-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/03/20 - 22:48
  • 940
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
مسئول خانه فرهنگ کویته:

امام خمینی به نقش مؤثر مردم در انقلاب اسلامی باور داشت

همزمان با فرارسیدن سالروز ارتحال امام خمینی (ره)، همایشی با حضور شخصیت‌های سیاسی، مذهبی و اجتماعی ایالت بلوچستان در نمایندگی فرهنگی کویته برگزار شد.

ه گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با فرارسیدن سی و سومین سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) همایش باشکوهی با حضور شخصیت‌های سیاسی، مذهبی و اجتماعی ایالت بلوچستان در نمایندگی فرهنگی کویته برگزار شد. موضوع این همایش « امام خمینی؛ منادی بیداری اسلامی» بود.

این برنامه با تلاوت قرآن کریم توسط قاری خوش آواز سید سجاد زمانی آغاز گردید و بعد از تلاوت مداحی توسط صادق علی بلتستانی، مداح معروف شهر کویته انجام شد وبعد از مداحی سرود ملی ایران و پاکستان پخش شد.

امام خمینی (ره) جوامع اسلامی را از تهدید سکولاریزم باخبر کرد

بعد از اعلام برنامه توسط مجری خانم فیروزه قزلباش، سید حسین تقی‌زاده واقفی وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کویته اولین سخنران این همایش بودند که در سخنان خود ضمن خوش آمد گویی به مهمانان به شخصیت امام راحل پرداخت و گفت: قیام امام خمینی در عصری بود که جوامع اسلامی به سوی غرب گرایش پیدا کرده بودند، ویژگی آن بزرگ مرد تاریخ بود که جوامع اسلامی را از تهدید سکولاریزم باخبر کرد. امام خمینی به نقش مؤثر مردم در انقلاب اسلامی باور داشت و نسل جوان ایران را طوری تربیت کرد که مجاهدین و مدافعین واقعی انقلاب شدند.

 واقفی افزود: امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز این انقلاب را در پیروی از سیره امام راحل جلو می‌برد و این یک نمونه برای جوامع اسلامی و انسانی است که امروز تحلیل گران می‌گویند اگر روسیه می‌خواهد از تحریم‌های غرب با موفقیت بیرون آید، باید از طرح اقتصاد مقاومتی جمهوری اسلامی پیروی کند.

در امام خمینی ذوب شوید همچنانکه‌ ایشان در اسلام ذوب شدند

سخنران بعدی همایش حجت الاسلام والمسلمین علامه مقصود علی دومکی، سخنگوی حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان بود که در سخنان خود بیان داشت: 'بهترین جمله‌ای که در باره امام راحل از زبان آیت الله سید باقرصدر جاری شد این بود که در امام خمینی ذوب شوید همچنانکه‌ ایشان در اسلام ذوب شدند. بدون شک امام با تقلید از انبیاء و طبق دستورات قرآن عمل کرد و بر علیه حکومت استبدادی شاهنشاهی قیام نمود، چون‌ایستادگی در برابر استکبار از آموزه‌های قرآن است.

دومکی افزود: امام خمینی برای این قیام علی رغم همه مشکلات و تهدید‌ها، با پیروی از سیره انبیاء با صدای بلند فریاد زد که آمریکا شیطان بزرگ است و به همه درس داد که ترس فقط از خدا جایز است و کسی که غیر از خدا بترسد نمی‌تواند رهبر و پیشوای جامعه اسلامی باشد.

وی پرهیزگاری و عشق به اهل بیت علیهم السلام، را از دیگر ویژگی‌های حضرت امام قلمداد کرد و گفت: این عصر متعلق به امام خمینی است و آثار انقلاب اسلامی در کشور‌های مختلف امروز دیده می‌شود و این انقلاب ادامه خواهد داشت.

امام خمینی با‌ ایمان به خداوند انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند

سخنران بعدی طاهره بتول از اساتید مدرسه فاطمه زهرا منطقه علمدار بودند که در سخنان خود بیان داشت: امام خمینی مشکل جوامع اسلامی را حس کرده بود و گفته بود که امروز جهان تشنه فرهنگ حقیقی اسلام است. خورشید درخشان جهان عرفان امام خمینی که الگویی از عصمت و کمال انسانی بود، در کنار اینکه انقلاب اسلامی را به ثمر رساند، دست مستضعفان عالم را نیز گرفت و اینگونه وعده راستین خداوند را به حقیقت مبدل ساخت و حکومت بار دیگر بدستصاحبان‌ایمان در نقطه‌ای از این کره زمین، برپا شد.



مولانا قاری عبدالرحمان نورزیی، خطیب و امام جمعه مسجدسفیر شهر کویته سخنران بعدی این همایش بودند که با اشاره به ضرورت و اهمیت وحدت اسلامی و نقش امام راحل در ایجاد این وحدت بیان داشت: امام خمینی با‌ایمان به خداوند و اخلاص در عمل خود علاوه بر اینکه انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند، فرهنگ همدیگر‌پذیری و وحدت میان مسلمانان را نیز تقویت نمود و این وحدت چیزی است که ما از همه بیشتر برای رشد و پیشرفت جوامع اسلامی به آن نیاز داریم.

سخنران بعدی همایش، جناب علی کمیل قزلباش استاد زبان و ادبیات فارسی، شاعر و نویسنده بودند که در سخنان خود اشعاری در وصف امام سرود و به چند ویژگی‌های امام راحل بعنوان یک فقیه، مجاهد و مصلح پرداخت.

وی گفت:امام خمینی علاوه بر آنکه پیشوای بزرگ جهان اسلام بودند یک عارف و از اولیای الهی نیز بودند که معنا و معرفت واقعی دین را در اشعار‌ایشان می‌توان حس کرد.

سخنران بعدی همایش حجت الاسلام والمسلمین سید هاشم موسوی، امام جمعه کویته بودند که بیانات خود را با این شعر آغاز کرد: حال ما از هجر رهبر کمتر از یعقوب نیست او پسر گم کرده بود و ما پدر گم کرده‌ایم.

وی ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی گفت: جهان از نظام منظم و کامل برخواردار است و خالق کائنات یک نظام کامل را به مردم جهان ارائه کرده است و بدون شک بعد از انبیاء و ائمه اطهار که تبیین‌کنندگان این نظم و قوانین بوده‌اند، حضرت امام خمینی از اولیای بزرگ الهی بود که یک عالم دلسوز، عارف بزرگ، الگوی اخلاق و صفات حسنه و سیاست مدار کارکشته و پیشوای بی‌نظیر بود که جلوه‌هایی از نظام ولایت و امامت را به جهانیان معرفی کرد و دنیای مادی را به سوی معنویت هدایت کرد.

سخنران بعدی همایش نرجس بتول، نماینده مدرسه خاتم النبیین (شعبه خواهران) بود که با موضوع زندگی و شخصیت امام چکیده مقاله خود را ارائه کرد.وی شخصیت امام را راهنمایی برای نسل امروز خواند و گفت:ما نیاز به تبیین سیره و شخصیت امام خمینی برای رشد دنیوی و تعالی اخروی هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین سید حسن مبلغ، امام جمعه هزاره تاون کویته که سخنران بعدی این همایش بود، امام خمینی را شخصیت محبوب دل‌ها خواند و افزود: یکی از علت اصلی موفقیت حضرت امام این بود که او همواره به خداوند توکل می‌کرد و به آموزه‌های قرآن عمل می‌کرد.

در این بخش از برنامه جناب آقای علی ابراهیمی، مدیر بخش کنسولی کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کویته با لحن دلنشین خود به مناسبت دهه کرامت اشعار زیبایی را خواندند و همچنین در وصف امام راحل نیز سروده زیبایی را اجرا کردند که سبب تشویق حاضرین شد.

 سخنران بعدی همایش جناب آقای پیر سید حبیب الله شاه چشتی، ‌امیر جماعت اهل سنت بلوچستان بودند که در سخنان خود انقلاب اسلامی ایران را موفق‌تر از دیگر انقلاب‌های جهان خواند و این موفقیت و پایداری را مدیون شخصیت مثل امام خمینی عنوان کرد.

 

قدرت‌های استعماری همواره درصدد این بودند که کشور‌های اسلامی را تحت سلطه خود قرار دهند

سخنران بعدی همایش حجت الاسلام والمسلمین محمد جمعه اسدی، امام جمعه کویته و رئیس جامعه امام صادق بود که در سخنان خود بعضی از خاطرات را از دوران انقلاب و امام خمینی بیان کرد. از جمله دیدار‌ایشان با امام خمینی در نجف بود که بقول‌ایشان ماندگار‌ترین خاطره عمرش بوده است.

سرور جاوید، شاعر، نویسنده و از مسئولین پیشین دولت ایالت بلوچستان سخنران بعدی این همایش بود که مقاله‌ی با موضوع  امام خمینی؛ آفتاب درخشان در این همایش ارائه کرد. ‌ایشان بیان داشت:بنیانگذار انقلاب اسلامی یک شخصیت استثنائی در قرن گذشته بود و ویژگی‌های خاصی از جمله علم، تقوی و توکل بر خداوند منان در شخصیت این پیشوای جهان اسلام دیده می‌شد.

 سخنران بعدی و مهمان ویژه همایش عطاء الرحمان، عضو ارشد حزب جماعت اسلامی بلوچستان و از‌ اندیشمندان برجسته این ایالت بودند ک در سخنان خود با تمجید از رهبری حضرت امام گفت؛ امام خمینی با پیروی از انبیاء و پیامبر آخرالزمان، دست به قیام زد به عنوان یک رهبر دینی از مستضعفین جهان دفاع کرد. امروز علت مشکلات فرا راه جهان اسلام این است که مسلمانان در برابر استکبارتسلیم شده‌اند و آن کسی که خودش را پیرو خمینی می‌داند هیچ گاه تسلیم دشمن نمی‌شود.

 آخرین سخنران این همایش جناب سلطان الطاف علی، پژوهشگر، نویسنده و‌اندیشمند ادبی بود که بعنوان صدر محفل در این برنامه حضور یافت.وی مقاله‌ی را در باره شخصیت امام راحل ارائه کردند و در سخنان خود به تاریخ ماجراجویی‌های کشور‌های استعماری اشاره کرد و گفت: قدرت‌های استعماری مانند آمریکا، بریتانیا و فرانسه همواره درصدد این بودند که کشور‌های اسلامی را تحت سلطه خود قرار دهند و رضا شاه پهلوی یکی از دست نشانده‌های همین قدرت‌ها در ایران بود ولی امام خمینی با درایت و بصیرت سیاسی خود جلوی شاه را گرفت و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند.

انتهای پیام/

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved