیر و استمرار آن بر عناصر چهارگانه باغ سازی یعنی آب، گیاه، فضای معماری و سایه را بررسی و در انتها گزارش یونسکو در خصوص دلایل انتخاب باغ های ایرانی به عنوان میراث جهانی را مورد اشاره قرار داد.
در این برنامه، بلاژو لالویچ استاد دانشگاه بلگراد به همراه یکی از دانشجویان صرب قطعاتی از موسیقی ایرانی را با سنتور و گیتار اجرا کردند که مورد استقبال قرار گرفت.
پخش کلیپهایی از هنر و باغ های ایرانی و برگزاری کارگاه از مراحل خلق یک اثر هنری تذهیب توسط دکترسیده بنت الهدی هاشمی از دیگر بخشهای این برنامه بود که با استقبال کم نظیر روبرو شد. وی همچنین در پایان جلسه نمونههای خوشنویسی فارسی را به سفارش علاقهمندان تحریر و به آنها اهدا کرد.
بنابر اعلام این خبر، ماه فرهنگی ایران با مشارکت خانه جوانان بلگراد و مرکز مطالعات فارسی دانشگاه بلگراد در ماه نوامبر( آبان و آذر) طی 4 هفته متوالی برنامه ریزی شده و هر هفته به موضوع خاصی مانند ایرانشناسی، گردشگری، زبان وادبیات فارسی و هنر ومعماری ایران اختصاص داشت.
انتهای پیام
نظر خود را بنویسید.