• 1401/04/04 - 08:49
  • 1072
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
پژوهشگر انستیتو نسخ خطی زبان و ادبیات مختومقلی:

وجود قدمگاه امام رضا(ع) در مرو مایه فخر ترکمن‌هاست

خانم طلا گوزل اوزوا در جشنواره امام رضا(ع) با اشاره به وجود قدمگاه امام رضا(ع) در مرو تأکید کرد: برای من و هر شهروند ترکمنی، افتخار بزرگی است که چنین مرد بزرگی، قدم به این سرزمین مقدس گذاشته و بخشی از زندگی پرمعنای خود را در مرو سپری کرده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی و با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد و سرکنسولگری کشورمان در مرو، جشنواره امام رضا(ع) در قدمگاه آن حضرت در مرو قدیم با حضور تعدادی از مقامات و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی شهر مرو، پژوهشگران انستیتوی نسخ خطی آکادمی علوم ترکمنستان، امام مسجد خواجه یوسف همدانی و جمع کثیری از شیفتگان اهل بیت(ع) برگزار شد.

غلامعباس ارباب خالص، سفیر کشورمان در ترکمنستان در سخنانی، گفت: این جشنواره قریب به 16 سال با مساعدت دولت ترکمنستان، برگزار می‌شود و آن چه همه ما را در این مکان گردهم آورده عشق به امام رضا(ع) بوده که یاد ایشان را در این مدت، زنده نگه داشته است و قطعاً خیر و برکاتی را برای همه ما و مناسبات دو کشور ایجاد کرده است.

وی به نقش بارز مشاهیر و مفاخر فرهنگی ایران و ترکمنستان در ایجاد پیوند بین دو کشور اشاره و اظهار امیدواری کرد که با پایان یافتن کووید-19، امکان زمینه‌های حضور کاروان‌های زیارتی به حرم مطهر امام رضا(ع) در مشهد مقدس و قدمگاه امام رضا(ع) در مرو فراهم شود.

امام رضا(ع)؛ خورشید هدایت

نوید رسولی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به امضای سند همکاری‌های فرهنگی بین دو کشور اظهار داشت: امروز ما در این مکان با مشارکت دولت ترکمنستان و با حضور عاشقان آن حضرت مراسمی را برگزار می‌کنیم زیرا امام رضا(ع) بیش از دو سال از عمر شریف خود را در میان پدران شما گذرانده و موجب شده است که خاطره تاریخی بین مردم ایران و ترکمنستان ایجاد شود.

وی ادامه داد: برگزاری مراسم مشترکی از این دست، موجب دوستی و موّدت بین دو ملت ایران و ترکمنستان می‌شود.

رسولی عنوان کرد: امام رضا(ع) خورشیدی است که برای روشنایی و هدایت مردم فرستاده شده است و آن حضرت از شهر مدینه به نیت مرو حرکت کرد؛ زیرا این منطقه در آن زمان از نظر علمی از جایگاه بالایی برخوردار بود.

رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان افزود: توجه امام رضا(ع) به مرو سبب شده است تا مردم این سرزمین نیز نسبت به این امام بزرگوار ارادت خاصی داشته باشند و به علت گنبد طلایی رنگ بارگاه حضرت امام رضا(ع)، ایشان را «قیزیل امام» بخوانند.

رسولی در ادامه سخنانش، تأکید کرد: امام هشتم(ع) در میان ترکمن‌ها از احترام خاص و ویژه‌ای برخوردار است. اعتقاد پاک به امام رئوف در قلب تک تک ترکمن‌ها، رخنه کرده است و در میان ترکمن‌ها، نور و جلوه‌ای خاص دارد و شوق اشتیاق دیدار و زیارت امام رضا(ع) در دل هر ترکمنی موج می‌زند.

وی به اشعار «باقیشله بیزنی» مختومقلی فراغی که در مدح و منقبت امام رضا(ع) سروده شده است، اشاره کرد و افزود: از دیرباز، مدح و منقبت امامان در ادبیات و متون دینی ترکمن‌ها نقش بسته است و این محدود به مختومقلی فراغی نیست.

رسولی مطرح کرد: قبل از مختومقلی، پدر دانشمندش دولت محمد آزادی، خواجه احمد یسوی و بسیار بزرگان دیگر در مدح پیامبر گرامی اسلام(ص) و اصحاب و اهل بیت(ع) اشعار پر نغزی را سروده‌اند.

رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان گفت: امام رضا(ع) وقتی به خراسان و مرو آمد با عمل و رفتار خود مهرورزی نسبت به دیگران را به مردم این سرزمین آموزش داد؛ در واقع ایشان را می‌توانیم پایه‌گذار مکتب عشق و محبت بدانیم. امیدوارم که مکتب عشق و محبت ایشان، سرلوحه روابط نزدیک و برادرانه دو ملت و اتحاد و انسجام دو کشور شود.

ارادت ترکمن‌ها به حضرت امام رضا(ع)

خانم طلا گوزل اوزوا، پژوهشگر ارشد انستیتو نسخ خطی زبان و ادبیات مختومقلی با اشاره به «مرو باستان» گفت: این سرزمین به خاطر داشتن کتابخانه‌های غنی و کمیاب، طبیعت زیبا و مردم میهمان‌نواز به این نام مشهور بوده است.

وی به زندگی امام رضا(ع) و چگونگی حضور ایشان در مرو اشاره کرد و افزود: آن حضرت آموزه‌هایی که او از خود به جای گذاشته به ما نشان می‌دهد که او در خرد و علم خود، جاودانه بوده است. برای من و هر شهروند ترکمنی، افتخار بزرگی است که چنین مرد بزرگی، قدم به این سرزمین مقدس گذاشته و بخشی از زندگی پرمعنای خود را در مرو سپری کرده است.

خانم تاجی گل مرادوا، پژوهشگر انستیتو نسخ خطی زبان و ادبیات مختومقلی به بیان روابط دیرینه فرهنگی و بشردوستانه ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران پرداخت و اظهار داشت: برگزاری همایش علمی و عملی سالانه متفکر بزرگ امام رضا(ع) و بزرگداشت مختومقلی فراغی ستاره درخشان ادبیات ترکمن در کشوری دوستدار ایران، گواه این ادعاست.

وی در ادامه با خواندن احادیثی از امام رضا(ع) و شعری از مختومقلی فراغی درباره ایشان افزود: پس از رحلت امام رضا(ع) هزاران داستان و شعر برای ایشان ساخته شده و در آنها، ویژگی‌های مثال زدنی آن امام و صفات انسانی ایشان مورد ستایش قرار گرفته است.

این پژوهشگر اذعان کرد: امام رضا(ع) همواره مردم خود را به انسان دوستی دعوت کرده، اشعار متفکر بزرگ مختومقلی فراغی که به ایشان تقدیم شده به وضوح نشان می‌دهد که این متفکر بزرگ برای امام رضا(ع) احترام بسیاری، قائل بوده است.

وی به کتاب «مروری کوتاه بر زندگانی امام رضا(ع)» که در سال‌های 1386 و 1389در ترکمنستان منتشر شده، اشاره کرد و گفت: امروز روابط فرهنگی ترکمنستان و ایران در حال گسترش است. در این راستا، آثار ارزشمند امام رضا(ع) که برای نسل‌های بعد به ارث گذاشته است، منبع الهام بخشی برای یکپارچگی روابط چند جانبه بین دو ملت برادر است.

قدم ایلامانف، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان مرو، گفت: امام رضا(ع) این شخصیت بزرگ، چند سال از عمر گرامی خود را در سرزمین مرو سپری کرده‌اند. این مکان مقدس برای ترکمن‌ها از جایگاه بالایی برخوردار است.

مولودی خوانی، پخش کلیپ‌های رایزنی فرهنگی کشورمان از بارگاه امام رضا(ع)، قرائت دعا توسط خوجه محمد امام مسجد خواجه یوسف همدانی و مشاهده پرچم متبرک حرم مطهر رضوی از دیگر برنامه‌هایی بود که بسیار مورد توجه اهالی حاضر در قدمگاه قرار گرفت.

همچنین، نمایشگاه نقاشی و خوشنویسی در خصوص امام رضا(ع) توسط فارسی‌آموزان و نمایشگاه عکسی از بارگاه آن امام رئوف در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد برپا شد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.