-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1400/09/08 - 14:31
  • 1107
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در دیدار اندیشمندان و علمای ترکیه:

بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی زمینه‌ساز تحقق تمدن نوین اسلامی است

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی زمینه‌ساز تحقق تمدن نوین اسلامی است، گفت: بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، آرمان انقلاب اسلامی شکل‌گیری تمدن نوین است، بنابراین در گام دوم باید هوشمندانه تر عمل کنیم.

دیدار حجت‌آلاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با علمای ترکیه

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، قدیر آکاراس، رئیس هیأت امنای مجمع علمای اهل بیت(ع) ترکیه، موسوم به (اهلادر) و هیأت همراه در جریان سفر به کشورمان ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس این سازمان دیدار کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در سخنانی، با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه قرابت فرهنگی بالایی دارند، گفت: دو کشور ایران و ترکیه دارای یک سابقه دیرینه تمدنی، تعاملی و تبادل فرهنگی در ادوار گذشته بوده‌ و همین نزدیکی فرهنگی و تمدنی، موجب انسجام بیشتر دو ملت شده است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خدمات و تولیدات علمی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی مجمع علمای اهل بیت(ع) ترکیه (اهلادر) را تأثیرگذار توصیف کرد و گفت: فعالیت‌های این مجمع و همچنین، مؤسسه کوثر بر هیچ کسی پوشیده نیست و خوشبحتانه کارهای اثربخشی انجام شده است.

وی با تأکید بر اهمیت نقش کشورهای همسایه در توسعه همکاری‌های فرهنگی گفت: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و دولت سیزدهم آیت‌الله رئیسی به حوزه بین‌الملل به ویژه با کشورهای همسایه از جمله ترکیه اهمیت می‌دهند، لذا اولویت اول سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای توسعه روابط فرهنگی با سایر کشورها نیز، کشورهای همسایه خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور تعاملات دانشگاهی، ارتقای درجه علمی جوانان مسلمان ترکیه، تربیت استاد، تألیف کتب مرجع و درسی، استفاده بهینه از شبکه‌های اجتماعی، ایجاد شبکه انسانی از نیروهای همسو، تعامل بین مبلغان، برگزاری کنفرانس‌های مشترک، نشست‌های تخصصی، تحقیقات مشترک علمی، تشکل‌های دانشجویی برای معرفی دین مبین اسلام را از جمله زیرساخت‌های لازم برای توسعه روابط فرهنگی بین ایران و ترکیه دانست.

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد و تکمیل زمینه‌های همکاری فرهنگی با ترکیه، تصریح کرد: جامعه دینی شیعه در ترکیه باید در رتبه‌های علمی، ممتاز شناخته شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با بیان اینکه بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری در راستای تمدن سازی است، اظهار کرد: ما انقلاب اسلامی را یک پدیده‌ای زنده و همواره رو به رشد و توسعه می‌دانیم. جمهوری اسلامی ایران یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و هر روز به هواداران این نظام مقدس در سراسر جهان اضافه می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یادآور شد: در گام دوم انقلاب نسبت به تمدن نوین اسلامی تأکید شده است. تفاوت‌های گام دوم با گام اول این است که در گام دوم نیازمند آن هستیم که هوشمندانه تر از گذشته پیش برویم. بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری، آرمان انقلاب اسلامی شکل‌گیری تمدن نوین است.

وی افزود: این تمدن نوین که ما آن را تمدن نوین اسلامی نامگذاری کردیم، در واقع تمدن نوین انسانی است چون مواردی همچون اصول فطری انسان شامل عدالت، اخلاق، معنویت، سبک درست زندگی سالم در بیانیه گام دوم مطرح می‌شود، لذا تمدن نوین اسلامی را منحصر به جوامع اسلامی نمی‌دانیم بلکه برای کل جهان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور اظهار کرد: برای تمدن نوین اسلامی باید افراد صاحب رأی و اندیشه شناسایی شوند و گفت‌وگو کنند. همچنین، با ایجاد شبکه‌ای هم سو، این ادبیات و گفتمان را توسعه دهند.

وی خاطرنشان کرد: کشور ترکیه توانایی بالقوه و بالفعل گسترش تمدن نوین اسلامی را داشته و دارد اما لازم است نقش خود را در تعریف آن ایفا کند.

جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام و اقصی نقاط دنیا می‌درخشد

قدیر آکاراس، رئیس هیأت امنای مجمع علمای اهل بیت(ع) ترکیه، موسوم به (اهلادر) نیز در این دیدار، ضمن تبریک انتصاب شایسته حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور به عنوان رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام و اقصی نقاط دنیا می‌درخشد.

وی مطرح کرد: مجمع علمای اهل بیت ترکیه سال ۲۰۱۱ با مرکزیت استانبول تشکیل شد. این مجمع متشکل از اکثریت علمای فعال شیعه در ترکیه به فعالیت‌ می‌پردازد.

آکاراس مطرح کرد: ساماندهی مسائل مربوط به مساجد و حسینیه‌های فعال شیعی در ترکیه، ارتباط مستمر بین مبلغان شیعی در ترکیه و کشورهای غرب اروپا از جمله بالکان و قفقاز، ارتباط جامعه شیعی با حکومت و دولت‌های ترکیه و رفع مشکلات سیاسی و حقوقی شیعیان، ایجاد هماهنگی بیشتر بین شیعیان، ایجاد ارتباط با علما و فرهیختگان اهل سنت در چارچوب وحدت، اطلاع‌رسانی اخبار جهان شیعه و همکاری با شبکه تلویزیونی ۱۴ در حوزه‌های علمی و معارفی از جمله اهداف و سیاست‌هایی است که در این مجمع دنبال می‌شود.

رئیس هیأت امنای مجمع علمای اهل بیت(ع) ترکیه به بیان نکاتی در خصوص فعالیت‌های تأثیرگذار مؤسسه فرهنگی کوثر ترکیه در زمینه علمی ـ فرهنگی به ویژه ترجمه و نشر آثار دینی و اسلامی پرداخت.

ارزش‌های اسلامی در ترکیه ریشه دار هستند

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین مرادی‌دولت‌آبادی، معاون پذیرش و بین‌الملل مرکز آموزش‌های کوتاه مدت جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در سخنانی، اظهار کرد: مؤسسه آموزش‌های کوتاه مدت با رویکرد عقلانی، تقریبی و نخبه گزینی مبتنی بر پایه تعالیم قرآن کریم و اهل بیت علیهم‌السلام حرکت می‌کند که توجه به این ارزش‌های محوری و تمرکز بر شاخص‌های کیفی، این مؤسسه را در ارتباطی راهبردی با اهداف جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه در زمره مراکز علمی و فرهنگی برتر جهان قرار داده است.

وی ادامه داد: این مرکز برای هزاران متقاضی با زبان‌های مختلف با ادیان و مذاهب گوناگون دوره‌های آموزشی، فرهنگی و فرصت مطالعاتی از سه روز تا یک سال، برگزار می‌کند. شرکت‌کنندگان این دوره‌ها ضمن اینکه با تاریخ و تمدن ایران اسلامی آشنا می‌شوند، معارفی را هم در راستای تقویت وحدت مسلمانان و تقریب مذاهب اسلامی کسب می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرادی‌دولت‌آبادی بیان کرد: علمای اهلادر کشور ترکیه در حوزه تحقیقات و پژوهش‌های دینی و قرآنی، اقدامات تحسین‌برانگیزی انجام داده‌‌اند و به همین منظور، خواستار همکاری و هم‌افزایی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به خصوص در زمینه ترجمه و نشر هستند.

ابوالحسن خلج منفرد، سرپرست معاونت توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سخنان خود، عنوان کرد: ارزش‌های اسلامی در ترکیه ریشه دار هستند و حضور علمای ترکیه پس از انقلاب اسلامی، مثبت بوده است.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف دارای ظرفیت‌های فراوانی است که می‌توان از آن برای گسترش همکاری‌های فرهنگی با کشور ترکیه بهره برد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved