• 1402/08/02 - 10:19
  • 420
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

بزرگداشت ابوعلی سینا در دانشگاه پزشکی قاری یِف ترکمنستان + عکس

با مشارکت دانشگاه دولتی پزشکی ترکمنستان به نام «مراد قاری یِف»، ویژه برنامه‌ای به مناسبت بزرگداشت ابوعلی سینا در عشق‌آباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با مشارکت دانشگاه دولتی پزشکی ترکمنستان به نام «مراد قاری یِف»، ویژه برنامه‌ای به مناسبت بزرگداشت ابوعلی سینا با حضور غلامعباس ارباب‌خالص، سفیر، نوید رسولی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، دیپلمات‌های سفارت، خانم «نارگوزل مرادنظروا» رئیس دانشگاه پزشکی مراد قاری یِف، معاونان و استادان، جمعی از فارسی آموزان و پرسنل آموزشی رایزنی فرهنگی و دانشجویان آن دانشگاه در سالن اجتماعات این دانشگاه در عشق‌آباد برگزار شد.

در این مراسم که روز دوشنبه اول آبان‌ماه برگزار شد، خانم نارگوزل مرادنظروا، رئیس دانشگاه به سیاست بی طرفی ترکمنستان و روابط دوستی آن با کشورهای جهان و توسعه روزافزون این روابط اشاره کرد.

وی به توجه خاص دانشگاه دولتی پزشکی مراد قاری یِف به همکاری‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: دانشگاه قاری یِف با دانشگاه‌های پزشکی معتبر و مراکز علمی - بالینی کشورهای خارجی تفاهم‌نامه‌هایی را منعقد کرده است که در چارچوب آن، فعالیت‌های بسیاری صورت می‌گیرد. به عنوان مثال در ماه مه (خرداد) سال جاری در سفر قربانقلی بردی محمداُف، رهبر ملی مردم ترکمنستان به جمهوری اسلامی ایران، تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه پزشکی مراد قاری‌یِف و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به امضا رسید که مایه افتخار است و در طی این مدت زمان کوتاه، بین اساتید دانشگاه‌ها دیدارهای مختلفی در چارچوب همایش‌های بین‌المللی صورت گرفته است.

خانم مرادنظروا در خصوص ابوعلی سینا اظهار داشت: ابوعلی سینا پزشک و دانشمند معروف مشرق زمین، میراث ارزشمندی را در ارتباط با علوم پزشکی و حفظ سلامتی انسان‌ها از خود به جای گذاشته است. رهبر ملی مردم ترکمنستان درباره ابوعلی سینا همواره می‌گویند: ابن سینا در شرق «شاهد حقیقت»، در غرب «سلطان فلسفه» و «سلطان پزشکان» معروف است.

رئیس دانشگاه پزشکی قاری یِف افزود: رهبر ملی مردم ترکمنستان نیز به راه و روش‌های درمانی ابوعلی سینا توجه ویژه‌ای دارد. ایشان نیز در زمینه ترجمه و چاپ آثار دانشمند برجسته، کارهای عظیمی را انجام داده است و سردبیر شورای کتاب 5 جلدی«قانون علوم پزشکی» ابوعلی ابن سینا به زبان ترکمنی است.

وی با اشاره به استفاده انسان‌ها از روش‌های درمانی ابوعلی سینا برای پیشگیری از بیماری‌ها در دنیای امروز، ابراز امیدواری کرد که با تداوم این گونه مناسبت‌ها، دوستی بین ترکمنستان و ایران بیش از پیش استمرار یابد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان نیز ضمن قدردانی از رهبر ملی مردم ترکمنستان و رئیس جمهوری آن کشور و با اشاره به جایگاه علمی ابن سینا به عنوان یک دانشمند، فیلسوف، روانشناس و پزشک گفت: ابن سینا از مفاخر بزرگ مشرق زمین و پرورش یافته در فرهنگ و تمدن اسلامی است که آثار و تألیفات وی در رشته‌های مختلف همچنان مورد استفاده دانشمندان قرار می‌گیرد.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی قاری یِف با قدمت 90 ساله،  قدیمی ترین مرکز علمی پزشکی ترکمنستان محسوب می‌شود و خدمات بزرگی به مردم ترکمنستان کرده است. قربانقلی بردی محمداُف رهبر مردم ترکمنستان و رئیس مصلحت خلق فارغ التحصیل این دانشگاه هستند و این افتخار بزرگ دائمی برای این دانشگاه است.

ارباب خالص با اشاره به امضای یادداشت تفاهم همکاری بین رؤسای دانشگاه قاری یِف و دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طی دهه‌های اخیر، جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های پزشکی پیشرفت قابل توجهی داشته است و مراکز درمانی ایران با پزشکان حاذق خود پذیرای  معالجه برخی بیماران از کشورهای دیگر نیز هستند.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی ترین دانشگاه‌های پزشکی جمهوری اسلامی ایران است که هزاران دانشجوی ایرانی و خارجی در آن مشغول به تحصیل هستند و پزشکان برجسته و ماهری از آن فارغ التحصیل شده‌اند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان اظهار داشت: براساس پیگیری‌های به عمل آمده، در آینده نزدیک شاهد امضای سند همکاری بین وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان و وزارت بهداشت و صنایع پزشکی ترکمنستان به منظور توسعه همکاری‌های پزشکی خواهیم بود.

وی با اشاره به آرامگاه ابن سینا گفت: آرامگاه ابن سینا در شهر زیبای همدان در شمال غرب ایران واقع است و از همه علاقه‌مندان به این دانشمند بزرگ دعوت می‌کنم از آرامگاه ایشان و شهر زیبای همدان در دامنه رشته کوه‌های زاگرس در ایران دیدن کنند.

رسولی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان به برگزاری بزرگداشت ابوعلی سینا با مشارکت دانشگاه پزشکی قاری یِف و نقش مهم دانشگاه‌ها و حضور نخبگان در شناخت بهتر ملت‌ها از یکدیگر و توسعه روابط فرهنگی اشاره کرد.

وی گفت: در ایران، مشاهیر بسیاری وجود دارند که برای آن کشور، افتخارات بزرگی محسوب می‌شوند. ابوعلی سینا پدر علم مدرن پزشکی و از بزرگ‌ترین پزشکان، فیلسوفان، منجمان و نویسندگان تاریخ به شمار می رود. نام ابن‌سینا تاکنون دو مرتبه در فهرست مشاهیر علم و ادب یونسکو به ثبت رسیده است: هزارمین سال گردآوری کتاب قانون ابن‌سینا در طب در سال ۲۰۱۲-۲۰۱۳ و هزارمین سال تولد او در سال 1980. همچنین، «جایزه ابن‌سینا برای اخلاق در علم» از سال ۱۳۸۲ (۲۰۰۳)، به ابتکار و پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و تصویب کنفرانس عمومی یونسکو رسمیت یافت.

رسولی افزود: علم پزشکی پیشرفت و توسعه خود را مرهون دانش ابوعلی سینا است به طوری که پس از ظهور حکیم، سرعت تکامل علم پزشکی جهش یافت و حالا پس از گذشت هزار سال، هنوز هم از کتاب‌های این دانشمند ایرانی به عنوان مرجع در دانشگاه های معتبر دنیا استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت تعلیم و تربیت در زندگی انسان‌ها گفت: ابوعلی سینا، نخستین دانشمندی است که درباره چگونگی تعلیم و تربیت اظهار نظر کرده و مطالب مهمی نوشته است. ابوعلی سینا اصول پنج گانه «ایمان»، «اخلاق»، «سلامت و تندرستی»، «سواد و دانش» و «هنر و پیشه» را در تعلیم و تربیت مهم می‌داند.

رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان با اشاره به نقش بی‌بدیل ابن سینا در ترویج دانش پزشکی و نامگذاری یک روز در ایران به نام روز پزشک و آرزوی گسترش تعاملات بیش از پیش بین دانشگاه‌های ایران و ترکمنستان با توجه به جایگاه ایران در عرصه پزشکی گفت: علم پزشکی ایران در میان کشورهای جهان جایگاه ممتازی دارد و تاریخ پرشکوه ایران، پزشکان زیادی را در دامن پرورانده است که منشأ آثار و برکات زیادی بوده‌اند؛ برای نمونه پزشکانی که در هشت سال دفاع مقدس و در دوران همه‌گیری کرونا به ‌عنوان مدافعان سلامت از خود رشادت‌ها نشان دادند.

این مراسم با اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری، پخش کلیپی درباره دستاوردهای پزشکی ایران، اجرای نمایشی از روش‌های درمانی ابوعلی سینا، خواندن اشعار و مقالات توسط فارسی آموزان رایزنی فرهنگی، استادان و دانشجویان دانشگاه دولتی پزشکی مراد قاری یِف و برنامه‌های متنوع دیگر ادامه یافت.

همچنین، نمایشگاه مشترکی از صنایع دستی دو کشور برپا شده بود که با حضور رایزن فرهنگی و معاون سفارت کشورمان و رئیس دانشگاه از آن بازدید به عمل آمد.

انتهای پیام/

. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.