سفیر ایران در ارمنستان:
امام خمینی(ره) به مردم اعتماد داشت
عباس بدخشان ظهوری در مراسم بزرگداشت سیوسومین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) گفت: امام خمینی(ره) به مردم اعتماد داشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و با همکاری سفارت ایران و بنیاد فرهنگی و هنری فارسی، مراسم بزرگداشت سیوسومین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(ره) و گرامیداشت شهدای قیام خونین پانزده خرداد در سالن اجتماعات مسجد کبود ایروان برگزار شد.
در این مراسم، عباس بدخشان ظهوری، سفیر و سید جواد طباطباییراد، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان، بیگلریان، نماینده ارامنه ایران در مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین محمد اشعری، امام جماعت مسجد کبود و جمعی از ایرانیان و علاقهمندان به انقلاب اسلامی حضور داشتند.
ظهوری در سخنانی، ضمن تسلیت سالگرد رحلت رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) گفت: امام راحل یک شخصیت تاریخی بود که این چنین شخصیتی حداقل در دوره معاصر ما قابل شناسایی نیست و نمیتوانیم کسی را نام ببریم. در طول تاریخ هم که نگاه میکنیم امام(ره) را میتوانیم به عنوان یک شخصیت تاریخی بی نظیر مشاهده کنیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان افزود: امام خمینی(ره) با توجه به مجموعهای از ویژگیهایی که داشتند، با رهبری خود یک طوفانی به پاکرد و این طوفان قبل از انقلاب و دوران انقلاب و در حال حاضر همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: این طوفان توسط شخصیتی ایجاد شد که اگر کسی به ظاهر امام(ره) نگاه میکرد از نظر سن و شرایطی که امام داشتند، باورشان نمیشد که این شخصیت میتواند در یک شرایط سنی بالا و کهولت سنی این چنین عمیق و گسترده در بین مردم نه در ایران بلکه در تمام جهان تأثیرگذار باشد.
ظهوری «موحد بودن» را یکی از خصوصیات بارز حضرت امام(ره) دانست و گفت: امام راحل یک خداپرست واقعی و یک دین پرست مجزای از سایر نسلهای دیگر بود. دینداری امام خمینی(ره) به یک باور رسیده و تمام وجودشان مملو از دین است. دین، خدا پرستی و موحد بودن در وجود امام خمینی(ره) موج میزد.
وی تأکید کرد: امام خمینی(ره) رهبری را زمانی بدست گرفتند که جهان در تصرف دو قطب شرق و غرب تقسیم شده بود و ابرقدرتها یکهتازی میکردند و کسی جرأت نداشت خارج از آن معیار دو کشور ابرقدرت شوری سابق و جهان غرب حرف دیگری را بزند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان اذعان کرد: امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی را از دل مردم ایجاد کرد و مردم بپا خواستند و وارد اجتماع شدند و رژیم دیکتاتور شاه را سرنگون کردند.
وی «اتکا بودن به مردم» را از دیگر خصوصیات بارز حضرت امام(ره) برشمرد و گفت: امام خمینی(ره) به صورت حقیقی عاشق مردم بودند، امام(ره) باور داشتند که مردم همه کاره هستند. در وصیت نامه امام راحل میبینید که چه قدر در فرازهای مختلف اهمیت دادن به مردم، توجه به مردم و اتکای واقعی به مردم اشاره شده و مردم واقعا به امام(ره) عشق میورزیدند.
ظهوری در ادامه سخنانش، به حضور میلیونی مردم در تشییع پیکر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و افزود: تشییع پیکر این سردار بزرگ چه در تهران و چه در شهرهای دیگر بی نظیر بود. حاج قاسم از شاگردان امام(ره) بودند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان افزود: حضرت آیتالله خامنهای، مقام معظم رهبری راه امام راحل را با قدرت و عزت تداوم بخشید.
نقش انقلاب اسلامی در هویت بخشی به دین
در ادامه این مراسم، روبرت بیگلریان، نماینده مسیحیان ارمنی جنوب ایران در مجلس شورای اسلامی در سخنانی، مطرح کرد: با بررسی تاریخ و جنبههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی حیات انسانها در ایران قبل از انقلاب با توجه به ریشه دار بودن دین و نقشی که روحانیت مذهب شیعه و تجربه تاریخی مردم ایران داشتند، اثرگذاری دین در این موارد کاملا مشهود و برکسی پوشیده نیست.
وی افزود: ظرفیتهای اجتماعی و توانمندی دین شیعه در شبکه سازی و هدفدار بودن و امنیت بخشی به حیات انسانی دین به طور کلی اثر داشته که نشان بارز آن در آن مقطع زمانی قبل از این که امام به پیروزی برسد، در نظریات آیت الله مطهری به عنوان شخصیت بارز انقلاب میدیدیم.
بیگلریان اظهار داشت: همه آنها نشان دهنده این است که در آن زمینهها تا چه حد عمیق بوده و میتوانسته با استفاده از فرصت و رهبری که حضرت امام خمینی(ره) داشتند به منصه ظهور برسد.
نماینده مسیحیان ارمنی جنوب ایران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ویژگیهایی که در جامعه ارمنی در آن مقطع زمانی داشت، اولا رویکردی که امام(ره) داشتند دیدگاهشان نسبت به زمان خودشان جلوتر بودند و با بصیرت و درایت بیشتری مطالب را مطرح میکردند.
وی ادامه داد: حضرت امام خمینی(ره) توانست نشان بدهد که دین این پتانسیل را دارد. ظرفیت حرکت آفرین و اصلاح اجتماعی و هدفمند سازی برای حیات بشری را در جامعه ارمنی فراموش نکنیم که در طی سده ها مدیریت جامعه به دست کلیسای ارمنی بوده، ممکن است گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی نقش آفرینی کرده اند اما هسته اصلی را کلیسای ارمنی برعهده داشت و یک تداعی در ذهن جامعه وجود داشته که توانمندی دین دارد.
بیگلریان تصریح کرد: نقش آفرینی امام(ره) و انقلاب اسلامی یک هویت بخشی مجدد دینی و انسانی برای جوامع ارمنی به خصوص جامعه ارمنی ایرانی داشت و یک وحدت واحدی را ایجاد کرد که به لطف خدا هنوز هم ادامه دارد.
اجرای کلیپهای امام زمان(عج) و انقلاب اسلامی، اجرای قطعه بهار دلنشین با تصاویر حضرت امام(ره) توسط روبرت گالاستیان از ارمنیهای علاقهمند به جمهوری اسلامی ایران از دیگر برنامههای این مراسم بود.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.