-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/05/31 - 14:07
  • 677
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

متکان: انعکاس بیشتر ظرفیت‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در یونسکو، یک اصل است

علی اکبر متکان، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، در نشست دیپلماسی نخبگانی با موضوع ظرفیت‌ها و چالش‌های کنشگری در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد عنوان کرد: انعکاس بیشتر ظرفیت‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در یونسکو، یک اصل است که باید برای تحقق این مهم همه نهادها و سازمان‌های درگیر، اهتمام فزاینده‌ای داشته و از پتانسیل‌های موجود به‌درستی استفاده کنند تا چهره واقعی ایران اسلامی را به دنیا نشان دهند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست که بیست‌ونهم مرداد ۱۴۰۲ به همت گروه بین‌الملل اندیشکده حکمرانی شریف و با همکاری کمیسیون ملی یونسکو-ایران در سالن اجتماعات دکتر روستا آزاد اندیشکده حکمرانی شریف و به میزبانی مجید افشانی، مدیر گروه بین‌الملل این اندیشکده برگزار شد، علی‌اکبر متکان، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران و احمد پاکتچی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یونسکو به‌عنوان سخنران به همراه جمعی از اساتید و دانشگاهیان حضور داشتند. 

متکان در این نشست با اشاره به این موضوع که بایستی در شناساندن و معرفی یونسکو و به تبع آن کمیسیون ملی یونسکو- ایران، تلاش بیشتری کرد، اظهار داشت: متأسفانه ما همچنان در بازتاب ظرفیت‌ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران به دنیا ضعف داریم که جبران این نقصان نیازمند عزمی همه جانبه از سوی همه دستگاه‌های اجرایی و توجه بیشتر به این موضوع است. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مخالفت با سند ۲۰۳۰ تأکید کرد و افزود: در عین مخالفت با سند ۲۰۳۰، باید پرداخت به آموزش و پرورش که از ارکان اصلی جامعه است، به‌طور جد در دستور کار کمیسیون ملی یونسکو- ایران و سایر نهادهای مرتبط قرار گیرد و در خصوص آن در پی کارهای ایجابی و مؤثر بود تا بتوانیم به‌زودی شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در این حوزه باشیم. 

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران برنامه‌های یونسکو را چشم اندازی در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار برشمرد و گفت: توسعه پایدار که امروزه یکی از موضوعات اصلی مورد بحث محافل توسعه‌ور برنامه‌ریزی در سطح بین‌الملل است، خود برآیند انگاره‌های مختلف توسعه است. در عین حال از این مفهوم نیز مانند مفهوم توسعه، برداشت‌های گوناگونی شده است. اما نکته مشترک تمامی این انگاره‌ها پایداری و رسیدن به فرآیندی از توسعه است که بتواند پایا و با دوام باشد. 

در ادامه احمد پاکتچی (سفیر جمهوری اسلامی ایران در یونسکو) هم با بیان این مطلب که در یونسکو یک زورآزمایی دائمی میان دولت‌ها و کنش‌گران غیردولتی در جریان است، گفت: یونسکو تنها آژانس ملل متحد است که علاوه بر دولت‌ها، کنش‌گران غیردولتی، هم می‌توانند و هم باید در آن نقش ایفا کنند و البته که شایسته است این مهم با تعامل بیشتر و به بهترین شکل صورت پذیرد. 

پس از آن پاکتچی درباره سند تنظیم‌گری سکوهای دیجیتال اظهار کرد: به‌رغم مطالعات گسترده‌ای که در مورد تنظیم‌گری اینترنت و فضای مجازی صورت گرفته است، اما بحث تنظیم‌گری سکوها (پلتفرم) مفهومی نسبتاً جدید محسوب می‌شود که طی چند سال اخیر مورد توجه سیاست‌گذاران و محققان این عرصه قرار گرفته است. چراکه سکوهای اینترنتی مانند هر پدیده دیگر، مجموعه‌ای از فرصت‌ها و چالش‌ها را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به‌وجود آورده‌اند. از این‌رو لازمه بهره بردن از فرصت‌ها و مواجهه با این چالش‌ها، بررسی و در نظر گرفتن تمامی جوانب متصور برای آن است تا سیاست‌گذار بتواند با آگاهی کافی و در نظر گرفتن تمامی جوانب و الزامات، بهترین تصمیم‌ها را اتخاذ نماید که خوشبختانه در این مورد خاص، نقد ایران بر سند تنظیم‌گری سکوهای دیجیتال مورد توجه قرار گرفت و تلاش اندیشکده هم در این خصوص، قابل تقدیر است. 

همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در یونسکو در بخش پایانی صحبت‌های خود تأکید کرد: مشکل اصلی ما در یونسکو سکوت و بی‌تحرکی و کمبود شدید تولیدات علمی و فرهنگی در تراز جهانی است و باید توجه داشت این رویکرد سلبی در سازمان‌های بین‌المللی مورد انتقاد قرار می‌گیرد. بنابراین در این‌باره باید کاری کرد؛ به بیانی دقیق‌تر می‌شود این‌چنین گفت که باید در مقابل گفتمان غرب، «پادگفتمان» ارائه کنیم.

منبع :سایت ایلنا 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved