حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در دیدار رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره):
معرفی گفتمان انقلاب اسلامی و حضرت امام(ره) از اولویتهای مهم ماست
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر معرفی مکتب و اندیشههای امام خمینی(ره) در عرصه بینالملل، گفت: معرفی گفتمان انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی(ره) از اولویتهای مهم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنان فرهنگی کشورمان در خارج از کشور است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین علی کمساری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) به همراه معاونان و مدیران این مؤسسه ظهر امروز (15 شهریورماه) ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس این سازمان، دیدار و گفتوگو کرد.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در سخنانی، با اشاره به فعالیتهای راهبردی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خصوص نشر منویات و آرای حضرت امام خمینی(ره) در خارج از کشور گفت: همانگونه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فرمودهاند: این انقلاب در هیچ جای جهان بی یاد امام خمینی(ره) شناخته شده نیست، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از گذشته تاکنون نیز اصول منظومه رفتاری خود را بر پایه اندیشه امام خمینی(ره) اجرا میکند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: این سازمان با برگزاری همایشها و نشستهای علمی درباره بنیانگذار جمهوری اسلامی در تمامی نمایندگیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور نسبت به معرفی امام خمینی(ره)، انتشار آراء امام(ره) در نشریات مختلف و رسانههای کشور میزبان، ترجمه و نشر کتابهایی از امام(ره) یا درباره ایشان به زبانهای زنده دنیا، معرفی اندیشههای ناب امام(ره) در فضای مجازی اقدام کرده و به صورت متداوم و با توجه به استقبال از سوی مخاطبان همواره در حال انجام است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: معرفی گفتمان انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی(ره) از اولویتهای مهم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنان فرهنگی کشورمان در خارج از کشور است.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور اظهار داشت: اگر میخواهیم شخصیت امام(ره) زنده بماند باید مکتب و اندیشههای ایشان در جامعه به ویژه میان مخاطبان خارجی، نقش پررنگ تری داشته باشد.
وی با اذعان اینکه تمامی فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه فرهنگی، متأثر از آراء حضرت امام(ره) است، گفت: ایران در زمینههای مختلف رشد بسیاری داشته است اما به دلیل عدم روایت درست، دشمنان با تحریف این موضوعات را کم جلوه داده و به نفع خود روایتگری میکند، بنابراین نیازمند بیان تصویر و روایتگری مؤثری از خودمان هستیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: دشمن در جنگ سخت شکست خورده و رو به جنگ نرم آورده است و باید در حوزه جنگ نرم با متحول کردن برنامهها، نگاهها و ارزیابی شکل جدید از فعالیتهای فرهنگی، مقابله جدی داشته باشیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به نقش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه مشترک فعالیتهای فرهنگی بینالمللی کشور اشاره کرد و افزود: استفاده از ظرفیتهای مردمی داخل و خارج از کشور در حوزه دیپلماسی فرهنگی، تحلیل خبر و رصد جامع محیط بینالملل و اجرای طرح تحول سازمان بنابر تأکیدات مقام معظم رهبری از برنامههای پیش روی این سازمان است.
وی با تأکید بر اینکه اندیشههای امام(ره) در سرتاسر جهان گسترش یابد، بیان کرد: لازم است با برگزاری همایش، نشستهای تخصصی و جشنوارههای فرهنگی، اعزام هیأتهای دانشگاهی، حضور نخبگان در جلسات تخصصی به هر چه بهتر و گستردهتر معرفی اسلام ناب محمدی(ص) و اندیشههای امام خمینی(ره) کمک کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در پایان سخنانش، پیشنهاد تشکیل کمیته فرهنگی بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) را داد و گفت: کمیته مشترک فرهنگی برای عملیاتی کردن توافقات فی مابین و همفکری و همکاری بیشتر تشکیل شود.
گفتمان حضرت امام(ره) پایه هویت نظام جمهوری اسلامی ایران است
حجتالاسلام والمسلمین علی کمساری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نیز در این دیدار، با ارایه گزارشی از فعالیتهای این مؤسسه گفت: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) دستاوردهای بزرگی در زمینههای مختلف از جمله علمی، تحقیقی و پژوهشی داشته و موفق شده بیش از هزار عنوان کتاب منتشر کند.
وی اظهار داشت: گفتمان حضرت امام(ره) پایه هویت نظام جمهوری اسلامی ایران است ، یعنی هویت این نظام به امام(ره) گره خورده و اگر از راه و خط ایشان فاصله بگیرد، از هویت اصلی خود فاصله گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمین کمساری افزود: شخصیت برجسته امام خمینی(ره) در جهان تاریخ ساز شده است و مربوط به زمان خاصی محدود نمیشوند و بنابه تعبیر حضرت آقا انگشت اشاره امام(ره) همچنان راهنماست و جهت را به ما معرفی میکند.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری با حضور در مراسم سیوسومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (رحمهالله) در جمع مشتاقان و دلدادگان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران فرمودند: «امام فقط امام دیروز نیست، امام امروز هم هست، امام فردا هم هست». به عقیده بنده فرمایش ایشان راهبردی است و در این راستا، حرکت و راهبرد مؤسسه را در این تعبیر جست و جو میکنیم و جلو میبریم.
حجتالاسلام والمسلمین کمساری در عین حال، گفت: طبیعتا به هر میزانی که بتوانیم در احیا و بازخوانی و بازتولید گفتمان امام خمینی(ره) بپردازیم، به همان میزان به وظیفه خود عمل کردیم.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) افزود: هر فردی که داعیه دار تفکر و ایده امام خمینی(ره) است باید با آثار و آرمان ایشان آشنایی بیشتری داشته باشد.
وی ادامه داد: موضوع حفظ و حراست از اندیشه حضرت امام(ره)، منحصر به مؤسسه نبوده و همه دستگاههای فرهنگی مسئولیت دارند تا در جهت حفظ آرمانهای ایشان گام بردارند.
حجتالاسلام والمسلمین کمساری بر لزوم برگزاری جشنوارهای ویژه حضرت امام خمینی(ره) و تولید انیمیشن، فیلم سینمایی و سریالهای فاخر در زمینه زندگینامه و اندیشه امام(ره) برای معرفی هر چه بهتر ایشان تأکید کرد.
وی برای تعامل و همافزایی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) به صورت مستمر، پیشنهاد راه اندازی کمیته مشترک راهبری و اجرایی با حضور یکی از نمایندگان دو طرف را داد.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) افزود: در دنیای تکثر روایتها، ما هم باید در موضوع اندیشهها و آرمان حضرت امام(ره)، منویات مقام معظم رهبری، انقلاب اسلامی، مقاومت و دفاع مقدس روایتگری صحیح داشته باشیم.
حرکت توحیدی امام(ره) در طول تاریخ بینظیر بوده است
محمدرضا بهمنی، معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در سخنانی، معرفی ابعاد شخصیت بینالمللی حضرت امام خمینی(ره) و اندیشههای بنیادین گفتمان انقلاب اسلامی در جهان را ضروری دانست.
وی به تبیین اندیشه مکتب امام راحل و انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: حرکت توحیدی حضرت امام(ره) در طول تاریخ بینظیر بوده است و پیشنهاد میکنم برای معرفی ایشان به جهانیان بر محور حکمرانی توحیدی بپردازیم و نگاه امام(ره) را بررسی کنیم.
در ادامه، رضا ملکی، رئیس مرکز مطالعات فرهنگی و بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: اگر هماهنگی بین این سازمان و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) صورت گیرد، تأثیرگذاری آن بسیار مثبت و ارزشمندتر خواهد بود.
وی افزود: به طور قطع، تشکیل ستاد فرهنگی بینالمللی امام خمینی(ره) میتواند نقش مهمی در معرفی گفتمان امام خمینی(ره) در خارج از کشور داشته باشد.
لزوم مخاطب شناسی آثار و شخصیت امام خمینی(ره) در خارج از کشور
حنیف غفاری، تحلیلگر مسائل بینالملل و مشاور رسانهای رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی، گفت: ما در مورد اندیشههای حضرت امام(ره) نیاز به بازتعریف نداریم، اما باید بحث بازتولید و بازخوانی را در سطح بینالمللی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در این مسیر با متغیری تحت عنوان «محیط» مواجه هستیم که باید محیط را تحلیل و تعریف کنیم و براساس مخاطبان خود به پالایش آن محیط بپردازیم. مخاطب شناسی دقیق حلقه مفقوده آن است.
مدیر روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با مروری بر ابعاد شخصیتی و ممتاز حضرت امام خمینی(ره) عنوان کرد: بحث شخصیت ادبی امام(ره)، مخاطبان ادبی خود را در جامعه بینالملل میطلبد.
غفاری تأکید کرد: بعد واقعی شخصیت و چهره فقهی امام(ره) آنگونه که شایسته است به جوانان خارج از کشور شناسانده شود. اگر هم افزایی بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) صورت گیرد، سرعت عمل سریعتر و پر رنگ تر برای انتقال اندیشههای امام(ره) خواهیم داشت.
وی بر لزوم مخاطب شناسی آثار و شخصیت امام خمینی(ره) به صورت متمرکز از سوی طرفین تأکید کرد.
عباسی، رئیس مرکز برنامه ریزی، نوسازی اداری و فناوری اطلاعات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در سخنان کوتاهی، با بیان جنبههای عرفانی حضرت امام(ره)، بر لزوم بهره مندی از ظرفیتهای یکدیگر جهت توسعه و نشر مکتب امام خمینی(ره) در اقصی نقاط دنیا تأکید کرد.
در ادامه این دیدار، معاونان و مدیران مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نقطه نظرات خود را پیرامون شخصیت اخلاقی و عرفانی امام راحل و راههای گسترش همکاری این مؤسسه با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جهت ترویج اندیشه های امام خمینی(ره) بیان کردند.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.