نشست آشنایی با اشعار و اندیشههای سهراب سپهری در قرقیزستان برگزار شد
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان و با مشارکت اتحادیه ملی نویسندگان قرقیزستان، نشست ادبی آشنایی با اشعار و اندیشه های سهراب سپهری با عنوان «سهراب سپهری، شاعر طبیعت» برگزار شد.
.jpg)
این نشست با حضور و سخنرانی قانی بیک ایمان علیف رئیس اتحادیه ملی نویسندگان قرقیزستان، غلامحسین یادگاری سفیر و ابوذر طوقانی رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان و نیز جمعی از برجسته ترین نویسندگان و شاعران قرقیزستان در محل سالن جلسات این اتحادیه برگزار شد.
در این مراسم، قانی بیک ایمان علیف رئیس اتحادیه در سخنانی با اشاره به اهمیت آشنایی نویسندگان و شاعران دو کشور با ادبیات یکدیگر و شاعران و نویسندگان مطرح دو طرف، خاطرنشان کرد این برای اولین بار است که چنین نشستی در این مرکز برگزار میگردد و این مایه خرسندی است که ما مسیر توسعه ارتباطات میان فرهیختگان دو کشور در حوزه ادبیات و شعر را در پیش گرفتهایم.
وی ضمن اشاره به اینکه در جوامع بینالمللی به نظر میرسد سپهری بیش از اینکه با شعرهای خود شناخته شود، به عنوان یک نقاش که آثار مختلف او در موزههای بزرگ جهانی نگهداری میشود و این نشست دریچه جدیدی است برای آشنایی اهالی ادب قرقیزستان با اشعار و اندیشههای او.
قانی بیک ایمان علیف گفت: زبان فارسی در جهان به عنوان زبان شعر شناخته میشود و ما با آشنایی با اشعار این شاعر معاصر ایرانی با سبک دیگری از ادبیات فارسی آشنا میشویم.
یادگاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان اظهار داشت: نویسندگان و شاعران از تولیدکنندگان اصلی یک کشور هستند. تولید صرفا در عرصه اقتصادی تعریف نمیشود، بلکه تولیدکنندگان فکر و اندیشه در جایگاه بسیار بالاتری قرار دارند.
وی در ادامه، با اشاره به اینکه نویسندگان در ایران چه قبل از اسلام و چه بعد از اسلام در جایگاه بسیار والایی قرار داشتند و همواره نقش پیش رو و رهبر را در جامعه ایفا میکردند، بیان داشت: توجه به آثار نویسندگان و شاعران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
یادگاری افزود: سهراب سپهری نیز با سرودن اشعار خود که در قالب سبک نیمایی تعریف میگردد، توانسته است توجه مخاطبان بسیار زیادی را در سراسر جهان به خود جلب کند.
ابوذر طوقانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان با تاکید بر اینکه کار ویژه اصلی رایزنی معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی و زبان و ادبیات فارسی در جامعه قرقیزستان است، خاطرنشان کرد: آنچه باعث شد موضوع بررسی و ارائه آثار و اندیشههای سهراب سپهری برای برگزاری این نشست انتخاب شود، اهمیت توجه و الهام گیری وی در آثار خود از طبیعت بود.
وی ادامه داد: موضوعی که در میان هنرمندان و نویشندگان قرقیزستان نیز بسیار حائز اهمیت بوده و با توجه به طبیعت بکر و زیبای قرقیزستان ما شاهد الهام پذیری هنرمندان قرقیزستانی از طبیعت در آثارشان هستیم.
طوقانی بیان کرد: در همین راستا و به مناسبت برگزاری این نشست، به همت همکاران خود در رایزنی فرهنگی، گزیدهای از بهترین اشعار سهراب سپهری که توسط مترجمان مختلف به زبان روسی ترجمه شده و تاکنون در قالب کتاب منتشر نشده بود را با ویراستاری ادبی در قالب کتاب گزیده اشعار سهراب سپهری به دو زبان روسی و فارسی منتشر کردیم.
سپس، رونمایی از این کتاب توسط سفیر جمهوری اسلامی ایران و رئیس اتحادیه ملی نویسندگان قرقیزستان صورت پذیرفت. پس از آن نیز مستند کوتاهی از زندگی سهراب سپهری با زیرنویس روسی برای مخاطبان پخش شد.
در ادامه، نشست دو تن از شاعران قرقیزستان از جمله مارک آبای آماتوف، دو قطعه از اشعار سهراب سپهری را که به زبان قرقیزی ترجمه کرده بودند، قرائت کردند.
همچنین، سیاوش جنیدی از شاعران تاجیک مقیم قرقیزستان و بیگی جان احمدوف و خانم تازاگل ذاکیروا دو تن از نویسندگان و شاعران مطرح قرقیزستان در سخنانی به بررسی آثار و اشعار سهراب سپهری پرداختند.
اهدای 46 عنوان کتاب به مجتمع امام خمینی(ره) بیشکک
همزمان با آغاز دهه مبارک فجر و در سالروز ورود حضرت امام خمینی(ره) به میهن اسلامی، ابوذر طوقانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با حضور در مجتمع امام خمینی(ره) بیشکک، 46 عنوان کتاب به کتابخانه این مجتمع اهدا کرد.
رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، چهل و شش عنوان کتاب در حوزه زبان و ادبیات فارسی و تاریخ ایران و کتابهای کمک آموزشی ویژه رده سنی کودکان و نوجوانان به کتابخانه مجتمع امام خمینی (ره) اهدا کرد.
با توجه به اینکه کتابهای کتابخانه مجتمع آموزشی امام خمینی(ره) در سطح بزرگسالان بود، رایزنی فرهنگی ایران از محل کتب موجود در کتابخانه رایزنی که ویژه کودکان و نوجوانان بودند، با اهدای 46 عنوان کتاب (در قالب بیش از 60 جلد)، منابع کتابخانه مجتمع را به روز رسانی کردند که با استقبال بسیار خوب دانش آموزان و معلمان مدرسه روبرو شد.
کتابهای اهدایی شامل مجموعه کتابهای قصههای شیرین مثنوی معنوی، کلیله و دمنه، تاریخ بیهقی، بهارستان جامی، دوره 9 جلدی قصههای شاهنامه، مجموعه کتابهای داستانی در رده نوجوان، مجموعهای از کتاب های کمک آموزشی آموزش الفبا و روان خوانی، کتب دانستنیهای علمی، دایرة المعارف اسلام ویژه نوجوانان و ... بود.
همزمان با آغاز دهه مبارک فجر و در سالروز ورود حضرت امام خمینی(ره) به میهن اسلامی، زنگ انقلاب در مجتمع امام خمینی(ره) بیشکک توسط ابوذر طوقانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به صدا در آمد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی