-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/09/08 - 15:24
  • 348
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دیدار بارئیس شورای روابط فرهنگی هندوستان دیدار

ایرج الهی سفیر ج. ا.ا در هند فرید الدین فریدعصر رایزن فرهنگی ج.ا.ا در دهلی نو همراه با قهرمان سلیمانی مدیر مرکز تحقیقات فارسی (نمایندگی بنیاد سعدی) در هند با وینی سهربودی، رئیس شورای روابط فرهنگی هندملاقات کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عصر 3 آذر ماه 1402؛ دکتر ایرج الهی سفیر ج. ا.ا در هند، دکتر فرید الدین فریدعصر رایزن فرهنگی ج.ا.ا در دهلی نو همراه با قهرمان سلیمانی مدیر مرکز تحقیقات فارسی (نمایندگی بنیاد سعدی) در هند با دکتر وینی سهربودی، رئیس شورای روابط فرهنگی هند (Indian Council for Cultural Relation) نهاد متناظر با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که زیر مجموعه وزارت امور خارجه این کشور است؛ در دفتر او ملاقات و در رابطه با آغاز فصل تازه ای در حوزه همکاری و تعامل دو جانبه فرهنگی، هنری و اکادمیک؛ تبادل نظر کردند.

در آغاز این دیدار، هیئت سه نفره نمایندگان ایران اسلامی در هند، از سوی دکتر وینی سهربودی مورد استقبال قرار گرفت و سپس دکتر الهی ضمن ابراز تشکر و قدردانی از نقش بالاترین نهاد تعاملات فرهنگی برون مرزی هند، بابت همکاری های گذشته؛ بر احیا، تجدید و توسعه برنامه اجرایی همکاری فرهنگی که آخرین بار حدود 7 سال پیش امضاء شده تاکید کرد و گفت: جا دارد برخی از مواد همکاری بروزتری در متن این برنامه، اضافه شود تا نسبت به قبل در زمینه های گسترده‌تری با هم به فعالیت فرهنگی، هنری و دانشگاهی مشترک بپردازیم.

دکتر وینی هم ضمن تایید این مطلب اعلام آمادگی کرد پیش‌نویس اولیه ای را برای اعلام نظر طرف ایرانی تهیه نماید. او همچنین برای گسترش همکاری‌ها در زمینه صنایع دستی و به ویژه هنرهای اصفهان مانند میناکاری خواهر خواندگی استان اصفهان و اتار پرداش بزرگترین ایالت هند را پیشنهاد کرد و قول داد شخصا این موضوع را دنبال کند.

در ادامه دکتر فریدعصر ضمن ابلاغ سلام گرم ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ایشان و تشکر از همکاری ‌نهادهای فرهنگی هند با خانه فرهنگ ج.ا.ا درخواست کرد iccr در شکل دهی روابط فرهنگی هنری دو کشور نقش فعال‌تری را به عنوان معرف و واسط ایفا کند. همچنین درخواست کرد هنرمندانی از سینمای هند برای اعزام به جشنواره فجر از سوی این شورا معرفی شوند. آقای وینی نیز در پاسخ به این مطالب اظهار داشت، در راستای تعامل بیشتر با شخصیت های هنری – فرهنگی هند که مورد تایید شورای روابط فرهنگی هند باشند به زودی لیستی از نخبگان  هنری – فرهنگی هند را رسما به شما معرفی می‌کنیم. رئیس شورای روابط فرهنگی هند همچنین وعده داد در اسرع وقت، اسامی پیشنهادی چهره های نامدار سینمای هند را برای رایزنی ارسال خواهد کرد.

در لابلای صحبت ها دکتر ایرج الهی از آقای وینی سهروبودی خواستار توسعه سهمیه بورس دانشجویان ایرانی از طریق شورای روابط فرهنگی هند به این کشور شد و گف: تعداد قابل توجهی از دانشجویان ایرانی بنا بر مشترکات فرهنگی به منظور ادامه تحصیل هند را بر کشور های غربی اولویت می دهند لذا جا دارد تعداد بیشتری از دانشجویان ایران  توسط نهادهای ذیربط این کشور پذیرش شوند و حتی در رابطه با تنوع رشته ها و گرایش های تحصیلی هم اگر تجدید نظر صورت بگیرد موجب امتنان خواهد بود.

سپس قهرمان سلیمانی با تشریح فعالیت‌های مرکز تحقیقات فارسی موضوع نسخ خطی فارسی موجود در هند را یادآور شد و گفت: وزارت فرهنگ هند به این موضوع به عنوان یک پروژه کلان مشترک می تواند نگاه کند تا بتوانیم با رویکرد جدی تری باهمکاری دوجانبه برای این میراث فرهنگی دو کشور اهتمام بخرج بدهیم.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved