معاون دانشگاه ملی اوراسیا قزاقستان:
قزاقستان علاقه زیادی به همکاریهای علمی و آموزشی با دانشگاههای ایران دارد
سریک ماقیش در دیدار نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علاقه و آمادگی دانشگاه ملی اوراسیا قزاقستان برای افزایش همکاریهای همکاریهای علمی و آموزشی با دانشگاههای ایران را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، روحالله جهانگیری، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مهدی انصاری، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در جریان سفر به شهر آستانه به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان، با سریک ماقیش، معاون دانشگاه ملی اوراسیا قزاقستان در همکاریهای علمی و آموزشی و برخی از مدیران این دانشگاه دیدار و درباره راههای توسعه ارتباطات فیمابین گفتوگو کردند.
در این دیدار که در محل اتاق ایرانشناسی دانشگاه اوراسیا انجام شد، علیاکبر طالبیمتین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان، میراث قاسوبایف، رئیس دانشکده روابط بینالملل و گلنار بیریمکول آوا، مدیر گروه شرقشناسی و ایرانشناسی دانشگاه اوراسیا نیز حضور داشتند.
سریک ماقیش با اشاره به همکاریهای صورتگرفته طی سالهای گذشته، از حمایتهای رایزنی فرهنگی و سفارت ایران در تربیت متخصصان زبان و ادبیات فارسی، افتتاح مراکز فرهنگی، دینشناسی و اقتصادی در این دانشگاه، امضای تفاهمنامه با دانشگاه علامه طباطبائی، حضور و سخنرانی مقامات بلندپایه ایران در مراسمات دانشگاه، برگزاری برنامههای فرهنگی به مناسبتهای مختلف، اختصاص رتبههای تحصیلی و فرصت مطالعاتی به اساتید و دانشجویان آن و سایر زمینهها قدردانی کرد.
معاون دانشگاه ملی اوراسیا علاقه و آمادگی این دانشگاه را برای افزایش همکاریهای دوجانبه در زمینههای مختلف از جمله اجرای پروژههای مشترک علمی و پژوهشی بخصوص در زمینه مطالعات اقتصادی و نفت و گاز، تبادل اساتید و دانشجویان و گسترش همکاریهای آموزشی اعلام کرد.
وی خبر کسب رتبه علمی-پژوهشی توسط دانشگاه ملی اوراسیا را که اخیراً صورت گرفته به سمع و نظر میهمانان رساند و با توضیح اینکه دانشگاه ملی اوراسیا دومین دانشگاه حائز این رتبه در قزاقستان است، آن را اتفاقی شایان توجه خواند.
تدوین و امضای برنامه اقدام مشترک بین دانشگاه اوراسیا و رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان
طالبیمتین، رایزن فرهنگی کشورمان نیز در سخنانی، ابراز اطمینان کرد که با توجه به افزایش تبادلات اقتصادی بین ایران و قزاقستان در سالهای اخیر، مناسبات دو کشور در حوزه آموزشی به دلیل افزایش تقاضا به متخصصان مسلط بر زبان فارسی، رشد و توسعه بیشتری یابد.
وی همچنین به منظور ارتقاء سطح مناسبات آموزشی و فرهنگی بین دو طرف، پیشنهاد تدوین و امضای برنامه اقدام مشترک بین این دانشگاه و رایزنی فرهنگی ایران را مطرح کرد.
راهاندازی اتاقهای قزاقستان در دانشگاههای ایران
جهانگیری، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در سخنانی، اظهار داشت: دانشگاههای ایران علیرغم محدودیتها و موانع موجود در کشور در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت میکنند و دارای پتانسیل بالایی هستند.
وی با استقبال از پیشنهادات معاون دانشگاه، علاقه دانشگاههای ایران برای همکاری با مؤسسات عالی قزاقستان را اعلام کرد و گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران آمادگی دارد در حوزه گسترش زبان و ادبیات قزاقی و راهاندازی اتاقهای قزاقستان در دانشگاههای بزرگ ایران نیز همکاری کند.
نماینده وزارت علوم کشورمان در ادامه پیشنهاد برگزاری نشستهای بررسی موانع و راههای گسترش همکاریهای علمی با حضور رؤسای دانشگاههای قزاقستان و ایران به صورت حضوری و غیرحضوری را مطرح کرد که مورد استقبال طرف قزاقستانی قرار گرفت.
در ادامه این دیدار، انصاری، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با قدردانی از مهماننوازی طرف قزاقستانی بر اهمیت فرهنگ در افزایش آشنایی مردم دو کشور از یکدیگر تأکید کرد و گفت: در کمیسیون مشترک بیندولتی برگزاری هفتههای فرهنگی و برنامههای بزرگ فرهنگی مطرح شده و مورد حمایت طرفین قرار گرفت.
وی دانشگاه اوراسیا را به افزایش همکاریهای فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران دعوت کرد.
در پایان این دیدار مقرر شد؛ دانشگاه ملی اوراسیا پیشنهادات خود را برای افزایش همکاریهای علمی و آموزشی تدوین و به رایزنی فرهنگی ایران ارسال و طرفین در دیدار جداگانه مفاد برنامه اقدام مشترک را بررسی کنند.
انتهای پیام/