-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/10/07 - 14:52
  • 331
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آشنایی با موسیقی سنتی ایران در کنسرواتوار چایکوفسکی

به همت رایزنی فرهنگی ایران در روسیه، کارگاه آشنایی با موسیقی سنتی ایران توسط گروه موسیقی سنتی «آیین» ویژه اساتید و دانشجویان کنسرواتوار چایکوفسکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این کارگاه، مصطفی رشیدی‌مطلق، سرپرست گروه و نوازنده دیوان و تنبور ضمن مرور خاستگاه موسیقی ایرانی و معرفی برخی پیشکسوتان این عرصه، درباره دستگاه‌های موسیقی سنتی توضیحاتی ارائه کرد.

سپس، به طور ویژه هریک از سازهای موسیقی شامل تنبک، دیوان، دف، سه‌تار و کمانچه به تفصیل معرفی شد. در این برنامه هریک از نوازندگان درباره شیوه نواختن هر کدام از سازها، روش ساخت و نحوه کار توضیح داده و حضار فرصت یافتند سوالات خود را مطرح کنند.

شرکت‌کنندگان در مسترکلاس موسیقی سنتی ایرانی در کنسرواتوار چایکوفسکی که همگی از دانشجویان و اساتید این کنسرواتوار بودند سوالاتی درباره پیش‌درآمدها، تصنیف‌ها، آواز و ردیف‌های موسیقی سنتی ایرانی همچنین تفاوت آن با موسیقی فولکلور مطرح کرده و درباره این موضوعات با اعضاء گروه گفت‌وگو کردند و دو قطعه نیز توسط گروه موسیقی اجرا شد که مورد توجه حضار قرار گرفت.

کنسرواتوار دولتی چایکوفسکی مسکو که در سال ۱۸۶۶ تأسیس شده و پس از کنسرواتوار سنت پترزبورگ قدیمی‌ترین کنسرواتوار روسیه است یکی از مهم ترین مراکز تحصیلات عالی موسیقی در این کشور بشمار می‌رود. نام این کنسرواتوار در ابتدا کنسرواتوار سلطنتی مسکو بود که در سال ۱۹۴۰ به پیوتر ایلیچ چایکوفسکی تغییر یافت.

موسیقی دانان بزرگی همچون سرگئی راخمانینف، ادوارد آرتمیف، ولادیمیر اشکنازی، آرام خاچاتوریان و طالب‌خان شهیدی در این کنسرواتوار تحصیل کرده‌اند.

گروه موسیقی سنتی «آیین» جهت اجرای برنامه در رویداد «روزهای فرهنگ و هنر ایران» که توسط رایزنی فرهنگی ایران در روسیه و همکاری وزارت فرهنگ این کشور و پشتیبانی اداره‌کل همکاری‌ها و تنظیم‌گری صادرات فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برگزار شد به روسیه اعزام شده بودند.

آموزش موسیقی سنتی ایران در دانشگاه گنسین

به همت رایزنی فرهنگی ایران در روسیه و با همکاری وزارت فرهنگ این کشور و پشتیبانی اداره‌کل همکاری‌ها و تنظیم‌گری صادرات فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کارگاه آموزشی آشنایی با موسیقی سنتی ایران توسط گروه موسیقی سنتی «آیین» در دانشگاه دولتی موسیقی گنسین برگزار شد.

در این برنامه ابتدا گروه موسیقی سنتی «آیین» قطعاتی را اجرا کردند و در ادامه سرپرست گروه اعزامی مصطفی رشیدی مطلق مقدمه‌ای پیرامون سازهای سنتی ایرانی ارائه داد.

وی گفت: موسیقی سنتی ایرانی موسیقی دستگاهی نیز نامیده می‌شود و به دو شکل آوازی و سازی اجرا شده و از جمله رایج‌ترین سازها در این موسیقی؛ سازهای زهی مثل تار و کمانچه، سازهای بادی مثل نی و سازهای ضربی مانند تنبک هستند.

در ادامه برنامه هریک از نوازندگان، ساز خود را معرفی کرده و درباره روش‌های ساخت و چگونگی نواختن آنها توضیح دادند.

شرکت‌کنندگان در مسترکلاس موسیقی سنتی ایرانی در دانشگاه موسیقی گنسین درباره موسیقی نواحی و تفاوت‌های آن با موسیقی سنتی ایرانی، نوع محافل اجرای آنها در ایران و به طور ویژه درباره ساز تنبک سوالاتی مطرح کردند.

در پایان گروه موسیقی سنتی «آیین» دو اجرای دیگر داشتند که مورد توجه حضار قرار گرفت.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved