• 1403/11/27 - 10:50
  • 165
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

معرفی فرهنگ و هنر ایرانی در پاکستان + عکس

به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد، نمایشگاه آثار خوشنویسی و نقاشی استاد علی پیران به همراه کارگاه خوشنویسی برای هنرجویان این دبیرستان در دبیرستان بین‌المللی بیکن هاوس لطیف آباد برگزار شد.

در ابتدای مراسم، خانم فرزانه لودهی مدیر دبیرستان بیکن هاوس لطیف آباد خواستار مشارکت در برنامه‌های فرهنگی آینده خانه فرهنگ کشورمان شد.

رضا پارسا وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در حیدرآباد از اهتمام مدیر دبیرستان بیکن هاوس برای برگزاری این برنامه تشکر کرد و درباره فعالیت‌های خانه فرهنگ، توضیحاتی ارائه داد.

علی پیران درباره هنر خوشنویسی، تاریخچه آن، ابزار خطاطی و ... برای دانش آموزان مدرسه توضیح داد و  به تصحیح نمونه کارهای آنها پرداخت.

همچنین در این برنامه، قرآن خطاطی شده به خط شکسته نستعلیق توسط استاد پیران به نمایش گذاشته شد که با استقبال مدیر، معلمان و دانش‌آموزان مواجه شد.

کتابت این قرآن سه سال به طول انجامیده و جزو معدود قرآن‌هایی در جهان است که به خط شکسته نستعلیق نوشته شده است. دو صفحه ابتدایی این قرآن توسط همسر استاد پیران با هنر تذهیب و استفاده از طلای ٢۴ عیار آراسته شده است که تحسین بینندگان را برانگیخت.

علی پیران سیستانی، هنرمند خوشنویس و نقاش کشورمان که به دعوت خانه فرهنگ ایران برای برگزاری نمایشگاه‌ها و کارگاه‌های هنری در ایام الله دهه فجر به حیدرآباد سفر کرده است، برای هنرجویان کلاس‌های خوشنویسی و نقاشی، کارگاه آموزشی برپا کرد.

در ابتدای برگزاری کارگاه در روز اول، خانم فریال کاظمی، استاد خوشنویسی خانه فرهنگ ایران، با اهدای دسته گل از استاد پیران استقبال کرد.

این استاد هنرمند ایرانی با اجرای زنده خوشنویسی و نقاشی، برخی از فنون و اصول خوشنویسی و نقاشی را به هنرجویان آموزش داد و نکات مهمی را درباره چگونگی خلق آثار هنری به ویژه در حوزه خوشنویسی به آنان گوشزد کرد.

برگزاری کارگاه خوشنویسی در دانشگاه هنر شهید الله بخش سومرو

علی پیران سیستانی که به دعوت خانه فرهنگ ایران به حیدرآباد سفر کرده است، با حضور در دانشگاه هنر شهید الله بخش سومرو در جامشورو، برای دانشجویان و علاقه‌مندان به خوشنویسی کارگاه آموزش خط نستعلیق و شکسته نستعلیق برگزار کرد.

این کارگاه با حضور آرابلا بوتو، رئیس دانشگاه، فضل الهی خان، رئیس دانشکده هنرهای زیبا، رضا پارسا، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در حیدرآباد افتتاح شد. در ابتدای این مراسم استاد علی پیران به تلاوت قرآن پرداخت و حضار را تحت تأثیر خود قرار داد.

پارسا درباره فعالیت‌های خانه فرهنگ ایران در حیدرآباد توضیحاتی ارائه داد و از دانشجویان مستعد دانشگاه برای دریافت بورسیه تحصیلی در ایران دعوت به عمل آورد.

آرابلا بوتو، رئیس دانشگاه هنر شهید الله بخش سومرو در سخنانی، گفت: هنرهایی مانند خوشنویسی واسطه انتقال مفاهیم قرآن هستند و ما می‌بایست با استفاده از این هنرها، روح و جان خود را از معانی عمیق قرآنی سیراب کنیم.

قبل از برگزاری این کارگاه، رضا پارسا به همراه استاد علی پیران با حضور در دفتر رئیس دانشگاه با دکتر آرابلا بوتو دیدار و درباره همکاری‌های علمی و هنری با دانشگاه‌های ایران بحث و تبادل نظر کردند.

نمایش آثار هنری ایرانی در موزه سند

همزمان با برگزاری رویداد فرهنگی صوفی میلو در موزه سند واقع در حیدرآباد، آثار هنری علی پیران، قرآن دست نویس ایشان به خط شکسته نستعلیق به همراه آثار هنری و صنایع دستی کشورمان به نمایش درآمد.

مراسم صوفی میلو با حضور سید ذوالفقار علی شاه، وزیر فرهنگ ایالت سند، منور علی مهیسر، مدیرکل فرهنگ ایالت سند، رضا پارسا، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد، شر محمد مهر، رئیس موزه سند و کاشف علی شورو، شهردار حیدرآباد افتتاح شد.

وزیر فرهنگ ایالت سند با حضور در نمایشگاه آثار استاد پیران و بازدید از قرآن دست نویس، آثار این استاد هنرمند ایرانی را شگفت انگیز خواهند و از هنر ایشان تقدیر کرد.

وی همچنین از غرفه صنایع دستی خانه فرهنگ ایران در این نمایشگاه بازدید کرد. این نمایشگاه به مدت دو روز در موزه سند پذیرای علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر ایران بود و با استقبال مردم مواجه شد.

شر محمد مهر، رئیس موزه سند در دیدار جداگانه با پارسا، مسئول خانه فرهنگ ایران خواستار ایجاد گوشه صنایع دستی و آثار هنری ایرانی در موزه سند شد.

رضا پارسا با استقبال از این پیشنهاد ابراز امیدواری کرد در سال آینده شمسی با همکاری موزه سند این پیشنهاد جامه عمل بپوشاند.

برگزاری نمایشگاه آثار خوشنویسی و نقاشی در نمایشگاه هنر جامشورو

نمایشگاه آثار هنری استاد علی پیران با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه هنر شهید الله بخش سومرو  از جمله علی عباس جعفری، استاد بین‌المللی آب رنگ، فضل الهی، رئیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه و رضا پارسا، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد افتتاح شد.

قبل از آغاز نمایشگاه، پیران درباره آثار خوشنویسی و نقاشی خود به بازدید کنندگان توضیحاتی ارائه داد و به سؤالات آنان پاسخ گفت.

همچنین در این نمایشگاه، قرآن کریم کتابت شده توسط این استاد برجسته ایرانی برای دوستداران هنر خوشنویسی به نمایش گذاشته شد. کتابت این قرآن چند سال به طول انجامیده و صفحات ابتدایی آن به دست همسر ایشان به هنر تذهیب آراسته شده است.

در حاشیه این نمایشگاه، علی عباس جعفری یکی از آثار هنری خود را به علی پیران اهدا کرد و وی نیز متقابلاً یکی از آثار خوشنویسی خود را به این استاد برجسته پاکستانی هدیه داد.

علی پیران سیستانی به دعوت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد برای برگزاری نمایشگاه و کارگاه هنری در مراکز متعدد علمی، فرهنگی و هنری به این شهر سفر کرده است.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 
. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.