-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/03/18 - 09:12
  • 805
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
وابسته فرهنگی ایران در لبنان:

خلاقیت ادبی در دیوان شعر امام خمینی(ره) نمایان است

حجت‌الاسلام مرتضوی در مراسم بزرگداشت ارتحال امام خمینی(ره) بیان کرد: خلاقیت ادبی در دیوان شعر امام خمینی(ره) نمایان است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرکز فرهنگی امام خمینی(ره) منطقه هرمل، مراسم بزرگداشت ارتحال امام خمینی(ره) را به ‌همراه رونمایی از کتاب طراد حماده با عنوان «فنا شدن در عشق» اسرار حکمت و عرفان در شعر امام خمینی(ره) با حضور جمعی از علماء، نخبگان و مسئولان منطقه برگزار کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدرضا مرتضوی، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان در سخنانی در این مراسم، گفت: صحبت از ابعاد فردی مانند حضرت امام خمینی(ره) که از دروازه انقلاب و حماسه‌آفرینی و جهاد وارد تاریخ شد و در صفحات خود، رهبری، اندیشه، ادب، شعر، فلسفه و عرفان را جاودانه کرده است، امری بسیار دشوار است.

وی افزود: امام خمینی(ره) عارف، سالک، مفسر قرآن و فیلسوف و استاد اخلاق بود. آن حضرت رهبری شاعر بود و ما خلاقیت ادبی و بلاغت او را در دیوان «شعر امام خمینی(ره)» مشاهده می‌کنیم. دیوانی که در آن اشعار ایشان که حاوی مطالب مختلفی از جمله عشق، سپاس، عاطفه و امور اجتماعی است جمع آوری شده است.

حجت‌الاسلام مرتضوی اظهار داشت: آنچه در شخصیت امام خمینی(ره) مملوس بود، گرایش عرفانی، ساده زیستی و تواضع و زهد معروف ایشان بود.

وی با اشاره به کتاب طراد حماده با عنوان «الفناء فی الحب» مطرح کرد: حماده در باب اول کتابش به شرح ترجیع بند و رباعیات شعر در غزل عرفانی اشاره کرده و در باب دوم، اسرار الحکمه و عرفان در نزد امام خمینی(ره) را مورد بحث قرار داده است. در پایان نیز به بررسی مفهوم فناء در نزد امام خمینی(ره) پرداخته است.

وابسته فرهنگی کشورمان در لبنان اذعان کرد: حماده در سیر پژوهشی خود به مفهوم عشق نزد غزل پردازان و صوفیان پرداخته و سپس، مراحل عشق الهی نزد امام خمینی(ره) را بررسی و به شرح ترجیع بندها و رباعیات شعری و زبان شعر و الفاظ و صفات عرفان و غزلیات پرداخته و به مفهوم فنا شدن در عشق از نظر امام خمینی(ره) اشاره دارد.

وی تأکید کرد: امام خمینی(ره) با این روحیه و نه برای بدست گرفتن قدرت، بلکه برای تحقق حکومت اسلامی و نظام اصیل اسلامی قیام کرد. انقلابی که انقلاب مظلوم علیه ظالم و انقلاب مستضعفان علیه مستکبرین بود، امام دریافتند که اسلام با تعالیم و قوانین و شریعت خود قادر است امور جامعه را اداره کند و زندگی افراد را تحت حکومت اسلامی تنظیم و سر و سامان دهد.

حجت‌الاسلام مرتضوی ادامه داد: امام(ره) مصداق مجاهدان مؤمن مهاجرانی که «الذین آمنواْ وهاجرواْ وجاهدواْ فی سبیل الله بأمْوالهمْ وأنْفسهمْ أعْظم درجةً عند الله ...» است. ایشان از ایمان، اخلاص، پایداری، زهد و تقوا، عمل صالح و تهذیب نفس برخوردار بود و در هر کاری، به خدا توکل می‌کرد.

وابسته فرهنگی کشورمان در لبنان خاطرنشان کرد: امام روح الله خمینی(ره) رهبر مظلومان و مستضعفان و بنیانگذار انقلاب علیه ظلم و فساد بود و این امر به برکت بینش روشن و عزم اراده و ایمان و عقیده راسخ ایشان است که در طول سال‌های رهبری، همراه تمامی تصمیمات و برنامه‌هایش بود.

انتهای پیام/ص   

           

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved