یازدهمین شماره مجله چشم انداز ایران با عنوان یونانی ایران¬اُراما منتشر شد
ازدهمین شماره دوهفته¬نامه چشم انداز ایران که با عنوان یونانی ایران¬اُراما شناخته می شود، منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مجله با هدف توسعه شناخت مخاطبان یونانی از فرهنگ، هنر و جاذبه های گردشگری ایران زمین، یکم و پانزدهم هر ماه میلادی منتشر می¬شود. مجله چشم-انداز ایران علاوه ¬بر انتشار روی سایت این نشریه الکترونیک به آدرس www.iranorama.gr، از طریق پست الکترونیکی برای بیش از 3000 نفر از علاقه¬مندان به فرهنگ و تمدن ایران زمین ارسال می¬گردد. پایگاه iranorama.gr حاوی بانک اطلاعاتی مشتمل بر 3000 مخاطب از جمله علاقه¬مندان به زبان فارسی، هنرمندان، خبرنگاران، دانشجویان، اساتید دانشگاه و شخصیت¬های فرهنگی یونان است. همچنین امکان عضویت و اشتراک رایگان این دوهفته نامه در سایت مذکور فراهم شده است.
در سرمقاله این شماره به قلم خانم خریسانثی پارچاناکی آمده است: "در این شماره از ایران اُراما، به شهر نیشابور، شهر فیروزه، شعر و علم و دانش در شمال شرقی ایران سفر می ¬کنیم. شهری که در دشت های حاصل خیز در کوه پایه های بینالود، واقع است. این شهر بر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد و مقبره شعرای نام آشنا همچون عطار و عمر خیام و نقاش بزرگ ایرانی کمال الملک را در خود جای داده است. شهر نیشابور علاوه بر اینکه مهد علم، فرهنگ و زادگاه شخصیت های برجسته ای در ادوار مختلف تاریخ و فرهنگ ایران زمین بوده است، دارای شهرتی جهانی برای سنگی قیمتی به نام فیروزه است. در حوالی این شهر، دو معدن فیروزه است که برای دو هزار سال تنها محل صدور فیروزه به اقصی نقاط جهان بوده است.
در ادامه در باره روز معلم در ایران که هر ساله دوم ماه می میلادی و هم زمان با به شهادت رسیدن متفکر بزرگ انقلاب اسلامی، حکیم مرتضی مطهری، نام گذاری شده است، می خوانیم. بعد از آن درباره هنر مجسمه سازی از سنگ در ایران مطالب جدیدی یاد می گیریم و مروری بر تاریخچه هنر جواهر سازی با استفاده از فیروزه خواهیم داشت. در پایان با دانشمند، شاعر، فیلسوف، ستاره شناس ایرانی یعنی عمر خیام آشنا می شویم. جالب است بدانید که آهنگسازان یونانی، ملودی برخی از کار های خود را بر پایه تعدادی از رباعیات این شاعر ایرانی، ساخته اند. امیدوارم از این شماره لذت ببرید."
لازم به ذکر است، این نشریه با حمایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در یونان و با همت خانم خریسانثی پارچاناکی تهیه و تدوین می¬شود. خانم پارچاناکی دانشجوی دکتری رشته ترجمه زبان های انگلیسی و فرانسوی از دانشگاه ایونی و از علاقه¬مندان به زبان، فرهنگ و هنر ایرانی است. وی به مدت دو سال است که زبان فارسی را در رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن می آموزد.